دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 شهريور 1400 - 01:22
گزارش آنا از تحولات اخیر در خانه ملت؛

کدام نمایندگان مجلس یازدهم راهی پاستور شدند؟

در میان فهرست وزرای و معاونان دولت سیزدهم، اسامی برخی از نمایندگان مجلس دیده می‌شود؛ تاکنون سه نماینده مجلس یازدهم از نمایندگی استعفا کرده و بر صندلی دیگری تکیه زده‌اند.
کد خبر : 604229
صحن علنی مجلس (بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت)

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، سرنوشت کابینه حجت‌الاسلام رئیسی با رأی اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی به وزرای پیشنهادی مشخص شده و احکام انتصابی رئیس‌جمهور به‌مرور در رسانه‌ها منتشر می‌شود.


در میان فهرست وزرای و معاونان دولت سیزدهم، اسامی برخی از نمایندگان مجلس دیده می‌شود؛ تاکنون سه نماینده مجلس یازدهم از نمایندگی استعفا کرده و بر صندلی دیگری تکیه زده‌اند.


سید احسان خاندوزی و سید جواد ساداتی نژاد ۲ نماینده مجلسی هستند که در کابینه سیزدهم حضور دارند و علیرضا زاکانی نیز به‌عنوان شهردار تهران انتخاب شده است.


در این میان، زمزمه‌هایی از حضور امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی و سمیه رفیعی در دولت سیزدهم شنیده می‌شود.


کدام نمایندگان مجلس یازدهم راهی پاستور شدند؟


استعفای نماینده و نحوه بررسی آن


مطابق ماده ۹۰ آیین‌نامه داخلی هر نماینده که اعتبارنامه او به تصویب رسیده است، می‌تواند از مقام نمایندگی استعفا دهد: پذیرش استعفا موکول به تصویب مجلس است. همچنین بر اساس ماده ۹۱ تا ۹۲ «نماینده تقاضای استعفای مدلّل خود را به‌عنوان رئیس‌مجلس می‌نویسد و رئیس‌مجلس آن را در اولین جلسه علنی و بدون قرائت متن، اعلام و در دستور کار هفته بعد می‌گذارد.




بیشتر بخوانید:


جزئیاتی از میزان تحصیلات ۱۸ وزیر و معاونان دولت سیزدهم




بررسی تقاضای استعفا بدین ترتیب خواهد بود که ابتدا تقاضای استعفا قرائت‌شده و سپس شخص متقاضی استعفا یا نماینده دیگری به تعیین او تقاضای دفاع خواهد نمود. مدت قرائت تقاضای استعفا و توضیح نماینده متقاضی استعفا حداکثر نیم ساعت است. مخالف یا مخالفین نیز حداکثر نیم ساعت می‌توانند صحبت کنند و پس از آن رأی‌گیری به‌عمل می‌آید. در صورت تصویب تقاضای استعفا مراتب از طریق رئیس‌مجلس به وزارت کشور اعلام می‌شود تا طبق قانون انتخابات اقدام نماید».


حضور قطعی ۲ نماینده مجلس در کابینه دولت سیزدهم


خاندوزی، نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم بود که دارای مدرک تحصیلی دکترای اقتصاد است و همچنین سمت نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در سابقه وی دیده می‌شود. خاندوزی به‌عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی پیشنهادی دولت سیزدهم توسط سید ابراهیم رئیسی به مجلس معرفی شد و در ۳ شهریور ۱۴۰۰ با ۲۵۴ رأی موافق، ۲۵ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجلس رأی اعتماد گرفت.


ساداتی‌نژاد هم به‌عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی دولت سیزدهم توسط سید ابراهیم رئیسی به مجلس معرفی شده بود که در تاریخ سوم شهریورماه ۱۴۰۰ با ۲۵۳ رأی موافق، ۲۷ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفت.


ریاست کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در سوابق وی دیده می‌شود و نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل بود.


کدام نمایندگان مجلس یازدهم راهی پاستور شدند؟


به گفته «سید نظام موسوی» سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس، رأی اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی اقتصاد و جهاد کشاورزی به‌منزله پذیرش استعفای آن‌ها از نمایندگی بود.


همچنین محمدحسین فرهنگی در پاسخ به سؤالی درباره حضور نمایندگان در دولت بعدی، یادآور شد: «اگر در حد وزیر باشد، گرفتن رأی اعتماد از مجلس به‌منزله پذیرش استعفا است، اما در بقیه سمت‌ها استعفا نماینده با سازوکاری مشخص می‌شود که در آیین‌نامه آمده است».


زاکانی به بهشت رفت


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز شنبه ۲۳ مردادماه با استعفای «علیرضا زاکانی» از سمت نمایندگی مردم قم و ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس با ۱۴۸ رأی موافق و ۹۹ رأی مخالف، موافقت کردند.


علیرضا زاکانی، نماینده مردم قم در مجلس نیز در جریان بررسی استعفای خود از نمایندگی مجلس گفته بود: «دفتر کنونی‌ام در قم تعطیل نخواهد شد و در صورت حضور در جلسات حیات دولت، به‌عنوان عضوی کوچک، مطالبات و نیازهای اساسی مردم عزیز، بصیر و صبور و قدرشناس قم را با مشورت دو نماینده عزیز و دو خادم دیگر آستان اهل‌البیت‌(علیهم‌السلام) دنبال خواهم کرد».


زاکانی پیش از نیز در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نامزد بود که پیش از روز انتخابات به نفع حجت‌الاسلام «ابراهیم رئیسی» رئیس‌جمهوری از نامزدی خود انصراف داد.


در مجلس گذشته نیز، اولین نماینده‌ای که از نمایندگی استعفا کرد، محمد دهقان نماینده چناران و عضو کنونی شورای نگهبان بود. بعد از او نیز کاظم جلالی نماینده تهران برای تصدی سفارت ایران در روسیه قبای نمایندگی را از تن درآورد. داریوش اسماعیلی نماینده سروستان آخرین نماینده‌ای بود که مجلس دهم با استعفای او برای حضور در پست معاون معادن وزارت صمت موافقت کرد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب