رئیس آینده جمعیت هلال احمر کیست؟ / بررسی همه گزینههای روی میز
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، طبق سنوات گذشته با تغییر دولتها و روی کار آمدن وزرای جدید با خط مشیهای متفاوت، تغییراتی نیز در سازمان ها و نهادهای عمومی و دولتی ایجاد میشود که یکی از این مهمترین نهادهای عمومی در کشور جمعیت هلال احمر است.
با شروع به کار دولت ها، تغییرات در جمعیت هلال احمر طبیعی است چرا که با وجود عمومی بودن این نهاد، هماهنگی میان رئیس آن با کابینه جهت انجام امور محوله حکومتی مانند امداد و نجات لازم و ضروری است. در حقیقت هلال احمر را می توان یکی از بازوان پرقدرت وزارت بهداشت نیز دانست. اما انتخاب رئیس جمعیت هلال احمر به صورت انتصابی نیست، بلکه در ابتدا این شورای عالی هلال احمر است که از میان نامزدها، ۲ نفری را که بیشتری رای را کسب کردهاند به رئیس جمهور معرفی کرده و رئیس جمهور به اختیار خود یکی از این ۲ نفر را به ریاست جمعیت هلال احمر منصوب می کند.
نامزدهای مطرح شده باید بتوانند بیشترین رای را در شورای عالی هلال احمر کسب کنند و به همین منظور فعالیتهای خود را مدتی قبل از انتخابات و جلسه سرنوشت ساز آغاز میکنند تا بتوانند روی رای دهندگان به نفع خود اثر مثبت بگذارند. با تصویب اصلاحیه اساسنامه جمعیت هلال احمر در مجلس شورای اسلامی و با تایید شورای نگهبان، رئیس جمعیت هلال احمر توسط یک مجمع عمومی متشکل از اعضا و داوطلبان فعال جمعیت هلال احمر در استانها به مدت ۴ سال انتخاب خواهد شد.
اعضای مجمع عمومی از نمایندگان معرفی شده از مجامع استانها و اعضای مجمع استان از نمایندگان مجامع شهرستانها و شعب تابعه تشکیل میشوند. بر اساس ماده ۷ اساسنامه جدید جمعیت ساختار مدیریتی و اجرایی جمعیت شامل یک مجمع عمومی، شورای عالی، رئیس، دبیر کل و بازرسی یا بازرسان استانها خواهد بود. همچنین بر اساس ماده ۴ اساسنامه شورای عالی جمعیت هلال احمر، شورا ۲ نفر مدیر واجد شرایط را به رئیسجمهور معرفی میکند و یکی از آنها به عنوان رئیس جمعیت انتخاب میشود.
بیشتر بخوانید:
اجرای طرح ملی نذر آب در ۲۳ روستای محروم سیستان و بلوچستان
توزیع بیش از ۲ هزار سبد غذایی از سوی هلالاحمر سیستان و بلوچستان میان نیازمندان
طبق گزارشهای رسیده هم اکنون ۹ نفر خود را برای حضور در انتخابات آماده می کنند. سلمان سامانی، پیرحسین کولیوند، سید حمید جمال الدینی، کریم همتی، جعفریان، محمود مظفر، مسجدی و مرضیه دستجردی از جمله افراد مطرح شده هستند که به بررسی اوضاع هر یک از آنها در شورای عالی هلال احمر میپردازیم.
۱. سلمان سامانی:
وی سخنگوی وزارت کشور دولت روحانی بود و از نزدیکان رحمانی فضلی، وزیر پیشین کشور محسوب می شود. او پیش از این نیز یکبار دیگر نامزد انتخابات شده بود اما قافیه را به رقیب خود باخت و نتوانست به ریاست جمعیت هلال احمر برسد. سامانی خود یکی از اعضای شورای عالی هلال احمر محسوب می شود و طبیعتا یکی رای را باید به نام او نوشت. اما در نهایت باید ببینیم او به دلیل نزدیکی به اصلاح طلبان و علی لاریجانی شانسی برای ریاست جمعیت هلال احمر دارد یا خیر.
۲. پیرحسین کولیوند:
در سابقه وی ریاست سازمان امداد و نجات هلال احمر دیده میشود و تا همین چند وقت پیش نیز سرپرست اورژانس کشور بود. کولیوند با وجود جوانی سابقه معاونت حج سازمان پزشکی حج و زیارت هلال احمر را نیز بر عهده داشته و در حادثه منا مدیریت خوبی داشت، یکبار شانس خود را برای رسیدن به ریاست جمعیت هلال احمر امتحان کرد اما نتوانست در میان ۲ نفر نهایی جا گیرد. او از نزدیکان وزیر بهداشت فعلی محسوب میشود و گفته شده استعفا از اورژانس نیز در راستای حضور در جمعیت هلال احمر رخ داده است. البته طبق شنیدهها شاید همین استعفا شانس او را در رسیدن به ریاست جمعیت هلال احمر کاهش دهد.
۳. مرضیه دستجردی:
دستجردی که پدرش سالها ریاست جمعیت هلال احمر را بر عهده داشته و از مدیران خوشنام در هلال احمر به شمار میرود، چند سالی را به عنوان وزیر بهداشت در دولت احمدی نژاد فعالیت کرد تا عنوان تنها وزیر زن را داشته باشد. دستجردی رابطه بسیار خوبی با رئیس جمهور و معاون اول دارد و به علت سابقه پدر نیز در میان هلال احمریها مقبولیت دارد، اما این نکته که هلال احمر یک نهاد عملیاتی محسوب میشود و حضور مداوم در نقاط محروم، حادثه دیده (سیل و زلزله و ...) و صعب العبور برای یک خانم شاید دشوار باشد، شانس او را کمی کاهش خواهد داد، اما همچنان از گزینههای اصلی محسوب میشود.
۴. کریم همتی:
رئیس فعلی گرچه خیلی در حال تلاش برای ابقا هست، اما با توجه به رابطه تیره و تاری که با اعضای شورای عالی هلال احمر دارد، شانس کمی برای به دست آوردن رای اعضا دارد. همچنین وی از نزدیکان نمکی وزیر سابق بهداشت محسوب میشود و از افراد اصلی ستاد روحانی در ایلام در انتخابات ۹۶ بوده، بنابراین نمی توان برای انتخاب او شانس زیادی قائل بود.
۵. محمدجواد جعفریان:
وی رئیس اسبق سازمان جوانان هلال احمر بوده و در ستاد اجرایی فرمان امام نیز فعالیت مناسبی داشته است. شاید رابطه خوب او با مخبر معاون اول رئیس جمهور در نهایت به انتخاب او کمک کند.
۶. محمود مظفر:
رئیس اسبق سازمان جوانان و سازمان امداد و نجات کشور و برادر وزیر اسبق آموزش و پرورش نیز از دیگر گزینههای مطرح شده است. برای مظفر نیز به علت گرایشات سیاسی و همینطور نزدیکی برادرش به رئیس جمهور می توان شانس زیادی در نظر گرفت.
۷. عباس مسجدی آرانی:
رئیس فعلی سازمان پزشکی قانونی کشور نیز از دیگر گزینههای مطرح شده است اما فقدان سابقه فعالیت در هلال احمر برای او امتیاز منفی محسوب میشود و در مقابل رابطه خوب او با رئیس جمهور میتواند امتیاز مثبتی برایش محسوب شود.
۸. سید حمید جمال الدینی:
جمال الدینی نیز از جمله دیگر جوانانی است که سابقه حضور در معاونت آموزش هلال احمر را در کارنامه خود دارد و در عین جوانی توانسته با پیروزی در انتخابات مجمع عمومی هلال احمر به عضویت شورای عالی هلال احمر در بیاید. وی از جوانان نخبه محسوب میشود و با توجه به گرایشات سیاسی و مقبولیت در هلال احمر میتواند یکی از گزینههای جدی محسوب شود.
۹. رضا سعیدی:
وی هم اکنون ریاست بیمارستان عدل وابسته به قوه قضائیه را بر عهده دارد و از نزدیکان رئیس جمهور به شمار میرود. سعیدی متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان (طب پیرامون تولد)، است و سابقهای هم در هلال احمر دارد.
۱۰. محمودرضا آقامیری:
از گزینههای دیگر مطرح شده نیز میتوان به رئیس دانشگاه آزاد استان تهران اشاره کرد. وی که دارای سابقه خوبی در هلال احمر است، از گزینه های جدی محسوب می شود. نام وی برای ریاست سازمان انرژی هستهای نیز مطرح بود و همین ارتباط خوب با مجموعه دولت و سابقه هلال احمری بودن، شانس او را برای ریاست جمعیت بالا می برد.
باتوجه به سوابق گزینههای شنیده شده برای ریاست جمعیت هلال احمر، باید منتظر ماند و دید تا نظر اعضای شورا و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور بر روی چه فردی برای ریاست این جمعیت بزرگ و مهم است.
انتهای پیام/۴۰۷۶/
انتهای پیام/