چگونه «معذرتخواهی کردن» را به کودکان آموزش دهیم؟
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، آموزش عذرخواهی کردن به کودکان بسیار کار سختی است زیرا کودکان به صورت طبیعی و ذاتی درکی از عذرخواهی ندارند از اینرو برای این آموزش باید از روشهای مناسب تربیتی بهره گرفت.
بروشهایی برای آموزش معذرتخواهی به کودکان
از کودک عذرخواهی کنید
هنگامیکه در رفتار با کودک اشتباه میکنید مسئولیت عمل نادرست خود را بپذیرید و از او معذرتخواهی کنید.
کودک را مجبور به معذرتخواهی نکنید
هرگز از جملاتی مانند از من عذرخواهی کن و با من حرف نزن یا اینکه منتظرم از من عذر خواهی کنی در رفتار با کودک استفاده نکنید. حقیقت این است که نباید کودک را به زور مجبور به انجام کاری کرد زیرا اعتماد به نفس خود را از دست میدهد.
به کودک آموزش دهید
هنگامیکه کودک رفتار نامناسبی میکند و احتیاج به عذرخواهی دارد سعی کنید او را از نتیجه رفتارش آگاه کنید و به او یاد دهید هرکسی باید بابت اشتباهات خود که موجب آزار دیگران شده است عذرخواهی کند.
بیشتر بخوانید:
چگونه با افرادی که با کودکان بدرفتاری میکنند برخورد کنیم؟
به کودک فرصت فکر کردن بدهید
کودک نباید پس از انجام کار اشتباه برای فرار از تنبیه عذرخواهی کند بلکه باید برای او زمانی تعیین کنید تا به اشتباهش فکر کند و متوجه اشتباه خود شود زیرا مهمترین شرط برای اینکه عذرخواهی شکل واقعی و حقیقی پیدا کند، پشیمانی است.
از او بخواهید دیگر اشتباهاتش را تکرار نکند
به کودک آموزش دهید اگر کار بدی انجام داده و بابت آن عذرخواهی کرد نباید آن رفتار را دوباره تکرار کند زیرا یکی از مهمترین شرطهای یک عذرخواهی واقعی تصمیم جدی برای تکرار نکردن کار اشتباه است.
آموزش عذرخواهی
یک عذرخواهی خوب باید نشان دهد که چرا کودک باید عذرخواهی کند که نه تنها به خاطر آن چه انجام داده است بلکه به خاطر صدمه زدن به احساسش است. در نهایت برای آموزش عذرخواهی به فرزند باید الگو باشید.
به کودکان محبت کنید
هنگامیکه کودک بابت رفتار نامناسب و اشتباهش از شما عذرخواهی میکند و مطمئن هستید از عملکرد خود پشیمان است اجازه ندهید احساس تنهایی کند او را در آغوش بگیرید و به خاطر شجاعت و رفتار پسندیدهاش او را تشویق کنید.
و در پایان توجه به این نکته ضروری است که یک عذرخواهی خوب زمانی انجام میشود که فرد متوجه اشتباهاتش شده باشد و از انجام آن پشیمان باشد.
کودک باید یاد بگیرد عذرخواهی کردن بابت اشتباهات نقطه ضعف نیست و برعکس نشاندهنده قدرت و شجاعت است و تمامی این موارد تنها زمانی میسر میشود که والدین مقید به رعایت چنین اصولی در رفتارهایشان باشد زیرا رفتار کودکان برگرفته از آنچیزی است که در خانه خانواده میبیند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/