دستپاچگی غربگرایان لبنانی از حضور حزبالله در میدان اقتصاد/ نفتکش ایرانی ضربان قلب آمریکاییها را بالا برد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ از سال ۲۰۱۸ که دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا تحریمهای اولیه و ثانویه را علیه ایران اعمال و برای واردکنندگان نفت و مشتقاتش از ایران مجازات سنگین اعلام کرد تا روز پنجشنبه هفته گذشته که سید حسن نصرالله دبیر کل جنبش حزبالله لبنان حرکت نفتکش حامل سوخت از ایران به سوی بیروت را اعلام کرد، تهران بارها توانایی واشنگتن در جلوگیری از صادرات نفت از کشور را به چالش کشیده است. این بار اما موضوع تا حد زیادی فرق میکند، چراکه آمریکا درگیر رسوایی بزرگی در افغانستان بود و شدیداً توسط افکار عمومی داخل و خارج ایالاتمتحده تحتفشار است.
نکته دیگر این است که این بار هماهنگکننده خرید سوخت از ایران یک نهاد انقلابی و مردمی است که دهها سال مبارزه با رژیم صهیونیستی و نیز گروههای تروریستی تحت حمایت غرب را در پرونده دارد. درست به همین دلیل است که رسانههای معاند از همهچیز ازجمله مبحث خرید مجانی نفت ایران گرفته تا کمک به صدور انقلاب اسلامی گفتند تا وجهه انساندوستانه و نیز شجاعانه و ضد استعماری این اقدام از دیده مردم آزاده منطقه و جهان پنهان بماند.
دولت جدید لبنان دوست و دشمن را بشناسد
بر هیچ فعال اقتصادی پوشیده نیست که بااینهمه تحریمهای بانکی علیه ایران امکان وصول سریع هزینه فروش سوخت به خریداران لبنانی وجود ندارد اما ایران با توجه به اینکه یک کشور اسلامی و بخش مهمی از محور مقاومت به دلیل توطئه خارجی و عدم درایت برخی سیاسیتمداران در بیروت به مشکل افتاده، درصدد رفع معضل تأمین سوخت لبنان برآمد تا این کشور بتواند با فراغ بال بیشتری به تشکیل یک دولت واقعی و فراگیر اقدام کند.
سیاستمداران غربگرایی همچون سعد حریری و سمیر جعجع بانک مرکزی لبنان را به روزی انداختهاند که دیگر نمیتواند کالاهای یارانهای مانند سوخت موردنیاز کشور را تأمین مالی کند
اما متأسفانه همان طیف سیاستپیشگان ضد ایرانی که صحبتشان شد با تأثیری که همیشه از رویکرد آمریکا میگیرند به این قضیه نگاه کردند. سعد حریری با تابعیتی لبنانی- سعودی رئیس جریان المستقبل و سمیر جعجع فرمانده سابق فالانژها و یکی از رهبران فعلی ائتلاف ۱۴ مارس شمشیر را از رو بستند.
سعد حریری در حساب کاربری خود در شبکه توییتر نوشت: «آیا آنچه صبح امروز درباره رسیدن کشتیهای ایرانی شنیدیم یک مژده خوشحالکننده برای لبنانیهاست یا یک اعلام جنگ خطرناک در خصوص واردکردن لبنان به جنگهای داخلی و خارجی؟» حریری سپس به فرافکنی دست زد و دلیل کمبود سوخت در لبنان را قاچاق آن به سوریه اعلام کرد و غیرمستقیم حزبالله را در این قضیه مقصر دانست.
رئیس جریان المستقبل که مشخص بود چه ترسی از مجازات آمریکا وجودش را فراگرفته بود گفت که خرید نفت از ایران باعث خواهد شد که واشنگتن بیروت را هم مثل کاراکاس مجازات کند. حریری اصلاً نگفت که مردم لبنان به خاطر وابستگی افرادی همچون او مدتهاست با مشکلات اقتصادی دستوپنجه نرم میکنند و نگفت که یاران غربی وی اگر درصدی از حس نوعدوستی ایرانیها را داشتند کار لبنان به اینجا کشیده نمیشد.
حریری همچنین کتمان کرد که سیاستپیشگان غربگرایی همچون وی و سمیر جعجع بانک مرکزی لبنان را به روزی انداختهاند که دیگر نمیتواند کالاهای یارانهای مانند سوخت موردنیاز کشور را تأمین مالی کند.
اما در مقابل، این سید حسن نصرالله بود که هماهنگکننده خرید نفت ایران توسط تجار لبنانی شد و هم او بود که تأمین امنیت کشتیهای حمل سوخت به کشورش را بر عهده گرفت و در خلال توطئه اسرائیلی-غربی جنگ نفتکشها تأکید کرد که هرگونه حمله به این کشتیها حمله به خاک لبنان خواهد بود و عواقب شدیدی برای مهاجمان در بر خواهد داشت.
اینچنین بود که ماجرای نوعدوستی تهران و شجاعت حزبالله در کنار هم به مردم لبنان نوید حل مشکلات اقتصادی جاری را دادند.
این اقدام ایران و حزبالله از دید سیاسیون وطنپرست لبنانی نیز پنهان نماند. سزار معلوف نماینده مسیحی پارلمان لبنان و عضو فراکسیون جمهوری قوی وابسته به نیروهای لبنانی به ریاست همان سمیر جعجع که صحبتش به میان آمد، ضمن استقبال از اعلام خبر ارسال مازوت برای لبنان توسط تجار لبنانی با مدیریت سید حسن نصرالله گفت که راهی شدن کشتیهای حامل سوخت از ایران به لبنان نشانه خودی بودن حزبالله بوده و تنها دشمن ما اسرائیل است.
بیشتر بخوانید:
سید حسن نصرالله: قطعاً از ایران، سوخت وارد خواهیم کرد
روحانی اهل تسنن: آمریکا جز محاصره، عایدی دیگری برای لبنان نداشته است/ از ایران متشکریم
از سوی دیگر وئام وهاب، رئیس حزب التوحید العربی لبنان هم طی اظهاراتی در شبکههای اجتماعی به مخالفت سعد حریری با ورود سوخت از ایران واکنش نشان داد و گفت: سخن الحریری راه را به روی تشکیل دولت بست. آیا او میخواهد از صفوف تحقیر و ذلت برای راضی شدن دل اربابان آمریکایی بهره ببرد؟
از سوی دیگر بسیاری از کاربران لبنانی در شبکههای اجتماعی این کشور از اقدام ایران در ارسال کشتی حامل سوخت برای کمک به لبنان قدردانی کردند. هشتگهای #سفینة_الوعد_الصادق، #سید_الوعد_الصادق، #شکراً_إیران از سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله و همچنین ایران برای حمایت از ملت لبنان در شرایط سخت کنونی نشانه حمایت کاربران لبنانی شبکههای اجتماعی از واردات سوخت از ایران بودند.
جامعه لبنان ورای اینکه اهل تسنن باشد یا شیعه یا مسیحی به این بلوغ رسیده است که دوست را از دشمن تشخیص دهد
بنابراین، روشن است که این اقدام حزبالله چه تأثیری در یارگیری سیاسی به نفع محور مقاومت و درواقع به نفع یک لبنان مستقل به همراه داشته است. اقدام شجاعانه حزبالله در پاسخگویی به هر تهدیدی علیه این کشتیها باعث شد که معلوف با اعتمادبهنفس بگوید: مطمئناً کشتی حامل سوخت سالم به لبنان میرسد. همین اظهارات شجاعانه دبیر کل حزبالله و حمایت طیف عظیمی از مردم و سیاسیون و حتی رهبران مذهبی اهل تسنن در داخل لبنان باعث شد که مقامات نظامی رژیم صهیونیستی هم خیلی محتاطانه با کل ماجرا برخورد کنند.
اعتراف رژیم صهیونیستی به ناتوانی در مقابل صدور انقلاب اسلامی
رویترز در همین زمینه نوشت که سرهنگ دوم آمنون شفلر، سخنگوی ارتش اسرائیل از اظهارنظر در خصوص اینکه آیا تلآویو یک اقدام نظامی برای جلوگیری از ارسال محموله سوخت ایران به لبنان انجام خواهد داد، خودداری کرد و تنها گفت که این یک بخش از تلاش ایران برای صادر کردن انقلاب اسلامی و تقویت نیروهای نیابتیاش در منطقه است.
خوشبختانه جامعه لبنان ورای اینکه اهل تسنن باشد یا شیعه یا مسیحی به این بلوغ رسیده است که دوست را از دشمن تشخیص دهد. در مورد سزار معلوف مسیحی صحبت شد و نمونه دیگر ازایندست سیاسیون روشنفکر، احمد القطان روحانی اهل تسنن و رئیس جمعیت «قولنا و العمل» است.
بیشتر بخوانید:
واکنشها به خرید سوخت از ایران توسط حزبالله/ از آشفتگی آمریکا و توهمات حریری تا خوشحالی لبنانیها
القطان در اعتراض به مخالفان واردات سوخت از ایران گفت که اعتراض برخی سیاسیون به تأمین انرژی کشور از ایران فقط برای جلب رضایت آمریکا است. وی بهصورت غیرمستقیم مخالفان واردات سوخت از ایران را ترسو خطاب کرد.
مشخص شده است که دلگرمی افرادی همچون جعجع و حریری مردم لبنان نیستند بلکه دلگرمی آنان شاید «دوروتی شیا»، سفیر آمریکا در لبنان باشد که خیلی شتابزده در واکنش به واردات سوخت از ایران به بخش انگلیسی العربیه گفت: لبنان نیازی به واردت سوخت از ایران ندارد؛ زیرا تعداد زیادی کشتی حامل سوخت در سواحل لبنان منتظر تخلیه محموله خود هستند و اینکه آمریکا در حال هماهنگی برای تأمین برق و گاز لبنان از مصر و اردن است. وعدههایی که نمونهاش را مردم افغانستان در طول ۲۰ سال اشغال آمریکا تنها شنیدند اما در میدان عمل، چیزی که اتفاق افتاد خیانت به مردم افغانستان و دولت کابل بود که دو دهه به غرب خدمت کرد.
لازم به ذکر است که لبنان پس از انفجار بندر بیروت یک سالی است که با بحران شدید اقتصادی و سیاسی دستوپنجه نرم میکند و در همه این مدت، آمریکا نهتنها کمکی برای رفع مشکلات لبنان انجام نداده بلکه با تحریم این کشور به بهانههای مختلف، معیشت لبنانیها را سخت کرده است.
به دلیل بحران مالی بود که بانک مرکزی لبنان اعلام کرد نمیتواند کالاهای یارانهای از جمله سوخت کشور را تامین مالی کند و همین امر باعث عدم خرید سوخت مورد نیاز کشور شد. قطعی برق در بخشهای جنوبی لبنان را فرا گرفته است. ارتش این کشور اعلام کرده است که فقط برای ۴ روز سوخت دارد. بیمارستانها هم با خطر قطعی برق به دلیل اتمام مازوت روبهرو هستند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/پ
انتهای پیام/