دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 شهريور 1400 - 12:28
دانستنی‌های خانواده؛

چرا کودکان دروغ می‌گویند؟

کودکان به دلایل مختلف دروغ می‌گویند که با روش‌های صحیح تربیتی قابل کنترل و پیشگیری است.
کد خبر : 605656
کودک



دروغگویی در کودکان به چه علت رخ می‌دهد؟ چگونه می‌توان از دروغگویی کودکان جلوگیری کرد؟ بسیاری از والدین در تلاش‌اند با استفاده از روش‌های تربیتی از دروغگویی کودکشان جلوگیری کنند. اما باز هم با وجود رعایت تمامی نکات شاهد دروغگویی در کودکشان هستند. همه افراد از جمله کودکان ممکن است در مورد هر چیزی دروغ بگویند.


به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، دروغگویی کودکان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. بسیاری از دروغ‌های کودکان کاملا طبیعی هستند اما این به معنای عدم توجه به والدین به این موضوع نیست.


سن دروغ گفتن کودک


دروغگویی در کودکان از حدود دو سالگی آغاز می‌شود ودر ۱۲ سالگی به اوج می‌رسد. کودکان به ویژه در سن کمتر از ۱۰ سال توانایی تشخیص دروغ کوچک و بزرگ را ندارند. دروغگویی در کودکان آموخته می‌شود اما این رفتار اکتسابی با روش‌های صحیح تربیت قابل تغییر است.


دلایل دروغگویی در کودکان


دروغگویی یکی از انواع اختلالات رفتاری در کودکان است و برای درمان، نیاز به ریشه‌یابی و علت‌یابی دارد. کودکان نیز مانند بزرگسالان ممکن است دلایل مختلفی برای دروغگویی داشته باشند.


امتحان کردن


کودک ممکن است به دلیل امتحان کردن دانسته‌های خود یا پاسخ دیگران دروغ بگویند. مثلا کودکی که درباره رنگ چیزی دروغ می‌گوید احتمالا قصد دارد بداند دیگران درباره رنگ آن چه نظری دارند.


رویا پردازی


کودکان ممکن است اطلاعاتی غیر واقعی را به شکل دروغ بگویند که در واقع از تخیل آن‌ها ریشه گرفته است.


دروغ مصلحتی


این شکل از دروغ در بین بزرگسالان نیز رایج است و تنها تفاوت آن در توانایی بیشتر بزرگسالان در پنهان کردن حقیقت است. کودکی که تقصیر خود را به گردن دیگری می‌اندازد یا برای یک شکلات بیشتر، خوردن شکلات قبلی را انکار می‌کند از این شکل از دروغ استفاده می‌کند.




بیشتر بخوانید:


شیطنت کودکان را جدی بگیرید!


علت شب‌ادراری در کودکان چیست؟




عدم تمرکز


بسیاری از کودکان نمی توانند به طور دقیق بر روی یک مسئله تمرکز کنند و برای همین به یاد نمی آورند که دقیقاً چه کاری انجام دادند. پس ممکن است زمانی که فرزندتان چیزی غیر از واقعیت می‌گوید به دلیل دروغگویی و به صورت عمدی نباشد.


نیاز به جلب توجه


کودکانی که از سوی پدر مادر به قدر کافی محبت و توجه دریافت نمی‌کنند، اقدام به دروغگویی می‌کنند. پس اگر متوجه شدید که کودک تان به طور مکرر دروغ می گوید، این احتمال را بدهید که در رفتار شما مشکلی وجود داشته باشد.


الگو پذیری از والدین


کودکان به طور مستقیم از والدین خود الگو می‌پذیرند. زمانی که والدین دروغ هایی حتی بسیار کوچک می گویند، کودکان نیز آن ها را یاد می گیرند.


بیان ترس های احتمالی


برخی مواقع کودکان حرف‌هایی می‌زنند که به هیچ عنوان در واقعیت اتفاق نیفتاده است. در این مواقع ممکن است والدین نگران شوند و با خود فکر کنند که فرزندشان عادت دروغگویی را یاد گرفته است. اما احتمال دارد که در برخی مواقع کودک به این طریق ترس ها و نگرانی هایی که در ضمیر ناخودآگاه اش وجود دارد را فاش کند.


پیامدهای دروغگویی در کودکان


کودکان ابتدا درباره مسائل پیش پا افتاده شروع به دروغ گفتن می‌کنند. اما با گذر زمان و رشد عقلانی دروغ‌های کودکان به مسائل پیچیده تری گسترش پیدا می‌کند. تا جایی که این دروغ‌ها درباره تکالیف مدرسه، رابطه با دوستان، فعالیت‌های خارج از خانه ادامه می‌یابد. پنهان کاری‌ها بیشتر شده در نتیجه خطراتی که کودک را تهدید می‌کند بیشتر و غیر قابل پیش بینی می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب