۱۷ شهریور؛ زادروز کارگردان فقید «پرواز در شب» و «سفر به چذابه» + فیلم
به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، رسول ملاقلیپور در ۱۷ شهریور ۱۳۴۴ در شهر اردبیل چشم به جهان گشود. ملاقلیپور از کارگردانان برجستهی سینمای جنگ و اجتماعی ایران بود. وی با با فیلم پرواز در شب، سیمرغ بلورین بهترین فیلم را از جشنواره فیلم فجر دریافت کند پس از فوت ملاقلی پور نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر برای یک عمر فعالیت به خانواده وی اهدا شد.
ملاقلیپور در روزهای آغازین انقلاب عکاسی را بطور آماتور آغاز کرد و با شروع جنگ بطور حرفهای به ادامه آن پرداخت و پس از آن به ساخت فیلمهای مستند جنگی از عملیاتها پرداخت و فیلم کوتاه «شاه کوچک» را با دوربین ۱۶ م. م ساخت که موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم از جشنواره وحدت شد. او نخستین فیلم بلند خود را در سال ۱۳۶۳ با نام «نینوا» با دوربین ۱۶ م. م ساخت و به این ترتیب به سینمای حرفهای راه یافت. وی در اسفندماه سال ۱۳۸۵ بر اثر سکته قلبی درگذشت.
مجموعه آثار هنری ملاقلیپور
۱ - میم مثل مادر (۱۳۸۵)
۲ - مزرعه پدری (۱۳۸۲)
۳ - قارچ سمی (۱۳۸۰)
۴ - نسل سوخته (۱۳۷۸)
۵ - کمکم کن (۱۳۷۷)
۶ - هیوا (۱۳۷۷)
۷ - سفر به چزابه (۱۳۷۴)
۸ - نجات یافتگان (۱۳۷۴)
۹ - پناهنده (۱۳۷۲)
۱۰ - خسوف (۱۳۷۱)
۱۱ - مجنون (۱۳۶۹)
۱۲ - افق (۱۳۶۷)
۱۳ - پرواز در شب (۱۳۶۵)
۱۴ - بلمی به سوی ساحل (۱۳۶۴)
۱۵ - نینوا (۱۳۶۲)
رسول ملاقلیپور که تا آخرین لحظات عمر خود تعهدش را به جنگ و فیلمسازی و کار در این زمینه انجام میداد عاقبت در راه همین تعهد جان باخت. وی که همراه با رسول احدی (مدیر فیلمبرداری) به شمال کشور برای نگارش فیلمنامه فیلم بعدی خود (عصر روز دهم) که آن هم به مقوله جنگ میپرداخت رفته بود، در ۱۶ اسفند ۱۳۸۵ بر اثر سکتهٔ قلبی جان باخت و آخرین ساختهٔ خود را نیمه تمام گذاشت. مجتبی راعی بعداً با بازنویسی فیلمنامه ملاقلی پور، این فیلم را به تهیهکنندگی منوچهر محمدی جلوی دوربین برد.
خانه ابدی ملاقلیپور
در پایان پیکر ملاقلیپور در قطعه ۲۲۴، ردیف ۵۵، شماره ۳۵ بهشت زهرا(س) خانه ابدی آن یادگار سینمای دفاع مقدس برای همیشه آرام گرفت.
بیشتر بخوانید:
کتاب یادنامه رسول ملاقلیپور رونمایی شد
موزه سینما فیلمی را برای نکوداشت زادروز زندهیاد «رسول ملاقلیپور» کارگردان، تهیه کننده و فیلمنامهنویس منتشر کرده است که در ادامه آن را خواهیم دید:
انتهای پیام/ ۴۱۰۴/پ
انتهای پیام/