دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 شهريور 1400 - 15:12
قالیباف در پاسخ به تذکر تالارپشتی:

شفاف‌سازی رویکرد قطعی مجلس یازدهم است

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هوشمندسازی و شفاف‌سازی دو رویکرد قطعی مجلس یازدهم است، گفت: ما هم در حوزه رأی اعتماد جلسه غیرعلنی نمی‌توانیم برگزار کنیم و تمامی جلسات باید علنی باشد و به صورت زنده از طریق صدا و سیما پخش می‌شود.
کد خبر : 602529
قالیباف

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، عزت‌الله اکبری‌تالارپشتی در نشست علنی امروز (دوشنبه، اول شهریورماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر آیین‌نامه‌ای با استناد به بند ۱۱ ماده ۲۲ این قانون که در مورد حفظ‌شأن، اقتدار مجلس و دفاع از حقوق و جایگاه قانونی نمایندگان است، گفت: از هیئت‌رئیسه تشکر می‌کنیم که تمهیداتی را فراهم کرد که همه وزرا در کمیسیون‌ها حضور یابند؛ البته مشکلی در این رابطه وجود دارد، به طوری که نمایندگان در ستون موافقان و مخالفان ثبت‌نام می‌کنند تا پس از قرعه‌کشی در دفاع از وزرا صحبت کنند اما در یک زمان ۲۰۰ نفر به عنوان موافق ثبت‌نام کرده و نتیجه درباره رویکرد مجلس نسبت به وزرا پیشاپیش قابل ارزیابی است در نتیجه باید تمهیداتی فراهم شود که تعداد کم شده و در دید نباشد.


نماینده مردم تهران در مجلس خطاب به رئیس مجلس، ادامه داد: همچنین رئیس‌جمهور در مورد صلاحیت وزرا با رؤسای کمیسیون‌ها مشورتی نداشت در حالی که ۴ سال می‌خواهیم به عنوان ناظر بر اعمال وزرا نظارت کنیم که آیا برنامه‌ها و کارهایشان به نفع ملت است یا نه، بنابراین پیشنهاد می‌شود جنابعالی قبل از رأی‌گیری در مدت یک ساعت جلسه را غیرعلنی برگزار کنید تا بررسی شود که چه مراحلی طی این مدت زمان طی شده و اینکه آیا رئیس‌جمهور با شما و هیئت‌رئیسه مشورت کردند و ما در این رابطه توجیه نیستیم.


اکبری همچنین در تذکر آیین‌نامه‌ای با استناد به ماده (۲۰۴)، گفت: براساس این ماده، رئیس‌جمهور وقت دارد دو و نیم ساعت برنامه‌های خود را توضیح دهد و نمایندگان هم دو و نیم ساعت زمان دارند که به عنوان موافق و مخالف کلیات صحبت کنند؛ در قانون بودجه و برنامه پس از پایان مخالف و موافق، رأی‌گیری انجام می‌شود، حال در رابطه با موافق و مخالف کلیات برنامه‌های دولت نقصی وجود دارد.


همچنین، محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر این نماینده، گفت: براساس ماده (۲۰۴) آیین‌نامه داخلی مجلس، دو و نیم ساعت وقت در اختیار رئیس‌جمهور و همچنین دو و نیم ساعت در اختیار ۱۰ نماینده که ۵ نفر به عنوان موافق و ۵ نفر به عنوان مخالف است تا صحبت کنند و آیین‌نامه بعد از اتمام کلیات مانند بودجه نیست، از این رو کلیات برنامه‌های دولت رأی‌گیری نمی‌شود و با صراحت وارد شور می‌شویم، بنابراین ما آیین‌نامه را رعایت کردیم و اگر در آن ایرادی وجود دارد که ممکن است من هم با شما موافق باشم، کمیسیون آیین‌نامه باید آن‌ها را رفع کند.


رئیس مجلس درباره با تمهیداتی برای ثبت‌نام موافقان و مخالفان افزود: این موضوع روشن است و برای اینکه نمایندگان زمان داشته باشند، ۲۴ ساعت به موافقان و مخالفان وقت دادیم و ثبت‌نام کردند و اگر کسی این را تأویل کند که تعداد مخالفان و موافقان به معنای رأی دادن به وزرای پیشنهادی است درست نیست و تصمیم و تأویلی غلط است.


وی ادامه داد: مخالفان و موافقان اظهارات خود را مطرح می‌کنند و صحن در رابطه با رأی‌گیری تصمیم‌گیری می‌کند و آراء نمایندگان روشن است.


محمدباقر قالیباف با بیان اینکه هوشمندسازی و شفاف سازی دو رویکرد قطعی مجلس یازدهم است، گفت: ما هم درباره رأی اعتماد جلسه غیرعلنی نمی‌توانیم برگزار کنیم و تمامی جلسات باید علنی باشد و به صورت زنده از طریق صدا و سیما پخش می‌شود و این یکی از مزیت‌ها و فرصت‌های قانون اساسی و آئین نامه داخلی است.


وی ادامه داد: براساس قانون، رأی‌گیری برای رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی هم به طور کامل به صورت محرمانه باید انجام شود. تذکر شما در رابطه با اینکه آیا رئیس جمهور با هیئت رئیسه مشورت کرده، فارغ از اینکه مشورت شده یا نشده، در نهایت قانون اساسی حرف نهایی را برای تعیین تکلیف وزرا به عهده نمایندگان گذاشته است و در فرصت یک هفته‌ای که در کمیسیون ها از شنبه تا چهارشنبه و طی این روزها هم در صحن بررسی می شود، مجلس و نمایندگان براساس تکالیف قانونی و شرعی خود تصمیم می‌گیرند و با تصمیم و رأی خود وظیفه خود را انجام می‌دهند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب