تربیت دینی، اخلاقی و انسانی از بزرگترین اهداف مکتب تشیع است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از تیران، حجتالاسلام مصطفی حسناتی در نشست مجازی با موضوع نقش دانشگاهها و مدارس بهعنوان یکی از نهادهای فرهنگی اجتماعی در تربیت دینی با بیان اینکه طبق روایت قوی هفتم ماه صفر روز شهادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) است به حدیثی از آن حضرت اشاره کرد که فرمودند: «در این عالم زیباترین زیبایی و خوبترین خوبی اخلاق خوب است» و اظهار کرد: روایت داریم مجموعه اسلام یعنی خوشاخلاقی و پیامبر(ص) فرمودند من مبعوث به مکارم اخلاق شدم.
وی بیان کرد: تربیت دینی و تربیت اخلاقی و انسانی آن هم در مکتب اسلام و قرآن، آن هم مکتب تشیع از والاترین تربیتها و بزرگترین اهداف و آرمانهاست و گویا همه انبیا و اولیا آمدند تا انسان را تربیت کنند.
امام جمعه نجفآباد افزود: تربیت دینی و اسلامی یعنی شکوفایی توانهای یک انسانی که بالقوه است؛ اما باید بالفعل شود، انسان که زمینه خلافت الهی را دارد، میتواند از همه عالم برتر شود؛ اما باید تحت تعلیم و تربیت قرار گیرد و همه عالم به یک معنا مربی و پرورشدهنده انسان هستند.
حسناتی با بیان اینکه خدای سبحان بهعنوان ربالعالمین نخستین تربیتکننده است، عنوان کرد: خود خدای سبحان عواملی را برای تربیت ازجمله پیامبران، اولیا و فرشتگان قرار داده است، عقلی که به انسان هدیه کرده، این عقل و آگاهی زمینه رشد و تربیت و شکوفایی انسان است که بهعنوان یک پیامبر درونی نقشآفزینی میکند و ازجمله مربیان انسان، والدین انسان هستند که بسیار مؤثرند و خانواده نقش اصیل و ریشهای در تربیت انسانها دارد.
معلم پیش از اینکه تعلیم بدهد، تربیت میکند
وی ادامه داد: ازجمله مربیان، استادان و معلمان هستند، معلمان صرفاً آموزشدهنده نیستند، یک معلم پیش از اینکه تعلیم بدهد، تربیت میکند، نقش تربیتدهندگی دارد، هرچند خود متوجه نباشد و این را خدای سبحان قرار داده با اینکه انسانها آزادند، هیچ کسی را بر دیگری ولایتی نیست؛ اما خدای سبحان که خالق انسان است، حق ولایت بر انسان دارد، خداوند سبحان علاوهبر ولایت خودش، دیگرانی را هم ولی قرار داده است.
امام جمعه نجفآباد اضافه کرد: مکتب اسلام و ارزشهای دینی ما میگوید نخست به دارایی انسانها بیندیش، حتی دانایی انسان باید به دارایی مبدل شود، علم واقعی آن است که در کنار مدرکها که داده میشود و این قبولیهایی که سبب شادابی این دانشجو میشود، یک قبولی بالاتری داده شود و بگویند ارزش، قدر و قیمت، قامت صبر و صداقت و ادب و تواضع و انسانیت و کرامت این دانشجو خیلی بالاتر از زمانی بوده که وارد دانشگاه شده است.
حسناتی گفت: اگر به این نقطه رسیدیم، بدانیم که واقعاً دانشگاه رسالت والای خودش را که انسانپروری، مدیر و مربیپروری بوده برای جامعه انجام داده است، انشاءالله به جایی برسیم که همه دانشگاهها و مراکز فرهنگی و آموزشی در امر تربیت هم بیشتر همت بگمارند و موفق شوند.
به گزارش آنا به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تیران و با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان و بسیج اساتید استان اصفهان نشست مجازی با موضوع نقش دانشگاهها و مدارس بهعنوان یکی از نهادهای فرهنگی اجتماعی در تربیت دینی با سخنرانی امام جمعه شهر نجفآباد برگزار شد.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/