دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1400 - 00:02
در گزارش آنا بخوانید؛

مدعی رهبری جهان، ناکام از تأمین امنیت یک فرودگاه کوچک/ سرریز ناامنی از افغانستان به آمریکا

کارشناسان امنیتی معتقدند رهبری ضعیفی که بایدن در مدیریت بحران افغانستان از خود نشان داد و بسترساز انفجارهای انتحاری در کابل شد، در حال حاضر به یک تهدید امنیت ملی عمده برای آمریکا بدل شده است.
کد خبر : 603077
جو بایدن



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، کوین بروک دستیار سابق مدیر بخش اطلاعات و امنیت پلیس فدرال آمریکا (اف. ب.آی) با بیش از ۲۴ سال سابقه کار در این نهاد امنیتی معتقد است که مدیریت ضعیف جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در خصوص خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان و درنتیجه به قدرت رسیدن طالبان به‌قدری برای یک رئیس‌جمهور که فرماندهی کل نیروهای مسلح کشور را نیز بر عهده دارد، آنچنان فجیع است که هرگونه تصمیم حساس توسط وی می‌تواند به یک تهدید جدید علیه امنیت ملی تبدیل شود. بروک می‌گوید که نیاز به یک رهبری قوی در کشور تنها وقتی با تمام وجود حس می‌شود که فقدانش به‌شدت تجربه‌شده باشد.


نکته اینجاست که تراژدی فرودگاه کابل یکی از نقاط تاریک تاریخ ابرقدرتی است که ادعا می‌کند برای نجات ملت‌ها دست به مداخله نظامی و تجاوز می‌زند اما از تأمین یک فرودگاه کوچک هم عاجز است.


امروز آمریکا بسیار ناامن‌تر از یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ است


به عقیده بروک ایالات‌متحده ۲۰ سال بعد از حملات یازدهم سپتامبر از بابت نحوه عملکرد دولت بایدن در خارج کردن نیروهای نظامی از افغانستان به‌قدری شوکه شده است که خود را زیر آواری از غم و اندوه حس می‌کند.



اگر ژنرال‌ها این‌گونه خروج از افغانستان را به بایدن مشاوره داده باشند خودشان اصل اولیه طراحی عملیاتی یعنی "همیشه منتظر و آماده برای بدترین وضعیت باشید" را زیر پا گذاشته‌اند



وی تصریح می‌‎کند که دولت بایدن نشان داده است که درگرفتن تصمیمات سرنوشت‌ساز و اساسی ناتوان است. این دولت حتی به عواقب تصمیم‌های خود هم نمی‌اندیشد. چرائی خروج شتاب‌زده نیروهای نظامی از افغانستان بدون داشتن طرحی برای خروج غیرنظامیان آمریکایی و اتباع افغانستان که در استخدام نیروهای آمریکایی بودند از سؤالاتی هستند که آقای رئیس‌جمهور، مقامات ارشد پنتاگون و وزارت امور خارجه با آن‌ها روبرو هستند اما پاسخ منطقی برای آن‌ها ندارند.



حمام خون در فرودگاه کابل؛ ده‌ها نفر کشته و زخمی شدند | دیدار نیوز

تراژدی فرودگاه کابل نشان دادن که آمریکا حتی از تأمین امنیت یک منطقه محدود و کوچک نیز عاجز است.


بروک می‌گوید در وهله اول انگشت اتهام این تصمیم نابجا به سوی ژنرال‌های وزارت دفاع نشانه گرفته می‌شود. برخی از ژنرال‌ها در پنتاگون در پاسخ به سوالات مکرر مردم در خصوص بی برنامگی وزارت دفاع گفته‌اند که نیروهای نظامی آمریکا مجاز به خارج شدن از افغانستان بودند زیرا نیروهای امنیتی افغانستان هم خوب آموزش‌دیده بودند و هم از تسلیحات مناسب برای حفاظت از غیرنظامیان آمریکایی برخوردار بودند.




بیشتر بخوانید:


هرج‌ومرج در فرودگاه کابل، ناتو را از همراهی با آمریکا پشیمان کرد/ اروپا در سودای استقلال نظامی از کاخ سفید


سفر مخفیانه ۲ عضو کنگره آمریکا به افغانستان




به عقیده این مامور سابق اف.بی. آی این پاسخ مقامات پنتاگون یک ایراد اطلاعاتی عمده دارد که مشابه آن را اشغال عراق بر اساس اطلاعات غلط در خصوص در اختیار داشتن تسلیحات کشتارجمعی می‌توان در نظر گرفت. اگر ژنرال‌ها این‌گونه خروج از افغانستان را به بایدن مشاوره داده باشند خودشان اصل اولیه طراحی عملیاتی یعنی "همیشه منتظر و آماده برای بدترین وضعیت باشید" را زیر پا گذاشته‌اند. به عقیده وی این تصمیم را ژنرال‌ها نگرفته بودند و می‌توان گفت که این تصمیم سیاسیون بوده که هیچ‌گونه احتیاط تاکتیکی در آن لحاظ نشده بود.


بی‌تفاوتی بایدن نسبت به سرنوشت غیرنظامیان آمریکایی در افغانستان


بروک ادامه می‌دهد برای اثبات این مدعا می‌توان به گفته‌های بایدن پس از شروع تحولات در افغانستان اشاره کرد. درحالی‌که پنتاگون از هرج‌ومرج پس از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان ساده‌لوحانه ابراز تعجب می‌کرد، رئیس‌جمهور بایدن خیلی راحت و با آرامش یا به‌واقع با بی‌خیالی کامل در یک مصاحبه غیر جدی شرکت کرد و گفت که این هرج‌ومرج از قبل پیش‌بینی‌شده بود و قابل‌کنترل است. البته واضح بود که بایدن می‌خواست به حامیانش یا دست‌کم به غیرنظامیانی که در افغانستان جامانده بودند دلگرمی بدهد که البته با چند رشته انفجار انتحاری در فرودگاه کابل دیدیم که اصلاً این‌طور نبوده و مسئولان امنیتی دولت بایدن هیچ طرحی برای چنین وضعیتی پیشی بینی نکرده بودند.



بایدن می‌خواست به حامیانش یا دست‌کم به غیرنظامیانی که در افغانستان جامانده بودند دلگرمی بدهد که البته با چند رشته انفجار انتحاری در فرودگاه کابل دیدیم که اصلاً این‌طور نبوده و مسئولان امنیتی دولت بایدن هیچ طرحی برای چنین وضعیتی پیشی بینی نکرده بودند



بروک با به سخره گرفتن اظهارنظر مدیر رسانه‌ای بایدن می‌گوید این گفته نشانه دهنده نوع منطق رهبران ضعیف سیاسی و نظامی آمریکا است. مدیر رسانه‌ای بایدن گفته بود: این‌که می‌گویند آمریکایی‌ها در افغانستان بی‌پناه گیرافتاده‌اند و سرگردان هستند یک صحبت غیرمسئولانه است زیرا آمریکا خود را به خارج کردن همه‌ کسانی که می‌خواهند از افغانستان بروند متعهد می‌داند. اما اینجا یک سؤال وجود دارد همه آن افرادی که مدیر رسانه‌ای گفته باید از ایست و بازرسی‌های طالبان در دروازه شمالی و شرقی فرودگاه کابل عبور کنند. بروک تکرار می‌کند که این "عقل و منطق رهبران ضعیف سیاسی و نظامی کشور ما است".




بیشتر بخوانید:


مشاور سابق اوباما: مشاور امنیت ملی بایدن به دلیل وضعیت افغانستان باید اخراج شود


کامالا هریس جانشین «بایدنِ فراموشکار» می‌شود؟/ قانون آمریکا درباره عزل یک رئیس‌جمهور ناتوان




این مسئول سابق امنیتی و اطلاعاتی به واکنش وزارت خارجه هم انتقاد می‌کند و بیانیه به‌ظاهر شدید وزارت خارجه را غیرمنطقی و ناکارآمد می‌داند. وی می‌گوید وزارت خارجه‌ای که از یک گروه شبه نظامی که همه اقداماتش از ابتدای تاسیس به صورت دستوری انجام شده است می‌خواهد که حال که به قدرت رسیده یک حکومت فراگیر تشکیل بدهد واقعا فاقد هرگونه نگرش منطقی مبتنی بر واقعیات است.



مدعی رهبری جهان، ناکام از تأمین امنیت یک فرودگاه کوچک/ سرریز ناامنی از افغانستان به آمریکا

آیا انفجارهای فرودگاه کابل، بایدن را مجبور به خداحافظی از کاخ سفید خواهد کرد؟


بروک به‌عنوان یک مأمور امنیتی و اطلاعاتی بار دیگر همان اصل اولیه آماده بودن برای بدترین حالت ممکن همچون انفجار انتحاری در میدان هوایی کابل را برجسته می‌کند و از بایدن می‌پرسد که آیا شما برای حالتی که همه نیروهای آمریکا نتوانند به هر دلیلی افغانستان را تا ۳۱ اوت ترک کنند، آمادگی دارید؟


وی ادامه می‌دهد که مدیران ضعیف همیشه به دنبال فرافکنی و بهانه‌تراشی هستند. دولت بایدن هم مشکل افغانستان را میراثی از دولت‌های قبلی می‌داند اما برخی موضوعات آن‌قدر واضح هستند که نمی‌توان آن‌ها را پنهان کرد.


به عقیده بروک واقعیت این است که رهبری ضعیف کاخ سفید در ۲۰ سال اخیر باعث شده امنیت آمریکا دچار ضعف شود. این شکست در هدایت مناسب ایالات متحده تهدیدی جدی برای امنیت ملی این کشور است که مردم آمریکا و سراسر جهان تاوان آن را خواهند پرداخت.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب