برگزاری انتخابات ۳ فدراسیون اولین چالش سجادی/ کلیدواژه "مهندسی" از بین میرود؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، تصویب و ابلاغ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی از سال ٩٨ آغاز شد و بعد از ٢٠ ماه توسط شورای نگهبان تأیید و در نهایت ۲۰ تیرماه توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. با توجه به تغییر و تحولاتی که در رأس وزارت ورزش و جوانان اتفاق افتاد و سجادی بهعنوان وزیر ورزش و جوانان سکاندار این وزارتخانه شده است، این اساسنامه به فدراسیونهای ورزشی ابلاغ تا در اولین مجمع فدراسیونهای ورزشی بررسی و تأیید اعضای مجمع را کسب کند و پس از آن ملاک برگزاری انتخابات فدراسیونهای ورزشی قرار بگیرد.
پیش از این انتخابات فدراسیونهای ورزشی طبق آییننامه قبلی فدراسیونهای ورزشی انجام میشد، این آییننامه ۱۴ شهریورماه توسط سلطانیفر به فدراسیونهای ورزشی ابلاغ شده بود و حالا با تغییر اساسنامه فدراسیونهای ورزشی، آییننامه برگزاری مجامع انتخاباتی فدراسیونهای ورزشی هم تغییر خواهد کرد.
در حال حاضر وضعیت سه فدراسیون ورزشی بلاتکلیف است، فدراسیون تیراندازی، اسکیت و ژیمناستیک با سرپرست اداره میشوند و دوره چهار ساله آنها در تیرماه به پایان رسید. البته ثبتنام از نامزدهای پست ریاست این سه فدراسیون انجام شده است اما با توجه به ابلاغ و تصویب اساسنامه فدراسیونهای ورزشی و همچنین تأیید اعضای مجمع هر فدراسیون، ثبتنام پست ریاست این سه نامزد هم ابطال شد و باید دوباره روند ثبتنام از نامزدهای پست ریاست طبق اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی صورت بگیرد.
بنابراین سجادی بهعنوان وزیر جدید ورزش و جوانان در اولین اقدام باید برگزاری انتخابات این سه فدراسیون ورزشی را در دستور کار خود قرار دهد، البته این در شرایطی است که مجمع این سه فدراسیون برگزار و پس از اینکه اعضای مجمع اساسنامه فدراسیونهای ورزشی را تصویب کردند، وزارت ورزش و جوانان هم میتواند انتخابات را برگزار کند.
فدراسیونهای ورزشی؛ جولانگاه غیرمتخصصان در ورزش
در این چند سال اخیر خیز کارمندان وزارت ورزش و جوانان برای پست ریاست فدراسیونهای ورزشی به وفور دیده شد. معمولاً کارمندهای وزارت ورزش بدون تخصص، بهعنوان سرپرست در فدراسیونهای ورزشی حضور پیدا میکنند و پس از آن بهعنوان رئیس فعالیت خود را آغاز میکنند. در این چند سال تدوین آییننامههای مختلف و تغییر اساسنامه فدراسیونهای ورزشی هم نتوانسته شرایط را تغییر دهد. در همین اساسنامه جدید که به فدراسیونهای ورزشی ابلاغ شده است، در پست ریاست یک ابهام وجود دارد.
براساس ماده ۲۲ که مربوط به شرایط نامزدهای ریاست فدراسیون ورزشی است، دارا بودن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی و داشتن ۵ سال سابقه مدیریتی و اجرایی مرتبط با ورزش و تربیت بدنی آمده است، اما در اساسنامه جدید مدرک تحصیلی از کارشناسی ارشد به کارشناسی تغییر پیدا کرده است و در مورد ۵ سال سابقه مدیریتی ابهامات مختلفی وجود دارد. دوم اینکه ملاک سابقه مدیریتی چیست؟! چرا که فعالیت در کمیته یک شهرستان تا سمت وزیر ورزش و جوانان هم میتواند به عنوان مدیریت اجرایی تلقی شود. بنابراین در رابطه با سابقه مدیریتی و اجرایی مرتبط با ورزش ابهام وجود دارد و به طور صریح مشخص نیست.
فدراسیون پرحاشیه ژیمناستیک رنگ آرامش میگیرد؟
دوره ریاست زهرا اینچه درگاهی در فدراسیون ژیمناستیک تیرماه به پایان رسید و در حالی که او به عنوان نامزد پست ریاست در انتخابات ثبتنام کرده بود، اما به دلایلی از سوی کمیسیون تطبیق صلاحیت حضور در انتخابات را پیدا نکرد و همین موضوع باعث ایجاد حواشی زیادی شد. برای حضور در انتخابات ۱۳ نفر از جمله ناصر اخوان، امید نوید، حبیب نوظهوری، مرجان همتینژاد ، الهام جعفری، رضا محمد کاظمی، احمد سعادتمند، محسن سلیمانی، زهرا اینچه درگاهی، حامد جولایی، کیانوش سقراطی، مرتضی نظری، فرزین قاسمزاده ثبتنام کرده بودند که در نهایت حبیب نوظهوری و حامد جولایی سابقه مدیریت آنها تأیید شد و زهرا اینچه درگاهی هم رد صلاحیت شد که این موضوع حواشی زیادی بهوجود آورد به طوری که رد صلاحیت اینچه درگاهی، به اطلاع فدراسیون جهانی هم رسید و حتی از کمیته ملی المپیک هم خواستار شفافسازی شدند، ولی جزئیات آن رسانهای نشد. در نهایت با تأیید هیئتهای استانی از اول مردادماه، اینچه درگاهی بهعنوان سرپرست کار خود را در فدراسیون ادامه داد. حالا با توجه به ابطال پروسه انتخابات فدراسیونهای ورزشی، باید منتظر ثبتنام جدید نامزدهای پست ریاست در این فدراسیون باشیم.
سرپرستی دادگر قبل از المپیک تأیید شد
یکی دیگر از فدراسیونهایی که دوره ریاست آن تیرماه به پایان رسید؛ ریاست علی دادگر در فدراسیون تیراندازی بود. هر چند که البته ادامه فعالیت او بهعنوان سرپرست با حواشی زیادی روبهرو بود. علی دادگر در تاریخ ۲۲ تیرماه از سوی وزیر ورزش بهعنوان سرپرست فدراسیون تیراندازی منصوب شد. اما سوال اصلی در آن مقطع زمانی این بود که انتخاب دادگر براساس کدام اساسنامه بوده است؟! اساسنامه جدید فدراسیون ورزشی که توسط اسحاق جهانگیری در ۲۰ تیرماه ابلاغ شد در آن هیچ گونه اشارهای نکرده بود که وزیر ورزش و جوانان میتواند سرپرست منصوب کند؛ نکته حائز اهمیت دیگر اینکه در اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی در صورتی که رئیس فدراسیون عزل یا مستعفی شده باشد و یا غیبت بیش از سه ماه داشته و یا به موجب آرای مراجع ذی صلاح منع ادامه فعالیت داشته باشد، رئیس مجمع میتواند سرپرست فدراسیون را تا زمان تشکیل مجمع عمومی (حداکثر ظرف شش ماه) تعیین کند. در مورد علی دادگر و عنوان سرپرستی او در فدراسیون تیراندازی، او نه عزل شده و نه مستعفی است و نه غیبت بیشتر از سه داشته، بلکه دوره چهارساله ریاستش به پایان رسیده و باید از سمت خود کنار میرفته است. این نکته هم در اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی ذکر نشده است و از همه مهمتر وزارت ورزش و جوانان و شخص وزیر ورزش و جوانان هم به هیچ یک از مفاد اساسنامه جدید عمل نکرده است و طبق اساسنامه قدیم حکم داده است! البته با توجه به اینکه المپیک توکیو پیش رو بود و تیراندازی هم ۶ سهمیه در این رویداد بزرگ داشت چنین تصمیمی گرفته شد، اما با این حال یکی از موضوعات مبهم در آن مقطع زمانی بود.
برای پست ریاست فدراسیون تیراندازی علی دادگر، سید کمال پیمبری، حسین زکیزاده و داود کرمی تأیید صلاحیت شدند، اما حالا با توجه به اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی، دوره باید پروسه ثبتنام از نامزدهای این فدراسیون انجام شود، بدون شک دادگر این بار هم در انتخابات ورود خواهد کرد، البته ناگفته نماند دورانی که سکان هدایت فدراسیون تیراندازی برعهده او بود، فدراسیون تیراندازی با حواشی زیادی روبهرو شد. پس از المپیک توکیو و کسب افتخارآفرینی جواد فروغی برای نخستین بار، به نظر میرسد دادگر باز هم میتواند سکان این فدراسیون را برعهده بگیرد.
بیشتر بخوانید؛
سرپرستی علی دادگر در فدراسیون تیراندازی قانونی است؟
در اساسنامه فدراسیونهای ورزشی دخالت دولت دیده نمیشود/ فوتبال نیاز به مصوبه دولت نداشت
اساسنامه فدراسیونهای ورزشی آماتوری ابلاغ شد
هزار راه نرفته در وزارت ورزش و جوانان؛ سجادی منجی ورزش ایران میشود؟!
در اسکیت سرپرستی به شخص دیگری واگذار شد
برخلاف دو فدراسیون دیگر، در فدراسیون اسکیت پس از اینکه دوره چهار ساله ریاست بهمن محمدرضایی ۱۵ تیرماه به پایان رسید، از سوی سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان، فریبا مددی بهعنوان سرپرست انتخاب شد. برای پست ریاست این فدراسیون، بهمن محمدرضایی، مجید هنرجو، علیرضا نصیری، حسن یاری نیا و محمدرضا شیخ جعفری ثبتنام کرده بودند که البته با توجه به ابطال آن باید پروسه انتخابات و ثبتنام از نامزدها دوباره انجام شود.
انتخابات سه فدراسیون گام نخست سجادی در وزارت
در حال حاضر این سه فدراسیون در ابتدای دوره ریاست سجادی در وزارت ورزش و جوانان بلاتکلیف هستند و به دنبال آن زمان پایان دوره ریاست دیگر فدراسیونهای ورزشی هم از راه میرسد که باید انتخابات آنها به موقع برگزار شود. با توجه به اینکه در دیماه انتخابات کمیته ملی المپیک باید برگزار میشود و دوره چهار ساله ریاست صالحیامیری در کمیته به پایان میرسد، باید وضعیت فدراسیونهای ورزشی تا آن زمان مشخص شود که برای انتخابات کمیته ملی المپیک، فدراسیونی بدون رئیس نباشد.
در دوره گذشته انتخابات فدراسیونهای ورزشی با کلید واژه مهندسی عجین شده بود، در این دوره با توجه به تغییر اساسنامه فدراسیونهای ورزشی و آییننامه جدید مجامع فدراسیونها انتظار میرود یک ساز و کار مشخص برای انتخابات فدراسیونهای ورزشی در نظر گرفته شود و طبق آن روسای فدراسیونها انتخاب شوند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/