دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محصول جدید انتشارات سروش؛

کتاب «جنبش نرم‌افزاری و تحول علمی فرهنگی» روانه بازار شد

انتشارات سروش کتاب«جنبش نرم‌افزاری وتحول علمی فرهنگی» را به قلم حجت‌الاسلام دکتر علیرضا پیروزمند منتشر کرد.
کد خبر : 603797
انتشارات سروش

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از معاونت فرهنگی انتشارات سروش؛ در این کتاب دو مقوله مهم یعنی علم و فرهنگ با یکدیگر ارتباط یافته‌اند. جنبش نرم‌افزاری‌– حداقل در اصطلاح سال‌های اخیر– ایجاد تحرک علمی در جامعه را هدف گرفته است و تحول فرهنگی، دگرگونی در باورها، ارزش‌ها، رفتارها، نمادها و در یک کلمه،«تعالی فرهنگی»را با تغییر در هنجارهای جامعه بر محور پرستش همه‌جانبه خدای متعال، دنبال می‌کند.


در این کتاب اولاً «چیستی و چرایی» جنبش نرم‌افزاری به تفصیل مورد توجه قرار گرفته است. ثانیاً «معنا و گستره تحول علمی و فرهنگی» مشخص شده است. ثالثاً «ارتباط و وابستگی تحول علمی و فرهنگی» با «جنبش نرم‌افزاری» مورد بررسی قرار گرفته است و در عین حال سعی شده محوریت موضوع «جنبش نرم‌افزاری» در فرآیند پژوهش حفظ شود.


این اثر ارزشمند در چهار فصل تنظیم شده است: در فصل اول «مفهوم‌شناسی جنبش نرم‌افزاری»، فصل دوم «هدف‌شناسی جنبش نرم‌افزاری»، فصل سوم «گستره‌شناسی جنبش نرم‌افزاری» و فصل چهارم «چرایی جنبش نرم‌افزاری» از زوایای گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است.


در برشی از کتاب آمده است:


«نهضت نرم‌افزاری، آن جریان و خیزشی است که امکان جامعه‌پردازی دینی و تمدن‌سازی اسلامی را فراهم می‌کند. طبعاً «تمدن‌سازی» با این نگرش، به معنای ساختن محیط‌زیست اجتماعی بر مبنای فرهنگ خودی است. وقتی می‌گوییم «فرهنگ مادی، به تمدن تبدیل شده است»، بدین معناست که فرهنگ مادی، فرهنگ بی‌نیازی از دین را در زیست اجتماعی بشر، نهادینه و مجرایی خاص برای آن تعیین کرده است. در این حال بر اساس آن فرهنگ، طراحی ساختار توسعه و نهایتاً مهندسی اجتماعی صورت می‌گیرد.


با این وصف، نهضت نرم‌افزاری که چنین غایتی برای آن، قابل تصور بلکه انتظار است از تولید «علم» آغاز می‌شود و در قدم دوم، «الگوی توسعه اجتماعی»، متولد می‌گردد؛ اما آنچه غایت این حرکت عظیم علمی محسوب می‌شود چیزی جز «مهندسی اداره جامعه و تمدن‌سازی» نیست. همان‌گونه که یک مهندس باید بر اساس یک الگوی معماری و نقشه بنا، یک ساختمان را آجربه‌آجر و طبقه‌به‌طبقه، طراحی و مهندسی می‌کند معماران جامعه‌پرداز نیز در سطحی گسترده‌تر و با الگویی کاملاً متفاوت به طراحی و مهندسی اداره جامعه می‌پردازند. از این‌رو می‌توان به این نوع مهندسی در سطح توسعه اجتماعی، «نهضت نرم‌افزاری» اطلاق کرد. طبعاً بر اساس همین نقشه نیز بودجه، برنامه‌ریزی، توزیع امکانات، تخصیص اعتبارات و... در تولید علم صورت می‌گیرد و نهایتاً جامعه، از محصولات علمی و تکنولوژیک این حرکت، در قالب ساختن سد، راه‌های مواصلاتی، تربیت نیروی انسانی و... بهره‌مند می‌شود. به مجموعه این پروسه، «تمدن‌سازی» می‌گویند که البته از صبغه سخت‌افزاری برخوردار است.»


کتاب «جنبش نرم‌افزاری وتحول علمی فرهنگی» روانه بازار شد


این کتاب در ۲۷۷ صفحه و در قطع وزیری و به قلم حجت‌الاسلام دکتر علیرضا پیروزمند توسط انتشارات سروش منتشر شد.


انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب