سجادی باید برنامهریزی آقایان برای انتخابات کمیته ملی المپیک را خنثی کند/ مدیران سفارشی و ارگانهای مختلف از ورزش حذف شوند
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، از دیماه سال 89 که وزارت ورزش و جوانان تشکیل شد، حمید سجادی اولین گزینه برای تصدی این وزارتخانه بود که البته نتوانست رأی اعتماد از مجلس بگیرد، پس از آن محمد عباسی سرپرستی این وزارتخانه را برعهده گرفت و توانست رأی اعتماد از مجلس را بگیرد و بهعنوان اولین وزیر ورزش و جوانان لقب گرفت که تا پایان دولت دهم در این وزارتخانه حضور داشت. از زمان تشکیل وزارت ورزش تا به امروز، سه نفر در ادوار مختلف متصدی این وزارتخانه بودهاند، در این میان تنها رزومه محمود گودرزی فعالیت ورزشی داشت و دو وزیر دیگر محمد عباسی و مسعود سلطانیفر هیچ پیشینه ورزشی در کارنامه خود نداشتند. البته گودرزی هم گزینه مناسب و تمام عیار برای این وزارتخانه نبود که اگر بود، مجبور نمیشد پس از اتمام دوره چهارسالهاش استعفا بدهد. حالا پس از دوران پر فراز و نشیب سلطانیفر، وزارتخانه در اختیار حمید سجادی، یکی از قهرمانان سابق دوومیدانی قرار گرفته است.
تشکیل شرکت توسعه و تجهیزات بدترین تصمیم بود
مرتضی فرجی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره وضعیت ورزش ایران و حضور یک ورزشی در رأس وزارتخانه گفت: من ۵۰ سال است که در بدنه ورزش هستم و به خوبی از فراز و نشیبهایی که ورزش ایران در این سالها داشته مطلع هستم. زمانی که هاشمیطبا در سازمان تربیت بدنی حضور داشت اقدامات خوبی برای ورزش ایران انجام داد اما متأسفانه دو طرحی که ارائه داد؛ انتخاب فدراسیونها و شرکت تجهیزات به ضرر ورزش ایران شد. ورزش در قانون اساسی رایگان بود اما با ایجاد شرکت تجهیز و پولی شدن آن، در انحصار قشر مرفه جامعه قرار گرفت و افرادی که به لحاظ مالی ضعیفتر هستند خود به خود کنار رفتند. متأسفانه مجموعههای ورزشی که باید رایگان در اختیار مردم باشند، هزینه میگیرند. باشگاه انقلاب محلی برای ورزش کردن همه مردم است اما سالیانه باید ۸۰۰ هزار تومان هزینه کارت ورودی آن را بدهیم. طبیعی است که با این شرایط ورزش در انحصار پولدارها قرار میگیرد. همه این مشکلات سالهاست که در ورزش ایران وجود داشته است و حالا امیدوارم با آمدن سجادی که یکی از چهرههای ورزشی ایران است و از قهرمانان سابق دوومیدانی هستند این موضوعات حل شود.
در دوران گودرزی مشاورههای غلط ورزش را به بیراه کشاند
معاون سابق امور سوارکاری و پرورش با بیان اینکه سالهاست در ورزش ایران بوده و مدیران زیادی از جمله خسروانی در این مجموعه فعالیتهای خوبی داشته است، عنوان کرد: در این ده سالی که سازمان تربیت بدنی به وزارت خانه تبدیل شد، افراد غیرورزشی متصدی کار بودند، البته گودرزی یک چهره دانشگاهی و ورزشی بود. او بسیار صادق و راستگو بود اما متأسفانه کسانی که بهعنوان مشاور در کنار او حضور داشتند راه را به بیراهه بردند و اتفاقات خوبی در آن دوران برای ورزش ایران رخ نداد. با اینکه به جرئت میتوانم بگویم گودرزی مدیر کارآمدی بود اما متأسفانه مشاورین او آدرس غلط دادند. دوران سلطانیفر را باید بدترین دوران ورزش کشور بنامیم. متأسفانه برخی افراد که همیشه در ورزش هستند و برای هر سفری آمادهاند در این دوره هم حضور و اختیار تام هم داشتند. نتیجه این حضور نتایج ضعیف المپیک توکیو بود که تازه آقایان به آن میبالند و سرافراز هستند اما در عمل دیدیم که کاروان ایران چه عملکردی داشت.
بیشتر بخوانید؛
ورزش را جولانگاه نامدیران نکنیم!/ کوتولهپروری؛ درد خاموش سیستم ورزش
سجادی نباید تحت تأثیر سیاسیون قرار بگیرد/ ورزش ایران نیاز به خانهتکانی اساسی دارد
هزار راه نرفته در وزارت ورزش و جوانان؛ سجادی منجی ورزش ایران میشود؟!
حضور سجادی در ورزش هم سود دارد و هم خطر
کارشناس ورزش کشورمان حضور سجادی بهعنوان فردی از خانواده ورزش در وزارتخانه را به فال نیک میگیرد و در این باره اظهار داشت: معتقدم حضور او هم حسن و هم خطر دارد. حسن از این بابت که بالاخره فردی ورزشی به بدنه وزارتخانه اضافه شده که درد ورزش را بهخوبی میفهمد و نخبگان ورزش را میشناسد و میتواند از آنها استفاده کند. ویژگی خطرناکی که دارد هم این که ممکن است شکست بخورد و در این شرایط اعتماد به جامعه ورزش کم میشود و همانطور که الان سیاسیون به این حوزه ورود کردند، آن زمان هم ورزش در اختیار سیاسیون قرار میگیرد و بهانه خوبی هم دارند چرا که میگویند یک ورزشی نتوانسته در این وزارتخانه رو به جلو حرکت کند، بنابراین سجادی بهعنوان فردی از خانواده ورزش باید دقت زیادی داشته باشد تا بتواند در این مسیر تصمیمات درست بگیرد. او توانست در شرایطی که تمام اعضای فراکسیون ورزش مخالف او بودند رأی اعتماد از نمایندگان مجلس بگیرد و اگر نتواند جامعه ورزش را راضی نگه دارد آن وقت راه برای حضور غیرورزشیها و سیاسیون راحتتر از گذشته باز میشود.
برخی روسای فدراسیونهای ورزشی برای انتخابات کمیته تحمیل شدند
به اعتقاد فرجی بدترین دوران ورزش ایران در زمان سلطانیفر بوده است و در این رابطه خاطرنشان کرد؛ به نظرم سلطانیفر در این ۵ سال و ۸ ماه که بهعنوان وزیر ورزش فعالیت میکرده و همچنین سه سالی که گودرزی در این وزارتخانه بوده، اتفاقات خوب برای ورزش ایران رقم نخورد. البته باز هم تأکید میکنم که گودرزی نادانسته در این مسیر قرار گرفت. به هر حال باید الان سجادی با برنامه پیش برود. نیاز است که عدهای بازنشسته شوند، برخی آقایان تنها خروجیشان برای ورزش ایران سفر رفتن است که باید همه این موارد قطع شود. مدیرانی که سفارش شده هستند باید تغییر کنند، اصل باید بر مبنای لیاقتپذیری باشد. افرادی که برای خانواده ورزش نیستند و مربوط به ارگانهای دیگر هستند باید به محل خدمت خود بازگردند و نباید در ورزش حضور داشته باشند. در همین وزارتخانه افراد زیادی هستند که میتوانند مسئولیت برعهده بگیرند. باید انتخاب معاونتها از همکاران وزارت ورزش و جوانان باشند. از طرف دیگر برخی از روسای فدراسیونها تحمیل شدهاند و باید این افراد کنار بروند. من نمیگویم آنها اخراج شوند اما نباید در بدنه ورزش حضور داشته باشند، چون طبق برنامهریزی که آقایان انجام دادهاند، آنها برای انتخابات کمیته ملی المپیک برنامهریزی کردند و اگر برخی از روسای فدراسیونها که تقلبی به این بدنه ورود کردند، کنار بروند، خود به خود موضوع انتخابات کمیته ملی المپیک هم ملغی میشود.
سجادی باید شورای عالی سیاستگذاری تشکیل دهد
کارشناس ورزش کشورمان با تأکید بر اینکه وزیر ورزش باید براساس خرد جمعی تصمیم بگیرد، گفت: سجادی با خنثی کردن این مسائل میتواند تصمیمات درست برای ورزش بگیرد. روسای بازنشسته کنار بروند و همچنین شورای عالی سیاستگذاری تشکیل دهد و از نخبگان ورزش استفاده کند. ماهی یک بار با متخصصان ورزش جلسه برگزار کند و سیاستگذاری و برنامهریزی کنند و حتی اگر با موضوعی مخالف است آن را وتو کند و براساس خرد جمعی تصمیمگیری کند. در چنین شرایطی میتوان به آینده ورزش امیدوار شد. من ۶۸ سال سن دارم و ۵۰ سال است که در ورزش ایران فعالیت میکنم و اگر صحبتی میکنم بدون کوچکترین توقع و سهمخواهی است و تنها هدفام رونق جامعه ورزش است که در این مسیر سرافکنده نباشیم.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/