دلیل قراردادهای نجومی فوتبال دولتی است
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، فصل نقل و انتقالات تبدیل به منبع درآمد عظیمی برای بازیکنان و مربیانی شده است. در دو فصل اخیر همهگیری ویروس کرونا تأثیر شدیدی بر وضعیت اقتصادی جامعه گذاشته است اما در فوتبال دولتی ایران نه تنها کاهش یا مطابقت رقم قراردادها در قیاس با فصل قبل رخ داده که افزایش بعضاً چند برابری هم به وقوع پیوسته است. در بسیاری از لیگهای معتبر دنیا باشگاهها به دلیل زیانهای ناشی از کرونا، ارقام قرارداد کارکنان خود را ۳۰ تا ۵۰ درصد کاهش دادهاند اما در ایران اتفاقی خلاف فوتبال حرفهای جهان رخ داده است. قانون منع جذب بازیکنان و مربیان خارجی که در فصل گذشته وجود داشت این فصل برداشته شده اما خبری از تعدیل رقم قراردادها نیست و بخشی از پول بیتالمال صرف افرادی میشود که موفقیت خاصی را رقم نزدهاند.
مدیران بر اساس بودجه تصمیم نمیگیرند
مسعود اقبالی با بیان این نکته که در و تخته در فوتبال ایران با هم جور است به خبرنگار ورزش آنا اظهار کرد: تورم ناشی از مشکلات عدیده اقتصادی که عمده آن به خاطر همهگیری ویروس کرونا بوده ضربه شدیدی بر پیکره فوتبال وارد کرده اما دولتی بودن فوتبال ایران منجر به پایین نیامدن ارقام بالای قراردادها شده است. کادر مدیریتی باشگاهها با وجود بدهیهای گذشته مدیریت قبلی، باز هم حاضر به قبول قراردادهای نجومی میشود چون مدیران قبلی بازخواست نشدهاند. بنابراین مدیران بر اساس بودجه باشگاه تصمیم نمیگیرند و در این میان بازیکنان و مربیان در کنار مدیر برنامهها و واسطهها سود بالایی به دست میآورند. البته که بخشی از این پول نیز بابت عوارض و مالیات داده میشود اما برای آنها نگرانی از این بایت وجود ندارد.
مسیر پر زرق و برق بازیکنان موفق
وی کاهش کیفیت بازیکنان را در بالا رفتن قیمت قراردادها مؤثر دانست و تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت ارز بازیکنان شاخص لیگ برتر تصمیم به لژیونر شدن گرفتند چون ارقام پیشنهادی به آنها در مبادله ارزی قیمت گزافی میشود. اگر قیمت ارز با افزایش شدیدی مواجه نمیشد بدون تردید بازیکنان برای حضور در هر لیگی ترغیب نمیشدند اما تفاوت فاحشی بین پیشنهادهای مالی خارج و داخل ایران وجود دارد. باشگاههای داخلی تلاش میکنند تا با افزایش رقم قرارداد بازیکن را مجاب به حضور در ایران کنند چون بازیکنی با کیفیت مشابه آن در داخل کشور پیدا نمیشود. ضعف در تولید بازیکن به بالا رفتن رقم قراردادها کمک کرده و مسیر پر زرق و برقی را برای بازیکنان موفق رقم زده است.
مدیران باشگاهها دلسوز نیستند
مدرس فیفا مافیای دلالیسم را در بالا رفتن قیمت بازیکنان مؤثر دانست و بیان کرد: دلالها با ایجاد رابطه مالی با هر کسی که بتواند به آنها در انعقاد قرارداد کمک کند، باعث شدهاند تا ارقامی که برخی بازیکنان و مربیان در خواب نمیدیدند جلوی رقم قرارداد آنها نوشته شود. متأسفانه مدیران باشگاهها هم دلسوز نیستند و چون بحث کسب نتیجه در اولویت است و مدیران با نتایج درخشان صندلی ریاست را حفظ میکنند با افزایش رقم قراردادها موافقت میکنند. مدیران از جیب هزینه نمیکنند و کسی هم آنها را استنطاق نمیکند، برای همین قیمتهای نجومی به موازات مشکلات عدیده اقتصادی مردم به جای کاهش با افزایش روبهرو هستند.
بیشتر بخوانید:
-
بازارگرمی به سبک بازیکن نیمکتنشین/توافق با پرسپولیس و استقلال برای بالا بردن قیمت
-
عملکرد استقلال در نقل و انتقالات ضعیف بوده است/ باید در هیئتمدیره افراد قدرتمند حضور داشته باشند
پرداخت بدهی باشگاه با جریمه اعضای تیم
اقبالی یکی دیگر از دلایل افزایش مبالغ قرارداد بازیکنان را پرداخت بدهیهای باشگاهها دانست و تأکید کرد: برخی مدیران با آگاهی از اینکه بازیکنان جذب شده رقم بالایی دریافت کردهاند از بند جریمه به بهترین شکل استفاده میکنند. آنها کلیه اعضای تیم را بابت کسب نتایج ضعیف جریمه میکنند و از پول جریمه هزینههای جاری باشگاه را پرداخت میکنند. در حالی که بیشتر باشگاههای خارجی برای آنکه منحل نشوند به کاهش قرارداد بازیکنان و مربیان خود رو آوردند در ایران چنین اتفاقی رخ نداده است. نباید از بازیکن و مربی هم انتظار چنین کاری را داشت و طبیعی است آنها به دنبال درآمد بیشتر هستند. تنها راه نجات فوتبال خصوصیسازی است و اگر چنین اتفاقی رخ دهد، کادر مدیریت برای آنکه باشگاه ورشکسته و منحل نشود باید هزینههای خود را کاهش دهد و یکی از راههای کاهش، تعدیل مبالغ قرارداد است.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/