چرا کودکان باید شبها زود بخوابند؟
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، یکی از دلایل شیطنت کودکان و بهانهگیری دیرخوابیدن است. کودکی که شبها زود میخوابد از لحاظ عاطفی و جسمی و ذهنی سلامت بیشتری دارد.
مطالعات نشان می دهد کودکان ۱۸ ماهه که شب ها زودتر می خوابند، از لحاظ حرکتی، زبانی و رفتار های اجتماعی عملکرد بهتری دارند. نداشتن خواب کافی شبانه باعث می شود که توانایی ذهنی کودک کاسته شود و در روز بعد هم دچار مشکل باشد.
فواید شب زود خوابیدن در کودک
سلامت
کودکانی که شبها دیر به رختخواب میروند، معمولاً عادات رژیمی ضعیف تری هم دارند و معمولا چاق میشوند. از سویی دیگر کودکانی که شبها زودتر به رختخواب میروند خواب آنها سریع تر اتفاق میافتد و همچنین در بین خواب شبانه بیدار نمیشوند از اینرو صبح هم زودتر بیدار میشوند و سرحال هستند.
رشد بهتر
کودکی که زود به خواب میرود و به اندازه کافی میخوابد رشد بهتری نسبت به کودکان دیگر دارد زیرا بین ساعت ۱۰ تا ۲ بامداد هورمونهای رشد در بدن کودک بالاترین میزان ترشح را دارند.
مقاومت کمتر در برابر خوابیدن
وقتی که کودکان دیر به رختخواب می روند، برای خوابیدن از خودشان مقاومت نشان میدهند و رفتار منفی و بدی دارند. خواب ضعیف هنگام شب قطعاً مقاومت کودکان را در این باره افزایش میدهد و آن ها را بد اخلاق میکند اما کودکانی که زودتر میخوابند، با این مشکلات مواجه نیستند.
بیشتر بخوانید:
از کودکان بیشفعال چه میدانید؟
بهره وری و کارایی بالا در طول روز
خواب کافی و به موقع در کودکان باعث بالا رفتن تمرکز و بهرهوری بیشتر آنان میشود. پژوهشها نشان میدهد کودکانی که قبل از ساعت ۹ شب به رختخواب می روند، کارایی بهتر و تمرکز بالاتری در طول روز دارند.
کیفیت زمان قبل از خواب
کودکانی که زود میخوابند سرحال هستند و به دلیل خواب کافی در طول روز برای انجام فعالیتهایشان فرصت و انرژی کافی دارند.
عادت سالم خوابیدن
وقتی که کودک از همان اول یک ساعت منظم برای خواب داشته باشد در اینده هم کمتر با مشکل مواجه خواهد شد و زود خوابیدن برای او به یک عادت سالم تبدیل میشود.
چگونه کودکان را زود بخوابانیم؟
دو ساعت قبل از خواب کودک اجازه ندهید که او با وسایل الکترونیکی مانند موبایل یا تبلت بازی کند زیرا نور آبی منتشر شده از این وسایل سبب سخت به خواب رفتن کودک می شود.
اگر می خواهید کودکتان زودتر بخوابد شما باید الگوی او باشید نه اینکه او را به اجبار به اتاق خواب بفرستید و خودتان با صدای بلند تلویزیون ببینید یا با تلفن صحبت کنید. برای زودتر خوابیدن کودک با او به اتاق خوابش بروید و کتاب مورد علاقه کودکتان را برایش بخوانید و یا وانمود کنید که شما هم خواب هستید.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/