دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام در گفت‌وگو با آنا:

برگزاری مراسم اعطای جوایز علمی «شهید رضایی‌نژاد» و «دا» برای تجلیل از نخبگان علمی و زنان فرهیخته استان ایلام در واحد دهلران

شهریار عباسی به پیشرفت طرح ساها و طرح‌های ماندگار فرهنگی در استان ایلام اشاره کرد و مشکل عمده این استان را تعدد مراکز آموزشی و کاهش جمعیت دانشجویی دانست.
کد خبر : 60487

دکتر شهریار عباسی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا درباره پیشرفت طرح‌ ساها در این استان گفت: «تمام واحدها و مراکز این استان به طرح ساها وصل شده‌اند و کلیه افرادی که متقاضی ارائه باشند می‌توانند بر اساس تعرفه‌های اعلامی از خدمات این طرح استفاده کنند.»


او یادآوری کرد که این استان هنوز دارای پارک علم و فناوری نیست و گفت: «این استان دارای یک مرکز رشد است و در سند چشم‌انداز قرار است این مراکز به 6 مرکز رشد برسد»


عباسی افزود: «استان در زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان ضعیف است و تنها یک شرکت دانش‌بنیان در این استان وجود دارد، اما مقدمات ایجاد 3 شرکت دانش‌بنیان شروع شده است و قرار است در آینده فرآیند ثبت این شرکت‌ها نیز دنبال شود.»


او گفت: «عمده درآمد‌های غیر شهریه‌ای این استان از شرکت‌های دانش‌بنیان تامین نمی‌شود بلکه این استان از راه‌های دیگری نظیر سرمایه‌ گذاری‌های مختلف، اجاره اماکن و... درآمدهای غیر شهریه‌ای خود را تامین می‌کند، یعنی از امکانات بالقوه‌ای که در اختیار واحدهای دانشگاهی استان است، استفاده بهینه می‌شود. به عنوان مثال تاکنون زمین‌های مهران مغفول واقع شده بودند؛ اما دانشگاه از این امکانات استفاده بهینه کرد و سال گذشته 70 میلیون تومان از طریق اجاره زمین‌های مهران درآمد کسب شد.»


او به جلسه هیئت امنای استان ایلام و بحث‌های مطرح شده در آن مبنی بر شیب تند افزایش تعداد دانشجویان کاردانی و کارشناسی در استان ایلام اشاره کرد و گفت: «بر اساس مسائل مطرح شده در این جلسه قرار شد که شیب رشد دانشجویان کاردانی و کارشناسی تا سال 1399 کاهش پیدا کند. در نتیجه این استان باید در سال‌های آینده رشد دانشجویان کاردانی و کارشناسی را کاهش دهد.»


جایزه علمی شهید رضایی‌نژاد دانشمند هسته‌ای ایران با همکاری استانداری و بنیاد علمی نخبگان استان در دستور کار قرار دارد. همچنین جایزه «دا» که در زبان کردی به معنی مادر است برای تجلیل از زنان فرهیخته استان در نظر گرفته شده و قرار است با همکاری استانداری و سایر ارگان‌ها در سال جاری در واحد دهلران انجام شود

عباسی ادامه داد: «از طرف دیگر باید دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام علاوه بر کاهش دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی به توسعه تحصیلات تکمیلی نگاه ویژه‌ای داشته باشد. در این راستا باید تعداد اساتید هیئت علمی این دانشگاه از 205 نفر به 272 نفر ارتقا پیدا کند.»


عباسی اعلام کرد این دانشگاه دارای 38 رشته کارشناسی ارشد و 8 رشته دکتری است و با توجه به اینکه توسعه تحصیلات تکمیلی جز سیاست‌های اصلی دانشگاه است، پرونده بسیاری از رشته‌ها در پورتال سازمان و وزارت علوم آماده شد و پس از تصویب نهایی، این دانشگاه تعداد رشته‌های دوره‌های تحصیلات تکمیلی خود را افزایش خواهد داد.


عباسی درباره تولید علمی دانشگاه‌ها گفت: «با توجه به صحبت‌های دکتر حسین‌زاده لطفی در جلسه هیت امنای استان ایلام، سالانه یک چهارم دانشجویان دکتری هر دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند، در نتیجه با توجه به اینکه هر دانشجوی دکتری باید 2 مقاله ارائه دهد در نهایت تعداد مقالات هر دانشگاه باید با فرمول 1/4 این دانشجویان ضرب در 2 همخوان باشد. همچنین باید 10% دانشجویان کارشناسی ارشد در تولید مقاله سهم داشته باشند. در نتیجه باید سیاست‌‌های دانشگاه اندکی اصلاح شود تا میزان تولید علمی دانشگاه با فرمول و درصد اعلام شده همخوانی داشته باشد.»


او افرود: «البته باید امکانات استان نیز در نظر گرفته شود. زیرا در بسیاری از موارد این ارقام و اعداد را نمی‌توان عملی کرد، باید اعضای هیئت علمی هم ارتقا پیدا کند، چون هیئت علمی قوی و توانمند نقش بسیار مهمی در این زمینه ایفا می‌کند.»


رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام گفت: «استان ایلام به صورت پایلوت با واحد نجف‌آباد در زمینه طرح سیکاپ همکاری می‌کند. آمار کلیه پایان‌نامه‌ها برای این واحد ارسال شده‌ است و امیدواریم که در آینده‌ای نزدیک با دیگر استان‌ها نیز چنین همکاری‌هایی انجام شود.»


او هم‌چنین درباره طرح‌های ماندگار فرهنگی انجام شده در این استان گفت: «مطابق بخشنامه‌های حوزه معاونت فرهنگی، در استان ایلام تا کنون طرح‌هایی نظیر نام‌گذاری سالن ورزشی واحد ایلام به نام شهید دانشجو قدرت‌الله دلاوری و نام‌گذاری کتابخانه واحد دره‌شهر به نام شهید مختار شیری، انجام شده است. بعلاوه پیش اجلاس سراسری نماز استان ایلام به میزبانی واحد ایلام با مشارکت استانداری و ستاد اقامه نماز برگزاری شد.»


عباسی افزود: «جایزه علمی شهید رضایی‌نژاد دانشمند هسته‌ای ایران با همکاری استانداری و بنیاد علمی نخبگان استان در دستور کار قرار دارد. همچنین جایزه «دا» که در زبان کردی به معنی مادر است برای تجلیل از زنان فرهیخته استان در نظر گرفته شده و قرار است با همکاری استانداری و سایر ارگان‌ها در سال جاری در واحد دهلران انجام شود.»


او طرح پژوهشی-فرهنگی بررسی نقش مردم ایلام در 8 سال دفاع مقدس را یکی دیگر از طرح‌های ماندگار فرهنگی این استان بر شمرد و اعلام کرد: «فراخوان این طرح منتشر شده‌ است و طرح به زودی اجرا می‌شود. همچنین در راستای توسعه نشریات دانشجویی مجوز 7 نشریه دانشجویی نظیر اندیشه نو، پیک ولایت، هلال سرخ، خط امام، عمار، فریاد اندیشه و... در استان ایلام صادر شده است.»


استان ایلام موقعیت متفاوتی با سایر استان‌ها دارد از طرفی رشد جمعیت استان نیز نسبت به سایر استان‌ها بسیار پایین است، در نتیجه مشکل عمده استان تعدد مراکز آموزشی استان و کاهش جمعیت دانشجویی است

او تأسیس 10 کانون فعالی فرهنگی مانند کانون شهروند مسئول، کانون دانشگاه، تئاتر، شعر و ادب، مهدویت و... را از دیگر طرح‌های انجام شده در این استان برشمرد.


رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام افزود: «در راستای گسترش ازدواج دانشجویی، سال گذشته واحد ایلام با همکاری نهاد رهبری استان و با مشارکت زوج‌های دانشجویی مقدمات اعزام 2 کاروان به عتبات عالیات را فراهم کرد، حدود 130 زوج در این برنامه شرکت کردند.»


او به محرومیت‌هایی که از گذشته در این منطقه ریشه داشته اشاره کرد و گفت: «استان ایلام موقعیت متفاوتی با سایر استان‌ها دارد از طرفی رشد جمعیت استان نیز نسبت به سایر استان‌ها بسیار پایین است، در نتیجه مشکل عمده استان تعدد مراکز آموزشی استان و کاهش جمعیت دانشجویی است.»


او افزود: «از حیث رشد جمعیت این استان دومین استان از آخر است، اما از حیث رشد تعدد مراکز آموزش عالی جز استان‌های پیشرو است، به این دلیل تعداد مراکز آموزشی با میزان جمعیت استان همخوانی ندارد و در بسیاری از واحدها با کمبود دانشجو مواجه هستیم.»


عباسی گفت: «باید سیاست‌های دولت در حوزه آموزش عالی کشور بر اساس سند آمایش باشد و وزارت علوم نیز مانند دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال افزایش کیفیت آموزش باشد و در پذیرش دانشجو در حوزه‌های پیام نور و جامع علمی- کاربردی محدودیت ایجاد کند که بتوان مشکل کمبود دانشجو را رفع کرد.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب