فقدان جانشین عامل نگرانی از جدایی نوراللهی و قایدی است
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، یکی از بزرگترین مشکلات تیمهای معتبر فوتبال ایران در سالهای اخیر کمبود جانشین برای بازیکنانی است که در انتهای فصل لژیونر میشوند. این تیمها حداکثر تلاش خود را میکنند تا اجازه جدایی را به مهرههای کلیدی خود ندهند و این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که یکی از راههای درآمدزایی برای باشگاهها فروش بازیکنان است.
مسعود اقبالی با اشاره به این موضوع که ترانسفر مالی کمک زیادی به رشد و ارتقای یک باشگاه میکند، به خبرنگار ورزش آنا اظهار کرد: باشگاههایی که در لیگهای معتبر حضور دارند با خرید بازیکنان نوجوان و جوانی که کشف شدهاند یا مهرههایی که در آکادمی خود ساختهاند سعی در رشد و پروش آنها دارند تا بتوانند در آینده این بازیکنان را با مبالغی بالا به باشگاههای دیگر بفروشند. در ایران چنین تلاشی به درستی انجام نمیشود و برای همین پرسپولیس و استقلال دوست ندارند مهرههای کلیدی و تأثیرگذارشان لژیونر شوند.
علاقه بازیکن به درآمد بیشتر
وی با بیان این نکته که بازیکن به دنبال درآمد بیشتر است، تصریح کرد: طبیعی است هر بازیکنی علاوه بر آنکه دوست دارد در تیمی بهتر بازی کند به این موضوع هم علاقهمند است پول بیشتری به دست آورد. باشگاههای پرسپولیس و استقلال برای آنکه مانع جدایی ستارههای خود شوند باید دستمزدی نزدیک به باشگاههای عربی یا اروپایی بپردازند. بدون تردید چنین توانایی در سرخابی نیست و وقتی امکان حفظ بازیکن وجود ندارد باید به فکر ساختن جانشین مناسب بود تا جدایی احمد نوراللهی یا مهدی قایدی تا این اندازه برای هواداران دو تیم دشوار نباشد.
نگرانی از دست دادن ستارهها
مدرس فیفا با یادآوری انتقال لیونل مسی به پاریسنژرمن بیان کرد: بارسلونا به دلیل قوانین سختگیرانه لالیگا موفق به حفظ لیونل مسی نشد و این بازیکن به فرانسه رفت تا در پاریسنژرمن بازی کند. دلیل این انتخاب توانایی مالی باشگاه پاریسی برای پرداخت دستمزد مسی بود و البته وجود بازیکنانی که با آنها احتمال موفقیت در لیگ قهرمانان اروپا بسیار زیاد بود. باشگاههای استقلال و پرسپولیس در قیاس با سپاهان یا فولاد خوزستان که صنعتی هستند از توانایی مالی کمتری برخوردار هستند و باید به دنبال راههای درآمدزایی مناسبتری باشند تا نگران از دست دادن ستارههایشان نباشند و بتوانند جانشین خوبی برای این مهرهها داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
کمبود بازیکنان ایرانی با استاندارد بینالمللی
وی در مورد بازگشت بسیاری از بازیکنان لژیونر به ایران پس از یک تا دو فصل، با اشاره به فقدان استانداردهای بینالمللی در بازیکنان ایرانی تأکید کرد: در سالهای قبل نفراتی چون علی دایی، مهدی مهدوی کیا و علی کریمی از لیگهای عربی به اروپا رفتند و عملکرد خوبی ارائه کردند. در سالهای اخیر هم مهدی طارمی چنین مسیری را پشت سر گذاشت اما بازیکنانی که عمر لژیونری آنها کوتاه است با استانداردهای روز دنیا فاصله دارند و برای همین باشگاههایی که آنها را جذب کردند از ادامه همکاری صرفنظر میکنند. این باشگاهها به دنبال ترانسفر بازیکنان خود هستند و مهرهای که نتواند پیشرفت کند چارهای جز بازگشت به لیگ داخلی را ندارد. حتی اگر در لیگی بازی کند که کیفیت کمتری نسبت به لیگ برتر داشته باشد.
ضعف سرخابی در استعدادیابی
اقبالی با انتقاد از ضعف آکادمیهای پرسپولیس و استقلال در تولید بازیکن خاطرنشان کرد: سرخابی از نظر کَمّی بزرگ هستند و پشتوانه مردمی مناسبی دارند ولی آکادمیهای این دو باشگاه عملکرد ضعیفی در تولید بازیکن دارند. آنها در استعدادیابی آنچنان موفق نیستند و برای همین به حاضری خوری روی میآورند. جذب بازیکنان آماده تیمهای دیگر راهکاری است که در تمامی این سالها شاهد آن بودهایم و حتی پیش آمده بازیکنانی که از تیمهای پایه سرخابی به تیم دیگری رفتهاند و چهره شدند، سپس به پرسپولیس و استقلال بازگشتهاند. تا زمانی که مدیریت درستی را بر تیمهای پایه سرخابی مشاهده نکنیم نباید انتظار تغییر داشت و همان مسیر گذشته برای بستن تیم در هر فصل ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/