قد کشیدن دادهها در روزهای کرونایی/ وقتی اعتیاد به گوشیهای هوشمند زیاد میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، گوشیهای هوشمند جزء لاینفک زندگی امروزه بشر تبدیل شدهاند و افراد برای کارهای مختلفی از تماس صوتی گرفته تا گشتوگذار در اینترنت و شبکههای اجتماعی، خدمات بانکی، بازی، خرید اینترنتی و غیره از آنها استفاده میکنند. حتی شاید شما در حال حاضر این مطلب را با گوشی خود میخوانید. اما این روند توسط بحران کرونا بیش از گذشته افزایش پیدا کرد. طبق گزارش جدید شرکت «پرایس واتر هاوس کوپرز» (PricewaterhouseCoopers)، همهگیری کرونا باعث افزایش تقاضا برای دسترسی به اینترنت شده و درنتیجه مصرف جهانی دادهها را افزایش داده است.
بیشتر بخوانید:
تولد فرزند ناخلف فناوری در قرن ۲۱/ از بیماری سایبری چه میدانید؟
هر دقیقه چه اتفاقاتی در اینترنت رخ میدهد؟+ آمار
نزدیکبینی در کودکان؛ سوغات کرونا و محدودیتهای آن
بر اساس این گزارش، برخی از شرکتهای مخابراتی (طبق گزارشها) تا ۶۰ درصد داده و اطلاعات بیشتری نسبت به قبل از بحران کرونا در شبکه خود انتقال میدادند. درواقع به گفته نویسندگان این گزارش: «اعمال قرنطینه در سراسر جهان باعث شد مصرفکنندگان زمان خود را برای انجام بازیهای ویدئویی، گشتوگذار در اینترنت، پیامرسانها، استفاده از خدمات اشتراکی و غیره افزایش دهند.
رشد مصرف دادهها
بر اساس این گزارش، مصرف جهانی دادهها در سال گذشته بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش یافته است و امسال نیز قرار است تقریباً با چنین سرعتی رشد کند. ویدئو نیروی محرکه اصلی این امر بوده و بیش از سهچهارم دادههای مصرفشده در سال ۲۰۲۰ را به خود اختصاص داده است. این گزارش توضیح میدهد که COVID-۱۹ همچنین روی روندهای موجود در تلویزیون و ویدئوهای آنلاین نیز تأثیرگذار بود. درواقع بسیاری از مردم در کنار تلویزیون، برای تماشای فیلم و سریال سراغ پلتفرمهای ویدئویی آنلاین رفتند. همچنین بخش بازی سریعترین رشد را در بین مصرفکنندگان دادهها دارد و همچنان همهگیری موجب افزایش سریع بازیهای تلفن همراه شده است.
چرا دسترسی به اینترنت اهمیت دارد؟
در این گزارش آمده است که همهگیری بهوضوح نشان داد که دسترسی به پهنای باند قابلاعتماد و مقرونبهصرفه امری حیاتی است. نهتنها برای کار، آموزش، سرگرمی و دسترسی به خدمات، بلکه همچنین به دولتها کمک میکند تا سیاستهای اقتصادی-اجتماعی را با هدف حمایت از مردم و سازمانها در بحران کرونا اعمال کنند. چه برای تحصیل در خانه و چه برای انجام دورکاری، دسترسی به اینترنت برای میلیاردها نفر در سراسر جهان برای کمک به آنها در جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا بسیار مهم بود. و برای بسیاری، تغییرات ناشی از همهگیری در حال حاضر زندگی کاری آینده آنها را شکل میدهد.
اما با توجه به نابرابر بودن دسترسی به اینترنت، شیوع کرونا شکافهای موجود را برجسته کرده است. در آوریل سال گذشته، «کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد» (UNCTAD) در مورد «شکاف گسترده» بین افراد متصل و غیرمتصل به اینترنت هشدار داد. شامیکا سیریمان، مدیر فناوری و تدارکات این کنفرانس گفت: «نابرابریها در آمادگی دیجیتال، توانایی بخشهای بزرگی از جهان را برای استفاده از فناوریهایی که به ما کمک میکنند با ماندن در خانه با ویروس کرونا مقابله کنیم، مختل میکند.
شکاف دیجیتال چقدر بزرگ است؟
همانطور که دادههای «اتحادیه بینالمللی مخابرات» (ITU) نشان میدهد این شکاف هم بین کشورها و هم در داخل کشورها وجود دارد. درصد افرادی که از اینترنت استفاده میکنند در کشورهای درحالتوسعه بسیار کمتر از کشورهای توسعه یافته است. و از طرفی نیز شکاف بین مناطق روستایی و شهری همچنان ادامه دارد.
بیشتر بخوانید:
مایکروسافت به مناطق دورافتاده اینترنت میفرستد
استقبال از کنسول بازی نینتندو سوئیچ در دوران کرونا
افزایش فروش دستگاههای پوشیدنی در دوران کرونا
در سطح جهان، حدود ۷۲ درصد از خانوارهای شهری در سال ۲۰۱۹ به اینترنت خانگی دسترسی داشتند، اما در مناطق روستایی این رقم به ۳۸ درصد کاهش مییابد.
چگونه این شکاف را از بین ببریم؟
«کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل» سیاستها و مقررات جدیدی را برای اطمینان از توزیع عادلانه مزایای فناوری دیجیتال درخواست کرده است. همچنین پروژههای متعددی مانند «ایربند» (Airband) مایکروسافت برای گسترش دسترسی به اینترنت در سراسر جهان کار میکنند. علاوه بر این انجمن «ادیسون» (EDISON) مجمع جهانی اقتصاد نیز در تلاش است تا از فرصتهای دیجیتالی مقرونبهصرفه و قابلدسترس برای همه تا سال ۲۰۲۵ اطمینان حاصل کند. هانس وستبرگ، رئیس این اتحادیه و مدیرعامل شرکت مخابراتی «ورایزن» (Verizon)، توضیح میدهد: «این یک لحظه حساس برای رهبران در همه حوزهها است تا نیروهای خود را باهم متحد کرده و دسترسی و قیمت مناسب خدمات دیجیتال را بهعنوان اولویت اصلی بازیابی اوضاع اقتصادی و اجتماعی در هر کشوری پیادهسازی کنند.
انتهای پیام/۴۱۱۲/پ
انتهای پیام/