دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در جشنواره قصه‌گویی رقم خورد؛

قصه‌گویی مربیان کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان به زبان اشاره

مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران برای نخستین بار در بیست و سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، با زبان اشاره شرکت کردند.
کد خبر : 604561
قصه گویی

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، اختتامیه بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی در مرحله استانی باتوجه به محدودیت تجمع در دوران کرونا با حضور تعداد محدودی از برگزیدگان، مدیرکل و معاونین کانون استان تهران و رئیس گروه پژوهش و ترویج قصه های ایرانی کانون پرورش فکری برگزار شد.


فاطمه تنهایی مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران با اشاره به اینکه ۱۸ قصه گوی این استان به داوری مرحله منطقه ای راه یافتند، گفت: شعار این دور جشنواره با عنوان "آینده ساختنی است" برگزار شد که به لطف خدا بتوانیم امید را به مخاطبان القا کنیم.


وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف کانون از برپایی این جشنواره تجدید و احیای سنت قصه گویی است ، تصریح کرد: قصه را می توانیم انباشت تجارب انسانها در زمان ها و نسل های مختلف معرفی کنیم که آرزو ها ، خواسته ها ، تمایلاتشان و دست آوردهایشان را همگی در قالب افسانه و روایت بیان می کنند .


به گفته مدیر کل کانون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران قصه گویی و قصه شنیدن یک سنت عمومی و جزئی از فرهنگ و گذشته ایرانیان است.


تنهایی با اشاره به کارکرد تربیتی قصه گویی برای گردهمایی اعضای خانواده دورهم، تاکید کرد: قصه گویی از ریشه ای دیرینه برخوردار است و یک حس نوستالژیک میان خانواده های ایرانی ایجاد می کند و باعث ارتباط تنگاتنگ آنان می شود .


وی با اشاره به اینکه ما ایرانیان مردمانی وفادار و قدر شناس هستیم، گفت: همیشه قهرمانان و پهلوانان در کشور ما مورد احترام هستند و مردم ما دوست دارند قصه این افراد نوشته وگفته شود واین قصه ها نسل به نسل منتقل شود.


جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی به مثابه یک درخت تنومند است؛ریشه این درخت بسیار پر بار و افتخار آمیز است که رهگذر و ماحصل این جشنواره ها کودکان و نوجوانان بسیاری است که پا به عرصه قصه گویی گذاشته اند.


مدیر کل کانون استان تهران با تاکید به مشارکت این اداره کل با آموزش و پرورش استثنائی شهر تهران ، تصریح کرد: با یادآوری آموخته های مربیان زبان اشاره به این استان توسط مربیان آموزش و پرورش استثنائی، برای نخستین بار قصه گویی با زبان اشاره در کشور آغاز شد که امیدوارم از سال آینده در جشنواره کشوری تعریف شود.


وی با اشاره به قصه گویی در سه شیوه سنتی، آیینی، کلاسیک و مدرن، ادامه داد: تلاش ما براین است تا از طریق این شیوه احیا گسترده شود و با حمایت از شیوه های قصه گویی سنتی مانند نقالی، پرده خوانی و شمایل گردانی کودکان ونوجوانان با این شیوه ها آشنا شوند.


مدیر کل کانون پرورش فکری استان تهران با اشاره به برگزاری سلسله نشست های قصه گوی ماه در استان، گفت: این نشست ها با استقبال مواجه شده و در افزایش انگیزه ی قصه گویان و تبادل تجربیات قصه گویان کشور بسیار مؤثر بوده است.


در ادامه این مراسم الهام دارابی رئیس گروه پژوهش و ترویج قصه های ایرانی کانون پرورش فکری در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه قصه یک هنر و قصه گو هنرمند است، افزود: قصه گویی فن و هنریست که نیاز به مهارت آموزی دارد. تا پیش از این، همواره جای خالی تربیت قصه گو محسوس بود.


وی ادامه داد: قصه گو با تبیین قصه به خود فهمی و خودشناسی می رسد و با این شناخت می تواند با قصه مفاهیم انسانی با ارزش را انتقال دهد.


در این دوره از جشنواره ۶۱۱ نفر شرکت کردند و ۳۰۰ اثر از سوی دبیر خانه استانی دریافت شد که از این تعداد ۱۷۷ اثر مربوط به بخش ملی بود که پس از داوری و پایش اولیه ی، ۹۵ اثر مورد ارزیابی نهایی داوران قرار گرفت.


داوری این دوره از جشنواره بر عهده عطاالله کوپال، گلشن حسنوند و مریم شفیع زاده بوده است.


انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب