بررسی عاشورا برمبنای عقلانیتی صحیح رمز جذب جوانان به حقیقت واقعه کربلاست
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کاشان، حجتالاسلام ماشاءالله صدیقی در وبینار بسیج اساتید دانشگاههای کشور اظهار کرد: کربلا صحنه تقابل بین روایتکنندگان و رعایتکنندگان دین بود، زیرا دین گاهی رعایت میشود و گاهی هم روایت میشود. اهل بیت(ع) دین را رعایت کردند و جایگاه واقعی آن را با عمل خود برای دیگران تبیین کردند نه اینکه مانند بسیاری بشنوند و روایت کنند.
وی افزود: «عقلوا الدین عقل وعایه و روایه لا عقل سماع و روایه»، در کربلا راویان دین در مقابل راعیان و عاملان دین قرار گرفتند و با روایت دین به جنگ رعایت آن آمدند و چون رعایتکنندگان دین در این نبرد نابرابر هم از نظر تعداد و هم از نظر معرفت دینی اندک بودند، به حسب ظاهر شکست خوردند.
مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان اضافه کرد: در کربلا راعیان دین در مقابل راویانی قرار گرفتند که نه تنها از فضایل اخلاقی بلکه از شئون انسانیت نیز بهرهای نبرده بودند. دین را منهای امامت و ولایت تفسیر میکردند و بر خواسته خود در این راستا پافشاری میکردند که نتیجه آن شهادت انسان کامل و اصحابش بود.
صدیقی بیان کرد: هنگامی که درک عقلانی با مکارم اخلاقی پیوند بخورد، بصیرت در دین را برای انسان به ارمغان میآورد، بصیرتی که در سایه آن دین را رعایت خواهد کرد، نه صرفاً روایت و تفسیر به رأی خود؛ بصیرتی که در یاران حسینبنعلی(ع) به تمام و کمال دیده شد و آنان را تا مرز شهادت پیش برد.
وی با بیان اینکه نسل جوان به دنبال چرایی شهادت امام حسین(ع) در کربلاست، نه چگونگی شهادت؛ تحلیل و بررسی واقعه عاشورا برمبنای عقلانیتی صحیح را رمز جذب جوانان به حقیقت واقعه کربلا دانست.
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/