تأثیر محدودیتهای کرونایی در زندگی دانشجویان
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیش از یک سال و نیم از شیوع ویروس کرونا میگذرد و همچنان محدودیتها ادامه دارد، این محدودیتها باعث شده که زندگی روزمره افراد تغییر کند. در این مسیر روند جاری دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز درگیر تغییراتی شدهاند چراکه آموزش غیرحضوری در زمان همهگیری ویروس کرونا نقش مؤثری را ایفا کرده است.
استفاده از آموزشهای مجازی در دوران کرونا
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره تغییر رویکرد آموزش در دانشگاهها میگوید: «استفاده از آموزشهای مجازی در دوران کرونا یک کار بسیار ارزشمند و مهمی بود، در واقع ما با آمادگی حداقلی و بسیار کم به سمت آن پیش رفتیم. به علت اجباری که در استفاده از آموزشهای مجازی پیش آمد، تمامی دانشگاههای کشور در ماههای اول بهخوبی توانستند پوشش وسیعی را در خصوص آموزشهای مجازی برای دانشجویان خود ایجاد کنند. استفاده زودهنگام از آموزشهای مجازی برای وزارت علوم نشانه خوبی بود؛ چراکه دانشگاههای کشور توانستند با ظرفیت بسیار بالا ، خود را با شرایط سخت در دوران ویروس کرونا انطباق دهند و از آن شرایط ویژه عبور کنند.»
وی ادامه میدهد: «وزارت علوم، استادان و دانشگاههای کشور قبل از شیوع ویروس کرونا تجربه کمی در استفاده از آموزشهای مجازی داشتند سال اول و البته سال دوم بیماری کرونا بهتدریج کیفیت آموزشی افزایش یافت، اما در خیلی از زمینههای تحصیلی، حضوری بودن آموزشها و چهره به چهره بودن دانشجویان با استادان اثر افزایشی خیلی ویژهای داشته و قطعاً آموزشهای مجازی نمیتوانند جایگزین آموزشهای حضوری شوند.»
از آموزش مجازی باید بهعنوان مکمل آموزشی استفاده شود
محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز میگوید: «امیدواریم بخشی از آموزشها حضوری شود اما نکته مهم این است که رویکرد دانشگاهها در آموزش با پدید آمدن بیماری کرونا متفاوت از گذشته خواهد شد و در زمان حضوری شدن کلاسها از آموزش مجازی باید بهعنوان مکمل آموزشی استفاده شود چراکه کل دنیا به این سمت میرود.»
وی ادامه میدهد: «طبق نظرسنجیهایی که برای بهبود آموزش مجازی صورت گرفته است با توجه به انتقادات و پیشنهادهای دانشجویان اشکالات را شناسایی و اصلاح کردیم، ۷۵ درصد دانشجویان آموزش مجازی را ترجیح میدهند، واقعیت این است که آموزش مجازی با وجود معایبی که دارد مزیتهای بسیاری نیز دارد.»
بیشتر بخوانید:
آموزش برخط چیست و چه مزایایی دارد؟/ دانشگاه آزاد؛ الگوی سایر دانشگاهها در آموزش مجازی
دانشگاه فنی و حرفهای کشور مؤثرتر از گذشته به فعالیت ادامه میدهد
تهدید کرونا؛ بهترین فرصت برای تحصیل در بستر الکترونیک
آموزش مجازی باعث شده بخشهای حضوری دانشگاهها تعطیل شوند و عملا زندگی دانشجویی از دنیای واقعی به دنیای مجازی انتقال پیدا کند. پیش از این زندگی دانشجویان با آغاز سال تحصیلی شروع میشد و دانشجویان در کلاسهای درس با یکدیگر آشنا میشدند، ارتباط برقرار میکردند، درباره مشکلات و چالشها با یکدیگر همکلام میشدند و حتی برخی از این مشکلات به کمک خود دانشجویان برطرف میشد. دانشجویان گاهی برای بیان نظرات خود در فضای دانشگاه جمع میشدند و مسئولان را به میان خود میآوردند تا سخنانشان شنیده شود. اکنون با وجود ویروس کرونا دیگر این زیست دانشجویی مشاهده نمیشود و دانشجویان برای ارتباط با یکدیگر به فضای مجازی روی آوردهاند، از آن طریق با یکدیگر مرتبط هستند و دغدغههای مورد نظر خود را دنبال میکنند.
در این میان برخی از دانشگاهها برنامههای دانشجویی خود را به صورت مجازی دنبال میکنند. رضا مهدی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه فنی و حرفهای کشور در این باره میگوید: «برنامههای فرهنگی و جشنوارههای دانشگاه فنی و حرفهای کشور مؤثرتر از گذشته به فعالیت خود بهصورت مجازی ادامه میدهد و محدودیتهای کرونا هیچ تأثیری در روند انجام فعالیتها نداشته است.»
برگزاری جشنوارههای دانشجویی در زمان کرونا
رضا مهدی ادامه میدهد: «برنامههای دانشگاه فنی و حرفهای در قالبهای مختلف ارائه و به فعالیت ادامه میدهد،جشنوارههای فرهنگی قرآن و عترت، کانونهای فرهنگی هنری، هیئتها، انجمنهای علمی و دانشجویی، و برگزاری جشنوارههای رویش و حرکت که آثار از طریق فضای مجازی فرستاده میشود،بعد از ارزیابی در سطح دانشگاه انتخاب شده و این آثار به وزارت علوم برای رقابت در سطح ملی فرستاده میشوند.»
آشنایی متفاوت دانشجویان جدیدالورود با محیط دانشگاهها
ویروس کرونا حتی چهره ورود نودانشجویان به دانشگاهها را تغییر داده است و دانشگاهها تلاش میکنند که برای این دانشجویان برنامه ویژهای در نظر گیرند. برخی از دانشگاهها نظیر دانشگاه تهران برای دانشجویان جدید برنامه خاصی در نظر گرفته است. محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در این باره میگوید: قصد داریم برای آشنایی دانشجویان جدید با محیط دانشگاه به صورت نمادین تعدادی از دانشجویان را به صورت حضوری دعوت کنیم تا به دانشگاه بیایند.
مهدی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه فنی و حرفهای کشور نیز در این باره بیان میکند: «برای دانشجویان جدیدالورود در سال گذشته با بارگذاری فیلم و کلیپ در سایت دانشگاه موجب آشنایی آنها با عملکرد دانشگاه را فراهم کردیم.»
وی در ادامه میگوید: «تکلیف کلاسها هنوز مشخص نشده است اما با توجه به شرایط موجود احتمالاً نیم سال آینده نیز بهصورت غیرحضوری خواهد بود و به روال سال گذشته برنامه آشنایی دانشجویان با دانشگاه را اجرا خواهیم کرد.»
مهدی در این باره توضیح میدهد: «امکان بازدید از دانشگاه،پردیسها و خوابگاهها با رعایت پروتکلها وجود دارد و دانشجویان میتوانند با حضور در دانشگاه و بازدید حضوری با محیط آشنا شوند.»
البته اگر برنامه واکسیناسیون دانشجویان در موعد مقرر اجرایی شود میتوان انتظار داشت که دانشجویان به زندگی دانشجویی خود برگردند و آموزشهای حضوری از سر گرفته شود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/