دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های خانواده؛

اهمیت نقش پدران در تربیت کودک

تربیت کودکان زمانی کامل می‌شود که پدر نیز در کنار مادر نقش‌ها و وظایف تربیتی خود نسبت به کودک را به خوبی انجام دهد.
کد خبر : 600743
کودک



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، شخصیت کودک در خانواده شکل می‌گیرد از این رو پدر و مادر هردو در تربیت کودک نقش موثری دارند و باید تلاش کنند بدون اختلاف این نقش‌ها را به خوبی ایفا کنند.


پدرها برخلاف تصورشان نقش مهمی در تربیت کودک دارند. این گونه نیست که چون تامین مخارج بر عهده پدر است تمام وظایف تربیتی به عهده مادران باشد پدر مسئول پرورش فرهنگی فرزندان است.


نقش پدر در تربیت کودک


محبت پدر به کودک


مهمترین نقش پدر بر تربیت کودک محبت و عشق ورزیدن است. اگر در خانواده ای پدر به همسر خود عشق بورزد و به او محبت کند، رفتار وی تاثیر بسیار زیادی بر روی کودک خواهد داشت. اگر پدری منفی گرا باشد و به خانواده انرژی منفی بدهد فرزندان هم از او الگو برداری می‌کنند. پدران با رفتارهای هوشمندانه می‌توانند روی پسران تاثیر بگذارند طوری‌که او فقط از پدر حرف‌شنوی داشته باشد.


دخترها معمولا حساس و شکننده هستند و به همین نسبت باید با آنها لطیف تر برخورد شود. اگر این طور نباشد تبدیل به زنی غیر منطقی خواهد شد. نحوه تربیت مادر به نحوی است که با روحیه او سازگار است ولی پدر باید بسیار محافظه کارانه عمل کند. رفتارهای پدر می‌تواند از دختر حساس فردی مقاوم و محکم بسازد.


رشد احساسات


بودن پدر در کنار فرزندان بر شخصیت آن‌ها تاثیر می‌گذارد. بچه‌ها به صورت آگاهانه و ناآگاهانه ویژگی‌های زیادی را از پدر به ارث می‌برند. فرزندان افرادی که اجتماعی هستند بیشتر به اجتماعی بودن سوق پیدا می‌کنند. نوع رفتار و نحوه صحبت شما با فرزندانتان موجب می شود تا احساسات او تحریک شده و رشد کند.


شناخت توانایی و رشد تحصیلی


پدران نقش مهمی در رشد عاطفی و تحصیلی فرزندان دارند. در واقع بزرگ شدن کودکان با پدرانشان در سنین نوپایی باعث می‌شود که آمادگی بیشتری را در زمینه تحصیلی پیدا کنند.


مقاومت در مقابل استرس


افرادی که رابطه مناسب‌تری با پدر خود دارند، در مقابل استرس توانایی‌های بهتری از خود نشان می‌دهند. همچنین طبق پژوهش‌ها پسرانی که با پدرانشان ارتباط سالم تری دارند، در حل تعارضات و مسائل رقابتی بهتر عمل می‌کنند. به بیان دیگر شما می‌توانید با ایجاد یک ارتباط سالم با فرزندتان احتمال درگیر شدن او با افسردگی و دیگر ناراحتی‌ها را کم کنید.


ایجاد اعتماد به‌نفس


زمانی که در رابطه کودک با والدین اختلافاتی وجود داشته باشد، تاثیرات مخربی بر رفتار و اخلاق او می‌گذارد. رابطه مثبت و سالم پدر با فرزند (خصوصا دختر) باعث افزایش اعتماد به نفس فرزند می‌شود. در صورتی که پدر یک دختر با او محترمانه برخورد کند، این دختر از تمام مردهای زندگیش انتظار چنین رفتاری را دارد و برای خود شخصیت قابل احترامی را در نظر می‌گیرد.




بیشتر بخوانید:


چگونه کودک مستقلی داشته باشیم؟


از کجا بفهمیم کودک کمبود محبت دارد؟




نکاتی مهم درباره نقش پدر در تربیت فرزند


فرزند شما ناظر رفتار شما در اجتماع است از این رو در رفتارهای اجتماعی خود دقت کنید


به کودک یاد بدهید چگونه با مشکلات مواجه شود و آنها را حل کند


فرزندتان تنها نیاز مادی ندارد، و به نیاز عاطفی بیشتر از مادی نیاز دارد پس به او توجه کنید


برای فرزندتان وقت بگذارید وبا او به تفریح و گردش بروید


به او کمک کنید دوستان خوبی انتخاب کند


اگر اشتباهی کردید از کودک معذرت‌هواهی کنید تا او این رفتار را یاد بگیرد


به کودک خود یاد دهید برای رسیدن به اهداف و خواسته‌هایش تلاش کند


تربیت و شخصیت کودک زمانی کامل می‌شود که پدر ومادر هردو نقش‌ها وظایف تربیتی خود را بدانند و بار مسئولیت تربیت کودک را بر دوش دیگری نیندازند و با همکاری یکدیگر برای تربیت فرزند وقت بگذارند


اقدامات و آموزش‌های لازم را انجام دهند.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب