مصوبات کلان شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامههای پنجساله کشور ملاک عمل قرار میگیرند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۸۴۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حجت الاسلام ابراهم رئیسی و با حضور رؤسای مجلس، قوه قضائیه و اعضا حقیقی و حقوقی شورای عالی تشکیل شد.
سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه گفت: دستور این جلسه بررسی مطالبات مقام معظم رهبری و سیاستها و اقدامات تحولی حوزه علم و فرهنگ بود. در این جلسه ۳۷ سال تاریخچه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دیدگاههای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در حوزه علم و فرهنگ طرح و در مورد جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی بهعنوان قرارگاه علم و فرهنگ کشور و اتاق فرمان کشور در حوزه علم و فرهنگ مور د تأکید قرار گرفت.
سه سند ملی و کلان کشور یعنی «نقشه جامع علمی کشور»، «سند تحول بنیادین آموزشوپرورش» و «نقشه مهندسی فرهنگی کشور» مبنای اولویتهای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرایی شدن تعیین شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اظهارنظر بیش از ده نفر از اعضاء محترم شورای عالی افزود: ریاست محترم شورای عالی نکاتی را برجسته کردند که جای توجه دارد، ازجمله در مورد مصوبات قبلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است که باید سازوکارهایی فراهم شود که اجرایی شدن آنها نظاممند گردند. سه سند ملی و کلان کشور یعنی «نقشه جامع علمی کشور»، «سند تحول بنیادین آموزشوپرورش» و «نقشه مهندسی فرهنگی کشور» مبنای اولویتهای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اجرایی شدن تعیین شد. همچنین مقرر شد که این مصوبات با سازوکاری در برنامههای پنجساله کشور، نظام بودجهریزی سالیانه کشور و همچنین برش استانی حوزه علم و فرهنگ قرار گیرد. درواقع در جلسه اول شورای عالی به ریاست جناب آقای دکتر رئیسی یک نگاه به گذشته بود که چگونه میتوان خلأهای اجرائی شدن را برطرف نمود و یک جهش در اقدامات اجرائی صورت گیرد و یک نگاه به آینده بود که برنامه تحولی نسبت به آینده چیست؟
عاملی با اشاره به تأکید ریاست محترم شورای عالی در خصوص نگاه تحولی به آینده بر «تحول نگرشی»، «تحول نهادی» و «تحول فرآیندی» گفت: باید در این نظامواره تحول به وجود آید.
عاملی بر نگاه و رویکردی که مورد پذیرش جدی و تأکید امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری، ریاست محترم شورای عالی و اعضای محترم بوده و هست؛ عبارت است از مرکزی بودن فرهنگ. در این نگاه، فرهنگ مبنای اصلی تحولات اجتماعی است؛ تحولات اقتصادی و تحولات سیاسی بدون تحولات فرهنگی امکانپذیر نیست.
عاملی با اشاره به تأکید ریاست محترم شورای عالی در خصوص نگاه تحولی به آینده بر «تحول نگرشی»، «تحول نهادی» و «تحول فرآیندی» گفت: باید در این نظامواره تحول به وجود آید.
استاد دانشگاه تهران ادامه داد: اجراییشدن مصوبات و سیاستهای کلان شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره ستادهای علم و فناوری کشور مانند ستاد نانو، ستاد زیستفناوری، ستاد داروهای گیاهی و سایر ستادها نیز مورد تأکید قرار گرفت و ریاست محترم شورا اعلام فرمودند که الزامی است وزرا و رؤسای دستگاهها مجموعه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را اجرا نمایند.
۳۰ مصوبه از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از دوره گذشته ابلاغ نشده بود که ۱۴ مورد آن تا امروز ابلاغ شدند و بقیه موارد نیز در دست بررسی است.
عاملی با اشاره بر منش رئیس شورای عالی در احترام به قانون گفت: ایشان فرمودند که من درگذشته بهعنوان رئیس قوه قضاییه و امروز بهعنوان رئیسجمهور به قانون احترام میگذارم، لذا چه قوانینی که مجلس مصوب میکند و چه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی باید اجرایی شود و اگر دستگاهها در مسیر اجرا مشکلات یا ابهاماتی دارند، باید آن را در شورای عالی مطرح کنند و احیاناً ابهامات برطرف شود؛ ولی مبنای عملی این است که مصوبات حتماٌ اجرایی شود.
شورای عالی انقلاب فرهنگی یک شورای بیبدیل است و تنها شورای عالی است که مؤسس آن حضرت امام خمینی(ره) بوده و معمارش در این مسیر حکیم انقلاب، مقام معظم رهبری بودهاند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ۳۰ مصوبه از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از دوره گذشته ابلاغ نشده بود که ۱۴ مورد آن تا امروز ابلاغ شدند و بقیه موارد نیز در دست بررسی است. این مصوبات، اسناد بسیار مهمی مانند سند انرژیهای تجدیدپذیر، بنیاد علم ایران، بانک ذخایر ژنتیکی کشور و ... است که هر کدام از اهمیت محوری برخوردارند که خوشبختانه ابلاغ شده یا خواهند شد.
عاملی گفت: نقطه عطف جدیدی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به وجود آمده و امیدهای جدی شکل گرفته است که بتوانیم در آینده نقش مؤثرتر شورای عالی انقلاب فرهنگی را شاهد باشیم. مقام معظم رهبری میفرمایند که نه مجلس شورای اسلامی، نه مجمع تشخیص مصلحت و نه دستگاههای اجرایی، کار شورای عالی انقلاب فرهنگی را نمیتوانند انجام دهند و درواقع شورای عالی انقلاب فرهنگی یک شورای بیبدیل است و تنها شورای عالی است که مؤسس آن حضرت امام خمینی(ره) بوده و معمارش در این مسیر حکیم انقلاب، مقام معظم رهبری بودهاند. رئیس شورای عالی در پایان این جلسه تأکید کردند که شاخص نظر و تدبیر مقام معظم رهبری است و مطالبات ایشان چه در بیانات و چه در احکام شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنای عمل خواهد بود و نقشه راه شورای عالی بر اساس نظرات مبنایی ایشان دنبال خواهد شد.
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/