دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کاوه خداشناس در گفت‌وگو با آنا:

یک بازیگر می‌تواند مجری خوبی هم باشد/ این روزها جلوی دوربین رفتن استرس‌زا است

کاوه خداشناس که در کنار بازیگری، مدتی است اجرای برنامه‌های تلویزیونی را هم تجربه کرده،انتقادات درباره مجری شدن بازیگران را نابه‌جا خواند.
کد خبر : 605268
کاوه خداشناس

به گزارش خبرنگار حوزه تلویزیون گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، کاوه خداشناس بازیگری است که از ابتدای سال تا به امروز، هم به عنوان نقش اصلی در یک سریال بازی کرده است، هم اجرای یک برنامه تلویزیونی را برعهده داشته و هم در قامت کارگردان، چهارمین فیلمش را ساخته است. بازی در سریال «صبح آخرین روز» در نقش شهید شهریاری، دانشمند هسته‌ای کشورمان، اجرای برنامه تلویزیونی «اتم» و کارگردانی و تهیه‌کنندگی تله فیلم «هلاکت».


اگرچه پخش دو پروژه اول و تولید پروژه آخر از نظر زمانبندی به یکدیگر نزدیک بود، اما شروع و پیش تولید همه آنها به سال گذشته مربوط می‌شود. در روزهایی که این بازیگر در حال انجام کار بر روی پروژه نیمه‌بلند بعدی خود برای تولید به سفارش نیروی انتظامی است، درخصوص آثاری که در چند وقت اخیر از او دیدیم، گفت‌وگو کردیم.


کرونا اینجا، آنجا، همه جا


کاوه خداشناس که در چند وقت اخیر حضور در لوکیشن آثار متفاوتی را تجربه کرده، در رابطه با شرایط کاری در دوران همه‌گیری کرونا گفت: کار کردن در این روزها حقیقتا استرس‌زاست و اولین خواسته ما از دست اندرکاران تولید آثار مختلف این است که حتما پروتکل‌های بهداشتی سر صحنه‌های فیلمبرداری رعایت شود. در یک سری از پروژه‌ها این اتفاق رخ می‌دهد و همه چیز رعایت می‌شود ولی در برخی جاهای دیگر جدیتی در رعایت همه اصول وجود ندارد.


او افزود: در هر صورت تلاش همه‌مان این است که در عین حالی که از خودمان مراقبت می‌کنیم، بتوانیم یک اثر هنری نیز تولید کنیم. بالاخره چاره‌ای جز این نداریم، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد هنرمندان این حوزه که سر کارهای مختلف حضور دارند، نسبت به وضعیت موجود در برخی پروژه‌ها که افراد زیادی پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند، گلایه دارند. بالاخره در هر پروژه‌ای کسانی حضور دارند که مثلا می‌بینید نصف روز ماسک‌شان را زیر چونه زده‌اند. در کار ما به قدری فضا میدانی و ارتباطات تنگاتنگ و در کنار یکدیگر است که کنترل همه چیز غیرممکن است. با این وجود ما تلاش کردیم با سر و شکل شسته و رفته‌ای کارها را به سرانجام برسانیم.


او که در این مدت به دلیل حضور در برنامه تلویزیونی «اتم» فضای استودیویی را هم تجربه کرده، درخصوص تفاوت این فضا با لوکیشن‌های سریال‌ها گفت: طبیعتا در استودیوهای ساخت برنامه‌های سیما همه چیز قابل مهارتر است. ولی درخصوص سریال‌ها چاره‌ای نیست و باید قبول کنیم که شرایط کاری ما که هنوز مثل هالیوود استودیویی نیست و کاملا میدانی است. این ماجرا همیشه با خود سختی‌هایی دارد، مسئله نور، صدا و هزار چیز دیگر که حالا کرونا نیز به آنها اضافه شدهاست. مثلا برای ساخت پروژه تله فیلم «هلاکت» تلاش‌مان را کردیم که تا جای ممکن همه چیز را حساب شده و اصولی رعایت کنیم. ما این فیلم را در زاهدان ساختیم و زمانی که در حال فیلمبرداری بودیم، شرایط اکثر شهرهای کشور قرمز و آن منطقه نارنجی بود و به نوعی اوضاع بیماری کرونا حدودا معتدل‌تر بود.


این بازیگر در رابطه با پرکار بودنش در سال جدید اظهار کرد: اکثر کارهای من که امسال پخش شد، در سال ۹۹ استارت خوردند. یعنی هم از برنامه تلویزیونی «اتم»، هم از سریال «صبح آخرین روز» و هم از تله فیلم «هلاکت» بخشی را در سال ۹۹ گرفتیم و بخش دیگر را در سال ۱۴۰۰، ولی چون پخش همه این آثار به امسال موکول شد، این موضوع جلب توجه کرد.


یک بازیگر هم می‌تواند مجری خوبی باشد/ این روزها جلوی دوربین رفتن استرس‌زا است


خداشناس درباره تجربه بازی در نقش شهید شهریاری نیز عنوان کرد: سریال «صبح آخرین روز» با موضوع تمرکز بر زندگی دانشمند هسته‌ای کشورمان شهید شهریاری بود که به نظرم اثری شد که باتوجه به آنچه که در اختیار داشت توانست موفق باشد و تاحدودی سربلند بیرون بیاید، بالاخره این سریال به اندازه خود مخاطب‌هایی داشت. من هم برای بهتر ایفا کردن نقش شهید شهریاری خیلی تحقیق کردم که بیشتر آن میدانی بود. گپ و گفت با خانواده عزیزشان و خیلی از همکاران ایشان چه در فضای دانشگاهی و چه در فضای سازمان انرژی اتمی باعث شد که به خیلی از اطلاعات ریز و درشت درخصوص این شهید دسترسی پیدا کنم و زمانی که این اطلاعات را کنار هم چیدم و به استخوانبندی اولیه‌ای که در ذهنم بود، اضافه کردم، نتیجه آن چیزی شد که در سریال دیدیم. امیدوارم چیزی که در نهایت پخش شد به شخصیت حقیقی ایشان نزدیک باشد و به درستی ادای دین کرده باشم.




بیشتر بخوانید:


حضورم در «نفس» و «محاکات» برای تجربه اجرا نبود


فضای مجازی برای مجریان تلویزیون بیشتر ضرر دارد تا منفعت!


دهن‌کجی به مخاطب به چه قیمت؟




او درخصوص چگونگی حضور در برنامه «اتم» هم اعلام کرد: مقدمات این برنامه از ماه‌ها پیش شروع شد و من از ابتدا در جریان تولید آن بودم. از تابستان ۹۹ برای سرو شکل به کلیت برنامه، رسیدن به جنس نهایی آن و حال و احوالاتی که باید داشته باشد، با یک تیم جوان و پر دغدغه جلساتی داشتیم و با مطالعه درخصوص سبک و سیاق برنامه‌هایی از این دست در کشورهای دیگر و پیدا کردن راه‌های ایرانی کردن این ایده‌ها، در مجموع به آنچه که در نهاید دیدید، رسیدیم و از اواخر زمستان کارهای پیش تولید و دکور را آغاز کردیم و ضبط کار هم در سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاد.


مهم این است که خوب اجرا کنید


این مجری‌بازیگر تلویزیون درباره نقدها و حرف و حدیث‌هایی که پیرامون اجرای بازیگران مطرح شده هم گفت: این مسائل نقد که نیست، شاید بتوان گفت که بیشتر شبیه به گلایه از جانب برخی مجریان قدیمی و کم کار سیما باشد که این گلایه از طرف آنها طبیعی است. البته درخصوص خودم باید بگویم که من سابقه اجرا در تلویزیون را از سال‌ها پیش داشتم و با این حوزه غریبه نبودم. نکته مهم اینجاست که اجرا به خودی خود کار بسیار سختی است و در مورد برنامه اتم هم باید به این نکته اشاره کنم که دو قسمت آخر این برنامه را به صورت زنده به روی آنتن فرستادیم که این سختی ماجرا را چند برابر می‌کند.


یک بازیگر هم می‌تواند مجری خوبی باشد/ این روزها جلوی دوربین رفتن استرس‌زا است


او ادامه داد: در این مدل برنامه شما باید به عنوان مجری با مهمان و مخاطب ارتباط برقرار کنید و به نوعی همه چیز را بگردانید. اجرا اینطور نیست که فکر کنید هرکس از راه رسید می‌تواند یک برنامه تلویزیونی را اجرا کند. این حوزه تخصص و اطلاعات لازم دارد، واژه‌شناسی و واژه‌آرایی می‌خواهد و به طور کلی مختصات خاص خودش را دارد. به نظرم نمی‌توان نقد و ایرادی به اجرا کردن بازیگران در برنامه‌های مختلف داشت، چون اگر توانایی در زمینه اجرا وجود داشته باشد، عملا جای هرگونه نقد بسته می‌شود. اینکه شما بتوانی فضایی به وجود بیاوری که با مخاطب، مهمانان و جنس برنامه ارتباط برقرار کنی، پس می‌توانی فارغ از اینکه چه کسی بودی و چه شغلی داشتی، یک برنامه را اجرا کنی. بازیگری، گویندگی، دوبلوری، اجرا و... همگی به نوعی در حوزه هنرهای نمایشی هستند و تخصص در یکی از آنها، نفی حضور در دیگری نیست.


کاوه خداشناس در انتها درخصوص فعالیت حرفه‌اش در سه حوزه کارگردانی، بازیگری و اجرا و اینکه کدامیک از این بخش‌ها برایش جذاب‌تر است، اظهار کرد: در همه این سه حرفه برای خودم «آن» و لحظه‌هایی خلق می‌کنم که برای من بسیار لذت‌بخش است. پس در هر کدام از این سه بخش که کار کنم، این را حس می‌کنم و همه آنها جذاب هستند. مثلا در تله فیلم «هلاکت» برخلاف میل باطنی‌ام و با اصرار دوستان سفارش دهنده، مجبور شدم خودم هم در فیلم بازی کنم. چون معتقدم کار اینطور سخت می شود و شما دیگر تمرکزی که باید برای بازیگری یا کارگردانی داشته باشید را ندارید ولی این اتفاق هم تاثیر منفی روی علایق من نداشت و در مجموع در هر سه حوزه لذت‌های زیادی را تجربه می‌کنم.


انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب