دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از مصائب درمان کووید-۱۹؛

بیمار کرونایی برای بستری در بیمارستان باید خون بالا بیاورد!

با توجه به مشاهدات میدانی در این ایام که موج پنجم کرونا همچنان با سرعت جولان می‌دهد، اگر فردی به کرونا مبتلا شد، همراهانش باید چکمه آهنین بپوشند و آماده عبور از هفت‌خان داروخانه‌ها برای تأمین دارو و بیمارستان‌ها برای بستری کردن بیمارشان باشند.
کد خبر : 602146
کرونا

گروه جامعه خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی؛ این روزها اگر سری به بیمارستان‌ها بزنیم متوجه می‌شویم کمتر خانواده‌ای است که در آن بیمار مبتلا به کرونا وجود نداشته و به نوعی با بلای قرن درگیر نباشند. در صف اورژانس، کلینیک‌ها، بخش‌ها، مراکز دارویی هلال احمر و داروخانه‌های عمومی و خصوصی، مردم برای حل مشکلات‌شان صف بسته‌ و به‌ دنبال عبور از هفت خان رستم ابتلا به کرونا و حواشی آن هستند. حواشی کرونا این بار نه تنها در تهران و در داروخانه هلال احمر و ۲۹ فروردین که از بطن بیمارستان‌ها آغاز می‌شود. از سویی خلأهای قانونی و کمبود دوا و درمان و از سوی دیگر آشنا نبودن کادر درمان با تعامل با بیماران و بیماری بر مشکلات درمان کرونا افزوده است.


بیماران این روزها بر سر گرفتن داروی «رِمدِسیویر» (Remdesivir) یا «فاویپیراویر» (Favipiravir) می‌جنگند و اگر موفق شدند آن را بیابند، بگیرند یا بخرند تازه با هفت‌خان بیمارستان‌هایی مواجه می‌شوند که برای تزریق دارو، بستری موقت یا کامل با بیماران یا همراهانشان باید کلنجار بروند.


مشاهدات عینی و مستند خبرنگار آنا از روند درمان کرونا به‌عنوان نمونه در دو بیمارستان دولتی کوثر و امام علی(ع) کرج نشان می‌دهد پرسنل علاوه بر سردرگم کردن بیماران و همراهانشان، تمایلی برای بستری کردن بیماران تا حد ممکن نشان نمی‌دهند.



بیمار کرونایی برای بستری در بیمارستان باید خون بالا بیاورد!
نمای بیرونی بیمارستان امام علی (ع) کرج



یکی از کارکنان بیمارستان امام علی(ع) کرج که خبرنگار ما گفت‌وگویی با او انجام داده است، با رد ادعاها درباره وجود نداشتن تخت خالی در این بیمارستان گفت: تخت خالی وجود دارد، ولی به هر نوع بیماری تعلق نمی‌گیرد و نوع بیماری و شدت درگیری در بستری شدن بیماران تأثیر زیادی دارد.


بر اساس این گزارش، پرسنل بیمارستان‌ها به‌طور کلی به بیماران توصیه می‌کنند که روند درمان بیماری کرونا را در منزل دنبال کنند، آن هم با داروهایی که برای تهیه آن باید راهی داروخانه هلال احمر، ۲۹ فروردین یا داروخانه‌های مجازی که به تازگی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شده است، شد. اگر خوش‌شانس باشی و صبح زود مراجعه کنی، ممکن است در داروخانه ۲۹ فروردین کار شما در حدود یک یا دو ساعت انجام شود، ولی اگر تأخیر داشته باشی، این زمان ممکن است به حدود چهار یا پنج ساعت هم بکشد. البته با توجه به نظم‌دهی نیروهای خدوم ارتش در دریافت داروها مشکلی وجود ندارد و تنها نکته آزاردهنده، معطلی بابت دریافت دارو است که می‌توان آن را با روش‌هایی همچون اختصاص سامانه نوبت‌دهی اینترنتی یا تلفنی حل کرد.


چالش بیماران کرونایی و همراهانشان، اختلاف یا کج‌سلیقگی بیمارستان‌ها در برخورد با نسخه‌های دکترهای عمومی، عفونی و ریوی است، به گونه‌ای که بیمارستان تنها بستری‌های تحت نظر خود را تحت پوشش درمان داروهای تجویزی همچون رمدسیویر قرار می‌دهد و بیمارستان دیگر اهتمامی به درمان بیماران توصیه شده به‌وسیله متخصصان عفونی و ریوی ندارد.


در یک نمونه مشابه در دو بیمار، بیمار نخست چون توانست از هفت خان رستم بگذرد و در بیمارستان بستری شود، تحت درمان قرار گرفت و داروی رمدسیویر را در داخل بیمارستان آن هم به صورت دولتی به وی تزریق کردند. بیمار دوم حکایت جالبی داشت؛ به همان بیمارستان مراجعه کرد، دکتر بیمارستان وی را علاوه بر تجویز دارو، به متخصص عفونی ارجاع داد. متخصص عفونی برای وی رمدسیویر تجویز کرد و بعد از کلی صرف وقت و تهیه آن در داروخانه ۲۹ فروردین راهی همان بیمارستان شد. نکته جالب توجه اینکه بیمارستان از پذیرش وی به دلیل تأمین دارو از خارج از بیمارستان سر باز زد و پذیرش وی را به بیمارستان دولتی دیگری ارجاع داد.


نکته قابل توجه دو بیمار این است که بیمار نخست با تعرفه دولتی و بر مبنای کارت بیمه سلامت درمان شد و بیمار دوم با وجود در اختیار داشتن دفترچه بیمه تأمین اجتماعی مجبور شد در بیمارستانی که به وی معرفی شده بود، به صورت آزاد و با نرخ ۴۵۰ هزار تومان بابت هر داروی رمدسیویر تزریق شود.


آنچه که باعث شگفتی است، اینکه بیمار نخست را پرسنل بیمارستان به‌دلیل اکسیژن خون ۹۳ و با اینکه وضع خوبی نداشت و نمی‌توانست سرپا بایستد پذیرش نکردند تا اینکه مدعی شد با سرفه‌هایش خون بالا می‌آورد و این تنها علامتی بود که باعث شد دکتر شیفت اورژانس بیمارستان راضی به پذیرش وی شود. سؤال اینجاست؛ آیا همه بیماران کرونایی باید خون بالا بیاورند تا پذیرش شوند؟



بیمار کرونایی برای بستری در بیمارستان باید خون بالا بیاورد!
چالش بیماران مبتلا به کرونا بیمارستان‌هایی است که در پذیرش بیمار کرونایی اعمال سلیقه می‌کنند



موضوعی که خبرنگار آنا با آن مواجه شد، اینکه داروی رمدسیویر در بیمارستان‌ها وجود دارد و به بیماران تزریق می‌شود. تعداد این دارو هم آن‌قدر هست که پرستار بخش بیماران کرونایی یکی از داروها را گم می‌کند و به تعبیری در شکاف‌لای قفسه‌ها مفقود می‌شود و به‌راحتی از کنارش می‌گذرند، گویی این دارو برای بیماری نیست و نمی‌تواند بیماری را از مرگ نجات دهد!


یکی از همراهان بیماران کرونایی که برای دریافت داروی رمدسیویر تجویز شده به‌وسیله متخصص عفونی راهی داروخانه ۲۹ فروردین شده بود، به‌دلیل اینکه تنها مهر بیمارستان نداشت، دارو را آزاد و به قیمت هر عدد ۵۰۰ هزار تومان دریافت کرد. سؤالی که مطرح است اینکه اگر دکترهای متخصص عفونی نمی‌توانند داروی کرونا تجویز کنند، چرا این کار را انجام می‌دهند؟ و سؤال مهم‌تر اینکه چرا بیماری که از سوی متخصص عفونی، دستور یا توصیه‌نامه بستری دارد، در بیمارستان‌ها مداوا نمی‌شود یا حتی دارویی را که متخصص عفونی تجویز کرده و با هزار زحمت تهیه می‌شود، تزریق نمی‌کنند؟


در گفت‌وگویی که با یکی از اعضای کادر درمان بیمارستان امام علی(ع) کرج داشتیم وی به وضعیت بیمارستان و مبتلایان به کرونا که به این مرکز درمانی مراجعه می‌کنند، اشاره می‌کند.


قنبری در ابتدا درباره اینکه چگونه وارد کادر درمانی بیمارستان شد می‌گوید: «۲۹ سال در ارتش و زیر پرچم مقدس جمهوری اسلامی خدمت کرده و سال ۱۳۹۰ بازنشسته شدم، سپس به دانشگاه رفته و لیسانس پرستاری دریافت کردم و بعد وارد عرصه خدمت به بیماران شدم. طرف قرارداد شرکتی خدماتی است و به این وسیله در بیمارستان به عنوان کادر درمان کار می‌کنم.»


وی با بیان اینکه روزی ۵۰۰ نفر فوتی آن هم بابت ابتلا به کرونا، آمار وحشتناکی است، صحبت‌هایش را این‌گونه ادامه می‌دهد: «ما در عملیات‌های دفاع مقدس در برابر دشمن متجاوز بعثی نیز چنین آمار فوتی و شهادت نداشتیم. معتقدم این اقدامات بیشتر بوی توطئه می‌دهد و نوعی ویروس دستکاری شده با منشأ ناشناخته و با هدف منقرض کردن نسل انسان‌ها در جهان شیوع یافته است.»


وی اضافه می‌کند: «واکسن‌هایی که در جهان تولید شده، در برابر نوع جهش‌یافته کرونا اثر کمی دارد و این‌گونه است که شاهد مرگ و میر انسان‌ها در کل دنیا هستیم.»


قنبری که همسرش را نیز به‌دلیل ابتلا به کرونا از دست داده است، می‌گوید: «پنج ماه پیش همسرم به دلیل ابتلا به کرونا فوت شد. ما با هم آرزوهای زیادی داشتیم و قرار بود بعد از بازنشستگی راحت کنار هم زندگی کنیم و از دور هم بودن با فرزندانمان لذت ببریم، ولی متأسفانه آرزوهایمان بر باد رفت. این درد را باید کجا برد!؟ هر کسی کار خودش را انجام می‌دهد و به مسئول دیگری پاسکاری می‌کند. مردم هم بی‌توجه به کادر درمان و فشاری که روی آن‌هاست، راهی شمال و خوشگذرانی‌های خود می‌شوند و بعد از تفریحات‌شان، ‌بار اضافی بر دوش کادر درمان می‌گذارند.»



بیمار کرونایی برای بستری در بیمارستان باید خون بالا بیاورد!
چه بخواهیم و چه نخواهیم، کادر درمان اکنون خسته هستند و نیازمند کمی بلندنظری مردم



این عضو کادر درمان بخش اورژانس بیمارستان، درباره واکسن‌هایی که در بیمارستان‌ها توزیع شده است، عنوان می‌کند: «چین و روسیه به ما در توزیع واکسن کمک می‌کنند. ما به‌عنوان کادر درمان جزء نخستین افرادی بودیم که واکسن چینی سینوفارم زدیم. با توجه به مشاهداتم می‌توانم بگویم این واکسن‌ها هیچ تفاوتی با هم ندارند و باید سریع توزیع شوند تا جلوی مرگ‌ومیر بیشتر مردم گرفته شود. مردم نباید به واکسن‌های کنونی به‌عنوان یک بار تزریق نگاه کنند و مانند سرماخوردگی یا بیماری‌های ویروسی دیگر ممکن است سال‌ها با آن درگیر باشند و باید هر سال چندین نوبت تزریق شود.»


قنبری تأکید می‌کند: «تهدیداتی که جامعه از ناحیه کرونا با آن مواجه است بیشتر به بُعد روانی بازمی‌گردد و اینکه مردم کشورمان بیش از آنکه اخبار و سلامتی خود را از منابع موثق دنبال و پیگیری کنند، به‌دنبال یافتن راه درمان بیماری خود در فضای مجازی می‌گردند. وقتی از فضای مجازی به نتیجه نرسیدند و بیماری‌شان وخیم شد، از زمین و زمان و دولت و حکومت طلبکار می‌شوند.»


وی می‌افزاید: «کرونا یک دوره درمان و رسیدگی فوری نیاز دارد که اگر اهمال شود، فرد را از پا می‌اندازد و متأسفانه مردم به آن بی‌توجه هستند. نزدن ماسک و رعایت نکردن فاصله اجتماعی نیز مزید بر علت است. علاوه بر این، توجه و نگرانی‌های روانی بی‌مورد از لحاظ روحی، فرد را با چالش مواجه می‌کند. هر سرفه کردنی به معنای درگیر شدن با کرونا نیست. ما در بیمارستان شاهدیم فردی فقط با سرفه کردن مراجعه کرده و درخواست آزمایش و سی‌تی‌اسکن دارد در حالی که گرفتن سی‌تی‌اسکن بی‌مورد، عوارض جبران‌ناپذیری بر سلامتی فرد خواهد گذاشت.»


این عضو کادر درمان بخش اورژانس بیمارستان امام علی(ع) کرج عنوان می‌کند: «بیشتر پرسنل بیمارستان، شب‌ها اینجا کار می‌کنند و روزها به مراکز درمانی می‌روند تا کار تزریق واکسن کرونا را انجام دهند. پرسنل واقعاً خسته هستند و رمقی برایشان باقی نمانده. الان هر چه می‌بینی عشق به مردم و کارشان است وگرنه هیچ عامل دیگری نمی‌تواند آن‌ها را اینجا نگه دارد. بیشتر پرستاران حتی وقت نمی‌کنند ناهار یا شام بخورند و با یک بطری آب، روزشان را شب می‌کنند.»


وی ادامه می‌دهد: «واکسن کرونا سختی تزریق خاصی ندارد و به محض اینکه سوزن به بازو برسد، مایع جذب بدن می‌شود و عضلانی است. وزارت بهداشت می‌تواند از خیل نیروهای سرگردانی که در بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی حضور دارند با یک تقسیم کار عادلانه استفاده کند تا کار تزریق واکسن با سرعت بیشتری انجام شود و احیاناً اگر مشکل کمبود نیرو وجود دارد، این‌گونه حل می‌شود.»


به‌ گفته این پرستار، امتیاز مثبتی که واکسن‌ها دارند این است که دارای کد مخصوصی هستند و امکان جعل یا تقلب در ارائه آن وجود ندارد و هر کد مشخص است کجا، به چه کسی و در چه مکانی تزریق شده است. بنابراین مردم باید در تزریق واکسن از مبادی‌ای غیر از سایت مشخص شده خودداری کنند تا مشکلی پیش نیاید. برخی‌ نگران هستند و بیماران کرونایی را تافته جدابافته از جامعه می‌دانند و هر کس کرونا گرفت، خانواده‌اش از ارتباط با او خودداری می‌کنند، درحالی‌که ما اینجا هر روز و شب با بیماران کرونایی زندگی می‌کنیم و تنها باید فاصله اجتماعی رعایت شود و ماسک مطمئن زد.


در خاتمه آنچه باید گفته شود این است که با توجه به مشاهدات میدانی در این ایام که موج پنجم کرونا همچنان با سرعت جولان می‌دهد، اگر فردی به کرونا مبتلا شد، همراهانش باید چکمه آهنین بپوشند و آماده عبور از هفت‌خان داروخانه‌ها برای تأمین دارو و بیمارستان‌ها برای بستری کردن بیمارشان باشند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب