مادران باردار با چه شرایطی میتوانند واکسن بزنند؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، تا پیش از این تزریق واکسن برای گروههای خاص مثل مادران باردار و شیرده در ابهام قرار داشت. اما این روزها با کامل شدن تحقیقات روی انواع واکسن موجود در بازار و همچنین واکسنهایی که در کشور تزریق میشود اجازه دریافت واکسن برای مادران باردار هم صادر شده است.
وزارت بهداشت طی اطلاعیهای با اعلام این موضوع به رئیس دانشگاه علوم پزشکی ویژگیهای مادران باردار در اولویت برای تزریق واکسن و نیز نوع واکسن مناسب برای مادران باردار را اعلام کرده است.
طبق راهنماییهای این دستورالعمل مادران باردار شاغل در مراکز دیگر که به صورت صنفی مورد واکسیناسیون قرار میگیرند میتوانند طبق شرایط خود واکسن تزریق کنند. همچنین طبق اعلام رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت همه مادران با مراجعه به پایگاههای بهداشت، میتوانند واکسن سینوفارم تزریق کنند.
دستورالعمل واکسیناسیون مادران باردار
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای خطاب به رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی با توجه به درخواست واکسن سینوفارم در بارداری توسط دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس و تایید موضوع در سیزدهمین کمیته کشوری فنی واکسیناسیون کرونا، اعلام کرده که تزریق واکسن سینوفارم در مادران باردار با شرایطی قابل انجام است. برخی از این شرایط به شرح ذیل است:
1- واکسن با شرط رضایت مادر و مشاوره با وی انجام خواهد شد.
2- بنا بر توصیه سازمان بهداشت جهانی، برای مادران برادار تزریق واکسن سینوفارم توصیه میشود.
3-به دلیل حفظ ایمنی بیشتر تا حصول نتایج و مستندات کافی، ترجیحا واکسیناسیون بعد از هفته 12بارداری صورت بگیرد.
4-گروه سنی مادران باردار واجد شرایط واکسیناسیون شامل همه مادران باردار با سن 35سال و بالاتر، مادران باردار با نمایه توده بدنی 35و بالاتر، همه مادران با بارداریهای دوقلویی و چندقلوییو بارداری با ای وی اف، همه مادران باردار با بیماری زمینهای شامل بیماری دیابت، قلبی، فشارخون بالا، مصرف داروهای ایمونوساپرسیو، بیماری مزمن کلیوی، آنمی، سیکل سل، پیوند اعضا، سیروز کبدی و آسم
5-به علت خطرات ابتلا به بیماری کوید19 در سه ماهه سوم بارداری، ضمن تاکید بر شناسایی مادران واجد شرایط، واکسیناسیون مادران واجد شرایط سن بارداری 28هفته و بیشتر در اولویت خواهد بود.
چرا سینوفارم؟
واکسن سینوفارم ویروس غیرفعال است و بنا به توصیه سازمان بهداشت جهانی با توجه به خطرات تهدیدکننده سلامت مادر در صورت ابتلا به کوید19، به مادران باردار قابل توصیه است.
مادران مستندات پزشکی را به پایگاه بهداشت ارائه کنند
نسرین چنگیزی رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر این موضوع که فعلا، سینوفارم واکسنی است که به مادران باردار توصیه میشود در گفتوگو با رسانهها گفت: « تقریباً به همه مادران بالای 35 سال تزریق واکسن سینوفارم توصیه میشود، همچنین به مادران باردار کمتر از 35 سال که با بیماریهای زمینهای هم واکسن سینوفارم توصیه میشود.
در صورتی که در لیست اعلامشده بیماری خاص مادر باردار وجود نداشته باشد، مستندات پزشکی مادر باید به مراکز و پایگاههای بهداشتی ارائه شود و پس از بررسیهای صورتگرفته واکسیناسیون انجام خواهد شد»
کد 4را به خاطر بسپارید
در سامانه 4030 که محلی برای پاسخگویی تلفنی به سوالات درباره کروناست، یک کد داخلی با عدد 4 مخصوص مادران باردار در نظر گرفته شده است.
افرادی که اطلاعی از آدرس پایگاههای بهداشتی ندارند و نمیدانند به کجا باید مراجعه کنند میتوانند با شماره 4030 و کد داخلی مادران باردار که 4 است تماس حاصل کنند و آدرس محل زندگی خود را اعلام کنند، در ادامه از طرف حوزه بهداشت با این افراد تماس گرفته میشود و آدرس پایگاهی را که باید برای مراقبت مراجعه کنند به آنها اعلام خواهد شد.
منبع: فارس
انتهای پیام/
انتهای پیام/