مداخلات آمریکا به ظهور تروریستها در عراق، سوریه و لیبی منجر شد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا «اولگ سیرومولوتوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه گفت، مداخلات آمریکا در منطقه به ظهور گروههای تروریستی در سوریه و عراق و لیبی منجر شد.
این مقام ارشد روس در مصاحبه با خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت: «درس اصلی که جامعه جهانی باید از سیاستهای ضد تروریستی آمریکا یاد بگیرد، درک این مسئله است که مبارزه با تروریسم باید با تعبیت کامل از هنجارها، اصول و قوانین بینالمللی انجام شود».
سیرومولوتوف افزود: «ایالات متحده با بیتوجهی به قوانین بینالمللی، مداخلات غیر قانونی و نقض تمامیت ارضی را علیه عراق، لیبی و سوریه به کار گرفت و این کار را تا جایی ادامه داد که خطرناکترین گروههای تروریستی در این کشور شکل گرفتند و به دردسری برای کل جهان تبدیل شدند».
این دیپلمات روس با اشاره به اینکه با تمام این تفاسیر، همکاری میان روسیه و آمریکا در زمینه مبارزه با تروریسم ضرورت دارد گفت: «در بیست سالی که از حوادث یازده سپتامبر میگذرد، همکاریهای ضد تروریستی بین فدراسیون روسیه و ایالات متحده با درجات مختلفی توسعه پیدا کردهاند و سردی روابط فعلی نباید به این معنا باشد که دو دهه گذشته به شکلی بیهوده گذشته است».
او در ادامه گفت، مسکو همواره تأکید کرده است که گفتوگوهای سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بین آژانسهای امور خارجی روسیه و آمریکا «بسیار سازنده» بودهاند و همکاری با آمریکا علیه تروریسم، از زمان حملات یازده سپتامبر یک ضرورت عینی است.
سیرومولوتوف افزود: «اگرچه گفتوگوی سیاسی متوقف شده است، همکاری با ایالات متحده در زمینه مبارزه با تروریسم یک ضرورت عینی، همراستا با منافع ملی ما و وظیفه حفظ صلح و امنیت جهانی است».
وی تأکید کرد: «با این حال، نباید به چنین همکاریهایی، بیش از شرکای خود در آن سوی اقیانوس، احتیاج داشته باشیم».
«نوام چامسکی»، دانشمند و تحلیلگر مشهور آمریکایی نیز در مصاحبهای بر اثرات ویرانکننده «جنگ با تروریسم» که از ۲۰ سال پیش تحت رهبری آمریکا آغاز شد تأکید کرده است.
چامسکی گفت: «وقتی که آمریکا به افغانستان حمله کرد پایگاه تروریسم بنیادگرا و رادیکان تنها به گوشهای از افغانستان محدود بود. حالا این پایگاه به سراسر دنیا گسترش پیدا کرده است. ویرانی بخش اعظمی از آسیای مرکزی و خاورمیانه قدرت آمریکا را افزایش نداده است».
او در ادامه تصریح کرد: «حمله به افغانستان نه تنها نقض قوانین بینالمللی بود بلکه هیچ بهانه معتبری هم نداشت. علاوه بر این، شواهد فراوانی اکنون در دست هستند که نشان میدهند که افغانستان و القاعده اهداف اصلی بوش، دیک چنی و دونالد رامسفلد نبودند. نگاه آنها به صحنهای بسیار بزرگتر از افغانستان بود. عراق، اولین گام آنها [بعد از حمله به افغانستان] بود و بعد کل منطقه».
ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشت.
بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفتههای اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شدهاند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند.
با تصرف سریعتر از حد انتظار کابل از سوی گروه طالبان، آمریکا و متحدانش روند خروج از افغانستان را به شکلی سراسیمه و بینظم تسریع کردند و بامداد روز سهشنبه گذشته آخرین هواپیمای آمریکایی فرودگاه کابل را ترک کرد تا افغانستان از نیروهای اشغالگر خارجی تخلیه شود.
انتهای پیام/۴۱۲۷
انتهای پیام/