آموزش دانشجویان در سال آینده تحصیلی حضوری است یا غیرحضوری؟
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ با سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشور گمانهزنیها برای حضور دانشجویان در دانشگاهها بیشتر شده است. بسیاری از دانشجویان میپرسند که آیا میتوانند از ترم آینده به دانشگاهها بازگردند. دانشجویان جدید و قدیم بسیاری از مقاطع تحصیلی نمیدانند که آموزشها حضوری خواهد بود یا مجازی؟ تاکنون فقط نتایج آزمون ورودی دوره دکتری سال ۱۴۰۰ اعلام شده و دانشجویان جدید این دوره میخواهند بدانند که آیا میتواند در کلاسهای حضوری دانشگاه حاضر شود؟ تعدادی از دانشجویان جدید دوره دکتری امیدوارند که بتواند دوره جدید تحصیلی خود را بهصورت حضور در دانشگاهها آغاز کنند.
بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت نیز در این باره میگوید: «به تناسب واکسیناسیون جامعه هدف دانشگاهی اعم از دانشجویان، کارکنان و اساتید، دانشگاهها بازگشایی میشوند.»
اما هنوز دانشجویان کمشماری واکسینه شدهاند با همین دلیل به نظر میرسد که آموزشها درترم آینده بهصورت غیرحضوری باشد.
با این حال شب گذشته اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با وزیر علوم جلسه داشتند. محمدعلی زلفی گل در حاشیه این جلسه درباره نحوه آموزش مجازی میگوید: «با توجه به کامل نبودن فرآیند واکسیناسیون در کشور فعلاً برنامهای برای آموزش حضوری دانشجویان نداریم، فقط در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویانی که پروپوزال یا طرحهای پژوهشی آنها تأیید شده، میتوانند در دانشگاهها حاضر شوند.»
عیناللهی وزیر بهداشت نیز روش ترکیبی آموزش را در سال آینده تحصیلی را مورد تأکید قرار میدهد و اعلام میکند: «تصمیم بر این است که آموزش در دانشگاهها با روش ترکیبی آغاز شود.»
وزیر بهداشت ادامه میدهد: «از ابتدای ورود کرونا به کشور آموزشها منحصراً مجازی بوده اما در سال جدید آموزشها ترکیبی از مجازی و حضوری خواهد بود.» به عقیده عیناللهی شرایط هر استان در بازگشایی دانشگاهها اثرگذار خواهد بود.
آغاز واکسیناسیون دانشجویان از نیمه شهریورماه
بر اساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، زمان شروع واکسیناسیون دانشجویان از نیمه دوم شهریورماه است، علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت بهداشت میگوید: «از نظر وزارت علوم، در این زمینه وقفهای ایجاد نشده است.»
معاون آموزشی وزیر علوم درباره شروع کلاسهای دانشگاهها از اول مهرماه، تأکید میکند: «با توجه به اینکه واکسیناسیون دانشجویان تا مهرماه کامل نمیشود و بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، آموزشها حضوری نیست.»
خاکی صدیق میگوید: «بنابراین برنامههایی که قبل از پیک پنجم کرونا مبنی بر بازگشایی کلاسهای دانشگاهها برای ورودی ۹۸ به قبل اعلام شده بود، فعلاً منتفی است و آموزشها را نمیتوانیم بهصورت حضوری انجام دهیم.»
بیشتر بخوانید:
تأثیر محدودیتهای کرونایی در زندگی دانشجویان
تأثیر محدودیتهای کرونایی در زندگی دانشجویان
برنامه دانشگاه آزاد اسلامی برای آموزش در ترم آینده
واکسیناسیون دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی نیز هنوز آغاز نشده به همین دلیل پیشبینی میشود که آموزشها بهصورت غیرحضوری باشد. احمد حیدری، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در این باره به خبرنگار آنا میگوید: به نظر میرسد که درترم آینده آموزش مجازی دانشجویان ادامه پیدا کند. وی تأکید میکند: البته تصمیمگیرنده نهایی درباره نحوه آموزش دانشگاهها ستاد ملی کروناست اما آنطور که از شواهد پیدا همچنان آموزش مجازی در دستور کار باشد.
وی درباره حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در واحدهای دانشگاهی عنوان میکند: دانشجویانی که در مرحله تدوین پایاننامه قرار دارند میتوانند در واحدهای دانشگاهی حضور مییابند.
حیدری با اشاره به دانشجویانی که واحدهای عملی دارند، ادامه میدهد: دانشجویانی که واحدهای عملی دارند میتوانند با رعایت پروتکلهای بهداشتی در واحدهای دانشگاهی حاضر شوند.
به نظر میرسد آموزش غیرحضوری در دانشگاهها تا حد زیادی نهادینه شده است و حتی دیگر دانشجویان از این نوع آموزش رضایت دارند آمارها نشان میدهد که بیش از ۷۰ درصد دانشجویان کشور از آموزشها مجازی رضایت دارند. بنابراین دانشگاهها میتوانند با ارتقای سطح آموزش مجازی کاستیهایی که از نظر کیفیت آموزش وجود دارد را برطرف کنند تا این روش بهعنوان یک روش همیشگی آموزش در کنار آموزش حضور در دوران پساکرونا نیز دنبال شود.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/