دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 شهريور 1400 - 09:05

وعده صفر شدن خاموشی‌ها

در عصری که تکنولوژی و سرعت علم در آن حرف اول را می‌زند قطعی برقی به مثابه ترمزی است که در سر راه پیشرفت یک کشور قرار دارد. جدا از مصایبی که خاموشی‌ها در زندگی مشترکان برق ایجاد کرده و فعالیت‌های روزانه‌اشان را تا حد زیادی مختل می‌کند ضررهای سنگین و لطمه‌های جبران ناپذیری است که این خاموشی‌ها بر پیکر صنایع مختلف وارد می‌کند.
کد خبر : 604268
برق



به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، با رشد روز افزون تکنولوژی نیاز به برق جزء لاینفک زندگی روزمره همگان شده است. در عصری که تکنولوژی و سرعت علم در آن حرف اول را می‌زند قطعی برقی به مثابه ترمزی است که در سر راه پیشرفت یک کشور قرار دارد.


جدا از مصایبی که خاموشی‌ها در زندگی مشترکان برق ایجاد کرده و فعالیت‌های روزانه‌اشان را تا حد زیادی مختل می‌کند ضررهای سنگین و لطمه‌های جبران ناپذیری است که این خاموشی‌ها بر پیکر صنایع مختلف وارد می‌کند. تمامی صنایع برای حرکت و تولید نیاز به انرژی برق دارند و خاموشی حتی یک ساعته باعث برهم خوردن میزان تولید صنایع و در نهایت بازار عرضه و تقاضا خواهد شد حالا چه رسد به تعطیلی چند روزه صنایع مختلف به دلیل کمبود برق.


طی این سال‌ها که مردم و مشاغل و اصناف مختلف با خاموشی‌ها دست‌و پنجه نرم کرده و همچنان درگیر این مهم هستند وعده‌ها و قول‌های فراوانی در جهت کاهش و رفع خاموشی‌ها از زبان مسولان بیان شده است که تقریبا همگی آن‌ها در انجام این مهم ناتوان بوده‌اند. حالا با تغییر دولت و ورود وزرای جدید به ساختمان‌هایشان بازار وعده و وعید یکبار دیگر داغ شده است.


از قول ساخت سالی یک میلیون مسکن گرفته تا ترمیم اقتصاد دولت در مقابل تحریم‌ها. اما تنها زمان مشخص می‌کند که چه مقدار از این گفته‌ها قابل انجام بوده و چه بخشی از صحبت‌های وزرا در حد شعار باقی مانده است. روز گذشته وزیر نیرو نیز به مردم قول داد که در سال‌های آتی خاموشی‌ها از خانه‌ی آن‌ها رخت برخواهد بست و صنایع نیز با خیالی آسوده می‌توانند به تولید مشغول باشند.


اما صحبت‌های وزیر نیرو یک حلقه‌ی مفقوده داشت و آن هم زمان نامشخصی است که وزیر برای رفع خاموشی‌ها به آن اشاره داشته است. سال‌های آتی می‌تواند از یکسال تا سال‌های سال ادامه داشته باشد و همچنان در بر همان پاشنه‌ی خاموشی‌ها بچرخد و هر بار که از وزیر یا وزیران آتی سوال شود همچنان قول سال‌های آتی را بدهند. همانطور که پیشتر به آن اشاره شد تنها زمان است که صحت گفته‌ها را مشخص خواهد کرد. امید است که وزیر نیرو با درایت و کار کارشناسی بتواند در دولت سیزدهم به این مهم دست پیدا کند و بساط خاموشی‌ها را به طور کامل از کشور جمع کند.


وزیر نیرو گفت: باید پروژه‌هایی را با مشارکت سرمایه‌گذاران، مصرف‌کنندگان عمده صنایع انرژی‌بر و خود دولت اجرا کنیم که در سال‌های آتی نگرانی قطعی برق را در بخش‌های مختلف مصرف به صفر برسانیم. علی‌اکبر محرابیان در حاشیه بازدید از شرکت مدیریت شبکه برق ایران و مرکز راهبری شبکه برق کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: صنعت برق در کشور صنعتی بالنده است که دو ویژگی بسیار مهم دارد.


ویژگی اول توسعه و گسترش بسیار مناسب در طول سال‌های پس از انقلاب بوده و ویژگی دوم این است که به طور کامل در این صنعت مستقل و صاحب سبک هستیم. وی اضافه کرد: در حال حاضر شاهد مشکلاتی در صنعت برق کشور هستیم که به تبع آن مردم و تمامی بخش‌های مصرف به حق گلایه‌های فراوانی در این زمینه دارند.


وزیر نیرو با تشریح مشکلی اصلی امروز صنعت برق، خاطرنشان کرد: متناسب با رشد تقاضا در طول سال‌های اخیر، نتوانسته‌ایم صنعت نیروگاهی را توسعه دهیم و به نیروگاه‌های کشور اضافه کنیم؛ به عبارت دیگر عرضه با فاصله زیاد از تقاضا عقب افتاده و تقاضای امروز بیش از ۱۳ هزار مگاوات نسبت به تولید است. وی تصریح کرد: مهم‌ترین برنامه در صنعت برق اصلاح وضعیت موجود به اتکای همه همکاران در صنعت برق است.


طی بازدیدی که روز گذشته از مرکز دیسپاچینگ ملی کشور انجام شد، شاهد تلاش‌ها و زحمات شبانه روزی و فعالیت پر از استرس همکاران در تامین برق بودم. محرابیان با بیان اینکه در مرکز دیسپاچینگ ملی قطعی برق به‌ شکلی مدیریت می‌شود که کمترین آسیب به مردم برسد، یادآور شد: طی جلساتی که در چند روز اخیر با معاونان و مدیران صنعت برق داشتیم، قرار بر این شد که میزان خاموشی‌ها را به حداقل ممکن برسانیم.


وی ادامه داد: در طول تابستان برخی روزها فقط در بخش خانگی شاهد ۴۵٠٠ مگاوات خاموشی بودیم، ‌ این در حالی است که در روز گذشته این میزان خاموشی به کمتر از ۵۰۰ مگاوات کاهش پیدا کرد و عمده این خاموشی‌ها هم در بخش‌های غیرمصارف خانگی مثل بخش‌های عمومی و اداری اعمال شد.


البته این قول را می‌دهیم که این میزان خاموشی را طی روزهای آینده به صفر نزدیک‌تر کنیم. وزیر نیرو با اشاره به سه برنامه در دستور کار صنعت برق، اظهار کرد: با توجه به بالاتر بودن میزان ظرفیت نصب شده از تولید، وجود مشکلاتی مثل کاهش نزولات جوی و شرایط غیر استاندارد نیروگاه‌ها مشکلاتی را ایجاد کرده که نیازمند یک برنامه برای افزایش تولید با همین تعداد نیروگاه‌ در سال‌ها و پیک‌های آینده هستیم.


منبع: روزنامه تجارت


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب