پایداری شبکه برق منوط به صرفه جویی ۱۵ درصدی مصرف
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، با افزایش دما و از سوی دیگر کاهش ظرفیت تولید انرژیهای برق آبی که برق و محدودیتهای فراوانی برای تامین برق پایدار مواجه شده است.
دولت به منظور تامین برق پایدار در شبکه اقدام به ممنوعیت استخراج ارز از ابتدای خرداد تا آخر شهریور ماه سال جاری کرد و با این اقدام توانست بخشی از استخراج ارز دیجیتال را از شبکه خارج کند.
با این وجود به دلیل ناترازی میان مصرف و تولید شبکه برق شاهد خاموشیهای پراکنده و بعضا بدون برنامه در شبکه برق بودیم، این خاموشیها وزارت نیرو را برای تامین برق بخش خانگی مجبور به اعمال محدودیت برای واحدهای صنعتی کرد.
در این میان بسیاری از واحدهای تولید سیمان و فولاد با زیانهای هنگفتی در این زمینه مواجه و مجبور به توقف فعالیت خود شدند، شبکه برق به دلیل همین کمبودهای برق در وضعیتی شکننده قرار دارد و با افزایش دما و یا عدم رعایت الگوی مصرف نیز خاموشیهای گسترده دور از ذهن نخواهد بود.
بیشتر بخوانید:
در این میان مردم میتوانند با رعایت نکاتی در خصوص مدیریت مصرف اقداماتی را برای همکاری به منظور جلوگیری از خاموشیها انجام دهند، خاموش کردن یک لامپ اضافه در سیستم روشنایی منزل و یا تنظیم کولرهای گازی بر روی ۲۵ درجه و استفاده از دور کند کولرهای آبی میتواند نقش مهمی در پایداری شبکه برق داشته باشد.
به گفته مدیران شرکت توانیر همکاری مردم برای کاهش مصرف به میزان ۱۵ درصد میتواند مهمترین اقدام برای جلوگیری از خاموشیها باشد اما هرگونه افزایش مصرف برق می میتواند این توازن را بر هم بزند و زمینه ساز خاموشی شبکه شود.
از سوی دیگر نیز دولت سیزدهم باید برای تامین برق در سالهای آتی برنامه ویژهای را تدوین کند، علی اکبر مهران محرابیان وزیر نیرو پیشنهادی توسط دولت سیزدهم و افزایش ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق در نیروگاه های حرارتی طی ۴ سال آینده داده است.
تولید ۳۰ هزار مگاوات برق در ۴ سال آینده میتواند بخشی از نیاز کشور به برق را تامین کند اما برای مدیریت مصرف برق و افزایش بهره وری باید اصلاح اقتصاد برق نیز در دستور کار باشد.
میزان مصرف برق در کشور به دلیل استفاده از وسایل سرمایشی در تابستان بسیار نامتوازن است و به عبارت دیگر ظرفیت بسیاری از واحدهای تولید برق در سایر فصول بلا استفاده خواهد ماند.
لزوم صرفه جویی ۱۵ درصدی مشترکان برای جلوگیری از خاموشی
مسعود صادقی مدیرکل مهندسی و راهبری شبکه برق در گفتوگو با خبرنگار گروه انرژی خبرگزاری آنا با اشاره به وضعیت مصرف برق در شبکه میگوید در تابستان جاری شبکه برق تحت تاثیر کاهش ظرفیت تولید نیروگاهای برق آبی و رشد بیسابقه مصرف با کمبود بین ۱۲ تا ۱۴ هزار مگاواتی مواجه است.
وی معتقد است بخشی قابل توجهی از این ناترازی مصرف برق از طریق برنامه ۴۵ گانه توانیر در حال جبران است و در این شرایط و با توجه به احتمالا افزایش دما در هفته آینده، به دلیل تولید حداکثری توسط نیروگاهها و مولدهای برق امکان افزایش تولید وجود ندارد.
مدیرکل مهندسی و راهبری شبکه برق با اشاره به طرح مدیریت مصرف میافزاید خوشبختانه مردم در بحث مدیریت مصرف همکاری مناسبی داشتند با این وجود در زمان افزایش دما، برای ارائه خدمات پایدار نیازمند همکاری از سوی مردم هستیم.
به گفته صادقی تمام ارکان صنعت برق برای تامین برق پایدار تلاش خود را به جلوگیری از وضع محدودیتها اعمال کرده است اما در صورت همکاری مردم برای کاهش ۱۵ درصدی مصرف دیگر با خاموشی مواجه نخواهیم شد.
کاهش هزار مگاواتی مصرف برق
این گفتهها درحالی است که مسئولان وعده عدم خاموشی برق طی روزهای پیشرو را داده بودند.
از سوی دیگر مدیر دفتر راهبری شبکه برق در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، با اشاره به کاهش مصرف برق در کشور میگوید با کاهش یک درجهای دما در کشور میزان مصرف حدود هزارمگاوات نسبت به روز گذشته کاهش یافت و خوشبختانه در ایام تعطیلات پیش رو با کاهش دما شبکه در وضعیت پایداری به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
به گفته وی همه مدیران انرژی در دستگاههای دولتی باید توجه داشته باشند که بارهای سرمایشی و وسایل غیر ضروری را در ایام تعطیلات از جریان مصرف خارج کنند.
صادقی با اشاره به بار مصرفی برق در شبکه خانگی میافزاید با توجه شرایط قرنطینه و افزایش ساعات منزل ماندن مردم، نیاز است مشترکان به منظور ارائه خدمات پایدار در شبکه برق نسبت به تنظیم درجه وسایل سرمایشی و روشنایی منازل اقدامات لازم را انجام دهند.
براین اساس با توجه به تعطیلی اغلب مراکز کشور تا روز شنبه با کاهش حجم زیادی از بار مصرف برق در شبکه مواجه هستیم، از اینرو اعلام لیست خاموشیهای احتمالی برای امروز سهشنبه 26 مردادماه 1400 از سوی شرکت توانیر امری دور از انتظار است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/