یک کارشناس اقتصادی: کشورهای عربی به دنبال تسویهحساب تاریخی هستند
هادی حقشناس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی آنا با بیان اینکه حجم تجارت کشورهای قطعکننده روابط سیاسی با کشور قابل مقایسه با میزان کل تجارت ایران نیست، افزود: با توجه به بزرگی و تنوع اقتصاد ایران آسیبی به کشور از این بابت نخواهید رسید.
وی ادامه داد: اینگونه اقدامات همانطور که همه مقامات کشور هم به نوعی اشاره کردهاند، ذهنیتی از ایران در خارج به وجود میآورد که ممکن است بر روی سرمایهگذاری خارجی کشور اثرگذار باشد.
حقشناس اظهار کرد: این طبیعی است که اگر ناامنی سیاسی در سفارتخانههای داخل ایران اثبات شود، در بلندمدت میتواند اثر منفی بر روابط اقتصادی کشور بگذارد.
وی با بیان اینکه همه دولتها مسئولیت حفاظت از سفارتخانهها را بر عهده دارند، عنوان کرد: به نظر میرسد عملکرد عربستان به موضوعات سفارتخانه این کشور باز نمیگردد بلکه عربستان و برخی دیگر از کشورهای عربی به دنبال یک تسویهحساب تاریخی هستند.
این کارشناس اقتصادی به کارشکنیهای عربستان در توافق هستهای اشاره کرد و گفت: مسئولان کشور باید تدبیری بیندیشند تا بهانهای به دست عربستان ندهند.
وی با تاکید بر اینکه کشور عربستان اقتصاد پویایی ندارد، تصریح کرد: تولیدات داخلی ناچیز عربستان آسیبی به اقتصاد ایران نمیزند.
حقشناس بیان کرد: اگر نفت را از اقتصاد عربستان حذف کنید، تولید ناخالص ملی آن رقمی نیست که با اقتصاد ایران بدون نفت قابل مقایسه باشد.
وی تشریح کرد: باید این واقعیت را بپذیریم که برخی از کشورهای عربی منطقه به دنبال ایجاد چالش برای ایران هستند و از آن سود میبرند. آنها در 30 سال گذشته هم در این باره موفق بودهاند.
این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: اگر امروز برخی از کشورهای عربی تبدیل به یک مرکز تجاری شدهاند، به خاطر حضور چند صد هزار نفری ایرانیهاست.
وی با بیان اینکه برخلاف مواضع مسئولان کشور عدهای به سفارتخانهها تعرض میکنند، افزود: اینگونه اتفاقات منجر به این شده است که منافع اقتصادی ایران در بلندمدت لطمه ببیند.
حقشناس بر لزوم تبدیل این تهدیدها به فرصت تاکید کرد و گفت: امروز جزایر کیش و قشم یک فرصت بینظری برای تبدیل شدن به مرکز تجاری خلیج فارس را دارند زیرا برخی از کشورهای عربی به شکل دوپینگی و با نیروی خارجی رشد اقتصادی خود را کسب کردهاند.
وی درباره کاهش روابط دیپلماتیک امارات متحده عربی با ایران نیز تصریح کرد: این کشور میداند که اگر روابط سیاسی خود را با ایران قطع کند، بیشترین آسیب اقتصادی را خواهد دید زیرا صدها هزار ایرانی در امارات متحده عربی تجارت میکنند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: بیشتر سرمایهداران ایرانی در امارات متحده عربی دفتر و شرکت داشته و کارهای تجاری انجام میدهند و قطع کامل روابط این کشور با ایران به سود امارات نیست.
وی با بیان اینکه قطع روابط سیاسی عربستان و بحرین با ایران موجب میشود که در آینده کشورهای عربی دیگر نیز چنین کاری انجام دهند، خاطر نشان کرد: ایرانیهای مقیم کشورهای عربی باید به این فکر باشند که فضای کاری امنتری برای سرمایهگذاری پیدا کنند و آن فضای امن هیچ جا جز ایران نیست.
انتهای پیام/