دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 مرداد 1400 - 00:02
تحلیلگر لبنانی:

آمریکا تا متحدانش را به بدبختی نیندازد آن‌ها را رها نمی‌کند

شمارش معکوس برای خروج واشنگتن از عراق پس از تجربه افغانستانیک تحلیلگر لبنانی در گزارشی نوشت: متحدان آمریکا در منطقه باید بپذیرند که همیشه در خطر هستند و واشنگتن آن‌ها را تا به بدبختی و ذلت نیندازد، رها نمی‌کند.  
کد خبر : 601992
آمریکا عراق

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، شارل ابی نادر، تحلیلگر امور نظامی لبنان در گزارشی که وب‌سایت المیادین منتشر کرد، نوشت: پس از روشن شدن روند مورد انتظار از آمریکایی‌ها در افغانستان، امروز چشم امید آن‌ها همچنان به تداوم اشغال عراق است. درست است که تاریخ اشغالگری آمریکایی‌ها و ماجراجویی آن‌ها در خارج از مرزهایشان پر از داستان‌های شگفت‌انگیز و ناخوشایند است و داستان‌های طولانی از اقدامات مشابه و غیرمنتظره در بیش از یک نقطه از جهان وجود دارد که تاکنون بارها در معرض آن قرار گرفته‌اند، ولی می‌توان گفت خروج از هیچ جای دنیا همچون افغانستان برای آن‌ها بدبختی، ضعف و شکست تکان‌دهنده به بار نیاورده است.


طبق این گزارش، شکست آمریکا نخست خود را در تحقیر شدن به‌وسیله طالبان و اظهار دوستی بی‌مورد با آن‌ها نشان داد، سپس در جنگ و پایان دادن به اشغالگری که هدف اصلی آن‌ها از ورود به خاک افغانستان بود. امروز آمریکایی‌ها پس از ۲۰ سال اشغالگری از طالبان می‌خواهند خروج امن خود و متحدانشان را تضمین کنند. پس از سال‌هایی که اشغالگری می‌گذرد، به نظر نمی‌آید که توانایی‌های این جنبش را درک و ارزیابی کرده باشند. با وجود نظارت یا مراقبت ۲۰ ساله از طالبان، به نظر می‌آید آمریکایی‌ها از نظر امنیتی و اطلاعاتی فاصله زیادی با این گروه دارند. آن‌ها حتی برآورد دقیقی از زمان پیشروی طالبان و گسترش سریع و وسیع آن‌ها در صدها کیلومتر از خاک افغانستان نداشتند و نتوانستند میزان همدلی مردم افغان با آن‌ها را کاملاً درک کنند و از اصل ماجرا بی‌خبر بودند، زیرا بخش اعظمی از مناطق و ولایت ها بدون خونریزی و جنگ و حتی با ابراز علاقه مردم و شیوخ به کنترل طالبان درآمد.


آمریکا درحال چشیدن طعم تلخ تحقیر است


این تحلیلگر لبنانی می‌نویسد: پس از آنکه طالبان کنترل کل افغانستان را در دست گرفت، خود را برای نشان دادن سبک حکومتداری آماده می‌کند، کشورهای دور یا نزدیک ازجمله کشورهای ناتو با اطمینان از لزوم گفت‌وگو با آن‌ها سخن می‌گویند و درحالی‌که طالبان به‌دنبال تعیین سطح و ماهیت رابطه خود با هر یک از طرف‌ها هستند، می‌توان گفت که دوران آمریکایی‌ها و به‌طور خاص غرب، در افغانستان پایان یافته است. درواقع مرحله بعد تاریخ فرصتی برای کشورهای متجاوز و متحدانش ازجمله قدرت‌های غربی خواهد بود تا از تجربه اشغالگری آمریکا در افغانستان درس بگیرند.



در یک چشم برهم زدنی رؤیای آمریکایی‌ها در زمینه رهاورد اشغال افغانستان که همان تأمین مالی و غارتهای مالی و نظامی بود، رنگ باخت و یا وجود خستگی و شب بیدار ماندن‌ها، شبانه این کشور را رها و فرار کردند



ابی نادر ادامه داد: متحدان (عوامل آمریکا) امروز می‌ترسند و هر کدامشان به هر شیوه‌ای در حال خروج از افغانستان هستند. این روند نافرجام با شکنجه و ظلم در کشورهای خارجی و تبعات اجتماعی، مالی، سیاسی آغاز شد و باعث موج نفرت از آمریکایی‌ها شده است که روز به روز رشد خواهد کرد. مهاجمان شکست‌خورده اکنون درحال چشیدن طعم تلخ تحقیر هستند. در یک چشم برهم زدنی رؤیاهایشان در زمینه رهاورد این سفر طولانی که همان تأمین مالی و غارتهای مالی و نظامی بود، رنگ باخت و یا وجود خستگی و شب بیدار ماندن‌ها، شبانه افغانستان را رها و فرار کردند؛ آن هم درحالی‌که خسارت‌های هنگفت مالی و انسانی خورده‌اند.


آمریکا تا متحدانش را به بدبختی نیندازد آن‌ها را رها نمی‌کند/ شمارش معکوس برای خروج واشنگتن از عراق پس از تجربه افغانستان
نظامیان آمریکایی شبانه و هراسان افغانستان را ترک کردند.


المیادین نوشت: نتیجه حضور در افغانستان کاملاً برخلاف اهداف آمریکایی‌ها بود و طالبان که به‌دنبال شکست آن بودند، امروز در حال مهیا شدن برای حکومت بر این کشور هستند. دیگر روابط تنش‌زای آن‌ها با کشورهای اطراف مانند ۲۰ سال قبل نیست و محتاطانه رفتار می‌کنند. امروزه طالبان با توجه به روابط خوب خود با کشورهای اطراف، به‌ویژه‌ مثلث مخالفان قدرتمند واشنگتن یعنی ایران، چین و روسیه آماده حکومتداری می‌شوند.




بیشتر بخوانید:


شکست نیروهای تحت آموزش آمریکا در افغانستان تحلیلگران را شگفت‌زده کرد


شرایط امروز افغانستان درس عبرتی برای متحدان آمریکاست




تحلیلگر نظامی لبنان تأکید کرد: پس از روشن شدن روند مورد انتظار در افغانستان، آمریکا همچنان چشم به تداوم اشغالگری در عراق دارد، آن هم با توجه به افزایش فشار طرفهای خارجی همچون روسیه، چین و ایران. دولت آمریکا در داخل عراق نیز به‌دلیل سیاست‌های تجاوزکارانه‌اش مورد انتقاد بسیاری از طیف‌های سیاسی و اجتماعی قرار گرفته است. مردم و دولت عراق در زمینه پایان دادن به اشغالگری به تفاهم و توافق دست یافته‌اند که سیگنال‌های موجود نوعی شباهت را میان سرنوشت آمریکایی‌ها در افغانستان و عراق نشان می‌دهد.


در ادامه این گزارش آمده است: درست است که در افغانستان طالبان هسته اصلی مبارزه با آمریکا و حامیانش در حاشیه جنوبی خلیج‌(فارس) را تشکیل می‌دهد و با نیروهای شوروی سابق نیز در جنگ بودند، اما از مسلمانان چین (اویغورها) حمایت می‌کردند. با کنترل مرزهای افغانستان به‌وسیله طالبان این احتمال وجود دارد که با ایران با حدود ۹۳۶ کیلومتر مرز مشترک، دچار چالش شوند و ایران تحت تأثیر ناامنی‌های ناشی از بی‌ثباتی وضعیت مرزها قرار بگیرد. در سال‌های گذشته نیز سابقه داشته هرگاه در افغانستان جنگ داخلی به راه می‌افتاد، حفاظت از سرحدات و نواحی مرزی به چالش کشورهای همسایه ازجمله ایران تبدیل می‌شد.


المیادین نوشت: طبیعی است ایران در چنین وضعیتی نگران حفاظت از منافع خود در افغانستان و مواجهه با چالش‌های جدید و نوظهور باشد؛ به‌ویژه در دو موضوع آمریکایی‌ها تبعیض علیه اقلیت‌های قومی متحد تهران، ازجمله هزاره ها و نیز افزایش قاچاق مواد مخدر که یکی از خطرات راهبردی تهدید کننده تهران است.



آمریکایی‌ها در عراق تلاش می‌کنند تا موقعیتی به‌وجود آورند که بر روی انتظارات مردم تأثیر بگذارند و عراقی‌ها را نسبت به نزدیک شدن بیش از پیش ایران به عراق هراسان کنند



شارل ابی نادر در گزارش خود می‌نویسد: آمریکا در حوزه افغانستان و درباره روابط آینده طالبان با ایران ممکن است تصور کند این گروه با تحریک دشمنان تهران یا هدایت گروه‌های افراطی بخواهند تهران را مؤاخذه کند، اما آمریکایی‌ها ممکن است در این حوزه نیز مانند موضوعات دیگر در اشتباه باشند. موضع واقعی طالبان در رابطه با ایران هرچه باشد، با توجه به تلاش آن‌ها برای اصلاح وجهه خود، در حیطه روابط خصمانه باقی نمی‌ماند.


حشدالشعبی از امنیت ملی عراق حراست می کند


تحلیلگر لبنانی با مقایسه وضعیت افغانستان با عراق نوشت: در عراق وضعیت با افغانستان متفاوت است، زیرا یک گروه بزرگ و قدرتمند وجود دارد که با واشنگتن و اسرائیل مخالف هستند و آن، حشدالشعبی و به‌طور کلی محور مقاومت است. آن‌ها قوی‌ترین و مخلص‌ترین نیروها در مبارزه با تروریسم مورد حمایت آمریکا هستند. متحدان قدرتمند و وفادار ایران می‌توانند دایره نفوذ خود را در منطقه گسترش دهند و به عراق در خروج آمریکایی‌ها از این کشور کمک کنند. به‌طور کلی این جریان توانست خود، چشم‌انداز و موقعیتش را در عراق نسبت به حضور آمریکایی‌ها مستحکم کند و باعث شود آن‌ها مجبور به پذیرش (ظاهری) خروج از عراق شوند.


آمریکا تا متحدانش را به بدبختی نیندازد آن‌ها را رها نمی‌کند/ شمارش معکوس برای خروج واشنگتن از عراق پس از تجربه افغانستان
حشدالشعبی در عراق مقابل آمریکاییهایی ایستاده اند که همچنان به تداوم اشغالگری فکر می‌کنند.


ابی نادر می‌نویسد: گرچه خروج آمریکایی‌ها از عراق به‌سادگی و به‌سرعت رخ نخواهد داد، اما خروج تحقیرآمیز آن‌ها از افغانستان می‌تواند درس عبرتی برای گروگان‌های جنگی منطقه باشد تا نگرش خود را تغییر دهند و نسبت به تداوم اشغالگری از سوی آمریکا و متحدانش احساس خطر کنند. آن‌ها باید بپذیرند که همیشه در خطر هستند و واشنگتن آن‌ها را تا به بدبختی و ذلت نیندازد، رها نمی‌کند.


وی افزود: آمریکایی‌ها در عراق تلاش می‌کنند تا موقعیتی به‌وجود آورند که بر روی انتظارات مردم (در صورت عقب‌نشینی) تأثیر بگذارند و عراقی‌ها را نسبت به نزدیک شدن بیش از پیش ایران به عراق هراسان کنند. این برای نخستین‌بار نیست که آن‌ها چنین طراحی‌ای انجام می‌دهند و همواره نگران نزدیکی دو ملت و دولت ایران و عراق به یکدیگر بوده‌اند. آمریکایی‌ها سعی کرده‌اند با راه انداختن اعتراضات خونین و اتهام‌زنی به تهران، روابط میان مردم ایران و عراق را برهم بزنند. حوادث بصره در جنوب‌شرقی عراق و هم‌مرز با ایران و آتش زدن کنسولگری های ایران گواه این امر است، اما آن‌ها نتوانستند از این موضوع بهره‌برداری کنند و در تحقق اهداف نقشه‌هایشان شکست خوردند.


تحلیلگر لبنانی در پایان گزارش خود نوشت: آن‌ها در حال طراحی و اجرای نقشه‌ها و تجربه‌های متفاوتی هستند و می‌خواهند با احیای گروه تروریستی داعش و فعال‌سازی آن، انسجام ملی عراقی‌ها را برهم بزنند و با حشدالشعبی مقابله کنند. بر هم زدن امنیت ملی عراق و مقابله با دوستی دو ملت ایران و عراق ازجمله اهداف آمریکایی‌ها از ایجاد توطئه در بغداد است و تجربه ثابت کرده همانند توطئه‌های گذشته، در این موضوع نیز شکست می‌خورند. همان‌گونه که همه انتظار دارند، خروج از عراق همانند شکست و خروج از افغانستان، پایان مورد انتظار اشغالگری آمریکاست.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب