«شیر مادر و نان پدر» را از برگزارکنندگان المپیک الهام گرفتم/در توکیو ۲ هفته قرنطینه بودم
به گزارش خبرنگار حوزه تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، هادی عامل، گزارشگر قدیمی کشتی که سالهاست مسابقات مختلف این رشته ورزشی را با گزارشهای هیجانانگیز او میشنویم، بدون شک یکی از خاطرهانگیزترین چهرههای تلویزیون است. کسی که علاوه بر اینکه به طور تخصصی ورزش کشتی را دنبال میکند، به تمام فوت و فن آن آگاه است و حافظه فوقالعادهای از تاریخچه ورزش اول کشورمان دارد. شاید همین مسائل هم باعث میشود که همواره به عنوان مهره ثابت صداوسیما برای گزارش مسابقات کشتی، به رقابتهای بینالمللی مثل المپیک اعزام میشود. این گزارشگر مشهدی جدا از لحن و روش گزارشهایش، ادبیات خاصی را نیز وارد گزارشهای ورزشی کرده و با استفاده از عبارات و جملات ویژه برای خود امضاهایی ماندگار به ثبت رسانده است.
«خسته نباشی دلاور، خدا قوت پهلوان»، «قهرمان ایران، ماندگار ایران، عشق ما ایران»، «پهلوان گلِ ما شاهکار میکنه»، «شیر مادر و نان پدر حلالت دلاور». اینها فقط چند نمونه از جملات خاص و احساسی هادی عامل است که در حین گزارشهای کشتی از او شنیدهایم. جملاتی که برخلاف بعضی از گزارشگران جدید فوتبال، برای نخستین بار بدون هیچ برنامهریزی قبلی و کاملا دلی آنها را بیان کرده و بعد از اینکه بازخوردهای مثبتی گرفته، آنها به چاشنیهای اصلی گزارشهایش تبدیل شدهاند. در روزهایی که علاقهمندان به ورزش با مدالهای رنگارنگ ورزشکاران کشورمان در پارالمپیک خوشحالند، و در فاصله کوتاهی پس از پایان المپیک ۲۰۲۰ توکیو گفتوگویی با این گزارشگر محبوب کشتی انجام دادیم، گزارشگری که صدایش را هر جا بشنویم، به یاد پلنگهای جویبار و سالنهایی که به غوغاکده تبدیل شدهاند، میافتیم.
کرونا، ضدحال به المپیک
گزارشگر تخصصی رشته کشتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، درخصوص حال و هوای استادیوم محل برگزاری مسابقات کشتی و تفاوت این دوره از المپیک با دورههای پیشین گفت: این مسابقات به خاطر کرونا محدودیتهای بیشتر و مشکلات خاص خودش را داشت که البته این مسائل برای همه بود. نکته دیگر این بود که بازیها بدون حضور تماشاگر برگزار شد و به همین دلیل المپیک ۲۰۲۰ توکیو، با المپیکهای دیگر تفاوت داشت، ولی در مجموع فضا و کیفیت رقابتها به اندازه المپیکهای قبلی پرهیجان بود.
وی افزود: طبیعتا وقتی تماشاگر در سالن نباشد، آن شور و هیجانی که میبایست در مسابقات وجود نداشت. اما با این وجود خود مسابقات به گونهای بود که برای بینندگان تلویزیونی جذابیت داشت. بالاخره هر ورزشی با تماشاگر زیباتر است، چون وقتی آنها در سالن حضور دارند حس و حال بیشتری به بازیها و حتی گزارش ما میدهند. اگرچه به این دلیل که مسابقات لیگ خودمان را بدون تماشاگر گزارش کرده بودم، تجربه گزارش در فضای بدون تماشاگر را داشتم و از این بابت بدون مشکل بازیها را گزارش کردم.
بیشتر بخوانید:
جولان کرونا در توکیو/ شناسایی اولین کرونایی در کاروان ایران
او در رابطه با قرنطینه شدن در روزهای نخست حضور در توکیو هم عنوان کرد: در زمان ورود به ژاپن، در فرودگاه توکیو تست کرونای «عبدالله روا» مثبت شد و من و چند نفر دیگر از دوستانی که همراه ایشان بودیم، ۱۴ روز در هتل قرنطینه شدیم، اما خوشبختانه دو روز پیش از آغاز مسابقات کشتی قرنطینه به اتمام رسید و با منفی شدن تست توانستیم برای گزارش بازیها، در سالن برگزاری مسابقات المپیک حضور داشته باشیم.
عامل در رابطه با مسابقه حساس حسن یزدانی و دیوید تیلور در فینال وزن ۸۶ کیلوگرم المپیک که خود او گزارش آن را برعهده داشت نیز گفت: بحث این کشتی، اصلا چیزی فراتر از یک مسابقه بود و مدال آن، بالاتر از طلا و یک مدال فراورزشی بود و چون مردم ایران حسن یزدانی را بسیار دوست دارند من به خاطر مردم دوست داشتم که حسن مسابقه را ببرد، اما کشتی است و ذات مسابقات همین غیرقابل پیشبینی بودن آن است. مثلا در بازی فینال ۱۲۰ کیلوگرم همین دوره از المپیک که بین نماینده گرجستان و آمریکا برگزار شد، در یک ثانیه پایانی، برنده مسابقه تغییر کرد و ورزشکار گرجستانی شکست خورد. حسن یزدانی هم در ۱۵ ثانیه آخر طلایش با نقره عوض شد ولی انشاءالله قول میدهم در مهرماه که مسابقات جهانی است، حسن یزدانی بتواند انتقام بگیرد و این کشتیگیر پرقدرت امریکایی را شکست دهد.
این گزارشگر کشتی اضافه کرد: هم بعد از مسابقات و هم دیروز در خانه کشتی با حسن یزدانی صحبت کردم. خوشبختانه حالا روحیه خیلی خوبی دارد و مصمم است که حتما این حریف را شکست دهد. او گفت که بازی فینال یک اتفاق و حادثه بود، تا ۱۵ ثانیه به پایان مسابقه مدال طلا را روی سینهام حس کرده بودم. اما کشتی است و این برد و باختها در آن رخ میدهد. خدا را شکر که امروز حسن یزدانی از آن مسابقه گذشته، خودش را پیدا کرده و در خانه کشتی تمرین میکرد و با بدنسازی خوبی که داشت برای مسابقات جهانی آماده میشود.
شیر مادر و نان پدر حلالت پهلوان!
هادی عامل اصطلاحات زیادی را به ادبیات ورزشی ما اضافه کرده که اکثر آنها در فضای مجازی هم پرطرفدار است. در انتهای این گفتوگو او درخصوص جدیدترین اصطلاحش که در المپیک امسال سر زبانها افتاد گفت: جمله «شیر مادر و نان پدر حلالت قهرمان» که امسال میگفتم یک دلیل داشت. در مسابقات امسال زمانی که کشتیگیران در مسابقات نهایی برنده میشدند و به مدال المپیک میرسیدند، با مانیتوری که در گوشه سالن قرار داشت، با خانوادههایشان در هرکجای دنیا که بودند، مستقیم صحبت میکردند. یعنی این ورزشکاران پس از برنده شدن در مسابقه، یک گفتوگوی ۱۰-۲۰ ثانیهای با خانوادهشان داشتند.
وی افزود: من میدیدم که مادرها اشک شوق میریزند، پدرها شاد هستند و خانوادهها لحظات شیرینی را سپری میکنند و همگی حس خوبی داشتند. من هم همان موقع حس کردم پدر و مادرها وقتی بچه را بزرگ میکنند و آن بچه حالا قهرمان جهان و المپیک میشود، پس بیشترین سهم در این مدال را آن خانواده و به طور خاص پدر و مادر دارند. بالاخره پدر و مادر همه چیز انسان است و من از ایده مسئولان المپیک الهام گرفتم و خواستم از پدر و مادر ورزشکاران در حین بازیها یاد کنم. آنجا به من الهام شد و وقتی مانیتور گوشه سالن را دیدم، آن عبارت را گفتم که خوشبختانه بازخوردهای خوبی هم گرفتم و به دل مردم نشست. به طور کلی همه عبارتهایی که موقع گزارش میگویم کاملا دلی است و برای هیچکدام از آنها از قبل برنامهریزی نمیکنم.
انتهای پیام /۴۱۰۴/پ
انتهای پیام/