شورای راهبری خوزستان برای کمک به دولت تشکیل میشود
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور گفت: ثبات در بازار، یکی از محورهای مهم است و دولت به دنبال ایجاد ثبات در بازار است تا کار برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان و فعالان اقتصادی، قابل پیشبینی باشد و بتوانند وضعیت اقتصادی را پیشبینی کنند.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در نشست با شیوخ و سران عشایر خوزستان که امروز در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: مردم خوزستان ۲۳ هزار شهید و ۳۵ هزار جانبار تقدیم کشور کردند و آزادگان بسیاری نیز در این استان حضور دارند.
وی افزود: همه مردم خوزستان و اقوام، دلبسته انقلاب و نظام و اهل بیت هستند و محور، محبت و دلدادگی اهل بیت عصمت و طهارت است. اتحاد، وحدت و انسجام مردم خوزستان، زمینه هر گونه توسعهیافتگی در استان است.
رئیس جمهور با بیان اینکه خواست مردم خوزستان را با حساسیت دنبال خواهیم کرد، گفت: خداوند همه ما را در پناه خود از هر گونه آسیبی حفظ کند.
وی با اشاره به طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری افزود: بخشی از این طرح اجرایی شده و بخشی از آن به دلایلی اجرایی نشده است. باقی اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری را ادامه خواهیم داد. ادامه این طرح برای استان خوزستان امری ضروری است و آن را اجرایی خواهیم کرد. ادامه اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری ضرورتی است که باید در استان خوزستان مورد تاکید و توجه قرار بگیرد.
رئیسی گفت: امروز همه کشور و استان خوزستان درگیر بیماری کرونا هستند و باید برای ریشهکن شدن این بیماری تلاش کنیم.
وی تصریح کرد: یک ظرفیت بیمارستانی در استان خوزستان وجود دارد که با تلاش و همراهی سپاه، این ظرفیت به زودی ضمیمه ظرفیتهای فعلی خواهد شد. در روزهای آینده و حداکثر تا هفته آینده با اقدام جهادی که انجام میشود، راهاندازی یک بیمارستان جدید در استان خوزستان اجرایی میشود تا وضعیت بیماران، بهتر مورد رسیدگی قرار بگیرد.
رئیس جمهور با اشاره به موضوع کار و تلاش و فعالیت و استفاده از ظرفیتهای استان خوزستان گفت: در خوزستان جوانان تحصیل کرده و نیروی انسانی ارزشمندی داریم و باید در توسعهیافتگی استان از جوانان خوزستانی استفاده شود. این جوانان باید در اولویت باشند و برای به کارگیری نیروی انسانی در خوزستان، ظرفیت استان در اولویت باشد.
وی با اشاره به درخواست عشایر بختیاری خوزستان برای حفظ جنگلهای بلوط افزود: جنگلها و درختان بلوط، مساله سرمایههای مادی استان خوزستان است. حفظ این جنگلها باید مورد توجه قرار گیرد و اجازه داده نشود که جنگلها و درختان بلوط زاگرس از بین بروند. این جنگلها باید برای نسلهای آینده باقی بماند و علاوه بر حفظ، توسعه نیز پیدا کند.
رئیسی گفت: معتقد به فعال کردن بازارچههای مرزی هستیم تا وضعیت مرزنشینان بهبود پیدا کند. با ایجاد یک بازار قانونمند و ساماندهیشده، میتوان واردات و صادرات را به صورت تعریفشده و تحت نظارت انجام داد. این کار علاوه بر ایجاد اشتغال، نحوه و وضعیت تجارت و داد و ستد ما با کشورهای همسایه را سامان میدهد.
وی افزود: بازارچههای مرزی از قاچاق کالا و کار بیرویه جلوگیری میکند و برای مرزها بسیار موثر است.
رئیس جمهور بیان کرد: ثبات در بازار، یکی از محورهای مهم است و دولت به دنبال ایجاد ثبات در بازار است تا کار برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان و فعالان اقتصادی، قابل پیشبینی باشد و بتوانند وضعیت اقتصادی را پیشبینی کنند. ثبات بازار به رونق کشور و رونق تولید کمک خواهد کرد.
وی افزود: بخشی از ظرفیت صنعتی استان خوزستان معطل است و باید فعال شود تا شاهد ایجاد اشتغال و رونق تولید باشیم و این مساله جزو اولویتهای دولت است. یکی از بخشهایی که میتواند به خوبی ایجاد اشتغال کند و به سرمایه کمتری نیاز دارد، فعال کردن واحدهای نیمه فعال است. فعال کردن واحدهای صنعتی نیمه فعال برای رونق تولید و ایجاد اشتغال باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیسی با اشاره به تنش آبی در خوزستان و مشکلات آب تصریح کرد: اینکه خوزستان در کمآبی و پرآبی با مشکلاتی مواجه میشود، مشکل در نوع مدیریت آب در خوزستان است. اگر آب درست مدیریت شود، میتوان کمآبی را جبران کرد و پرآبی را نیز به نحوی مدیریت کرد تا دچار مشکل نشویم.
وی افزود: بحث مدیریت آب نه تنها در خوزستان بلکه از ضرورتهای مهم کشور است و این یک مساله بسیار مهم برای دولت است. مشارکت مردم در مدیریت آب میتواند بسیار نقشآفرین باشد و این مساله باید مورد توجه وزارت نیرو قرار گیرد.
رئیس جمهور با اشاره به بحث اشتغال در خوزستان گفت: فعال کردن صنایع پتروشمی در بخش پاییندستی، در دستور کار دولت است. این موضوع، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، به ایجاد اشتغال نیز کمک میکند. گامهایی در این زمینه برداشته شده است و در ادامه گامهای دیگری نیز در استان خوزستان برداشته خواهد شد.
وی بیان کرد: باید شورای راهبری برای خوزستان تشکیل شود؛ این شورا مفید است تا ظرفیتهای استان خوزستان را بررسی کند و به دولت کمک کند تا بتوانیم نسبت به حل مشکلات اقدام کنیم.
رئیسی گفت: شورای برنامهریزی استان خوزستان نیز باید فعال شود تا بتواند مسائل را رصد و شناسایی کند و از ظرفیتها برای حل مشکلات کمک گیرد.
وی افزود: فعال شدن بخشهای استانی که به دولت برای انجام وظایف کمک میکند باید در دستور کار قرار گیرد تا بتوان نسبت به حل مشکلات خوزستان اقدام کرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: بحث نیشکر هفت تپه مورد توجه قرار خواهد گرفت. مدتی است از صدور حکم هفت تپه گذشته است و دوستان به دنبال پیدا کردن سازوکاری برای اجرای این حکم هستند تا علاوه بر پرداخت حقوق کارگران، چرخهای تولیدی این مجموعه نیز به حرکت درآید. این موضوع، یک کار چندجانبه است که دنبال شده است.
وی افزود: استاندار خوزستان با همکاری مسئولان منطقهای و وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی که در این خصوص نقش دارند، مساله نیشکر هفت تپه را دنبال کنند تا بتوانیم وضعیت جدیدی را در هفت تپه با همکاری کارگران به وجود بیاوریم که علاوه بر رونق تولید، مشکلات کارگری این مجموعه نیز حل شود.
انتهای پیام/