آغشتگی عدالت و عقلانیت در تاریخ جهان راهگشاست
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سلسله نشستهای تخصصی فصل تحول با موضوع گفتمان دولت سیزدهم عدالت و عقلانت صبح امروز به شکل مجازی برگزار شد.
حسین سلیمی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در ابتدای نشست با خوش آمد گویی به حاضرین گفت: دانشگاه علامه در ۵ سال گذشته پیشتاز حل مشکلات کشور است. در این سالها بیش از ۵۰ نشست بین اساتید و مسئولان کشور برگزار کرده است.
وی افزود: برای مواجه به مشکلات کشور راهحلها را ارائه میدهد. رسالت خود را بهعنوان دانشگاه انجام میدهیم. در دولت جدید هم اساتید مدعو این مسیر را گشودند. این جلسه دارای مفهوم و ارزش است. مفهوم عدالت با تاریخ فلسفه بشری همسو است. برای مثال کتاب افلاطون با سقراط و مفهوم عدالت آغاز میشود.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: عدالت مفهوم کلیدی در قرآن است که در سوره یونس برای اندیشیدن و تاریخ جهانی راهگشا است. در این آیه آمده که تمامی امتهای بشری رسولی دارند. در فهم تاریخ بشری از دیدگاه ما دور مانده است. در فلسفه پیدایش جوامع و آمدن رسولان عدالت ورزی نقش کلیدی و اساسی دارد. عدالت با فطرت و نیاز ترجیحهای انسان ممزوج شده و در عصر مدرن هم هر فردی حرف و سخن خود را زیرپوشش عدالت مطرح کند.
وی با بیان اینکه برخی بر این باورند که جریان مارکسیست تمام شده است، افزود: بخش قابلتوجهی از علوم انسانی در زمینه مارکسیست است. جریان دوم لیبرالیستی است. این آغشتگی باعث شده تا معتقدان به ادیان الهی مسیر اجرای احکام را بدانند با مصادرههای تاریخ و عدالت با عقلانیت پیوند بخورد. کلمه عقلانت ۵۰ بار در قرآن بهکاربرده شده است. عدالت ورزی مستلزم عقلانیت است و از مفاهیم قرآن میتوان استخراج کرد. مفاهیم قرآنی نشان میدهد که عدالت با عقلانیت همراه است. عقلانیت یک امر جمعی است. ۴۰ بار در قرآن به شکل جمعی به عقلانیت اشاره شده است. یعنی جمع را به عقلانیت دعوت کردهاند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: امیدواریم با این نشستهای گرانمایه و اهتمام دولت و همراهی دانشگاهیان بتوان علوم را بر پایه عدالت ورزی جامعه طراحی کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/