تولیدکنندگان شیرخشک خواستار اصلاح قیمت شدند
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد در نامهای به رئیس سازمان غذا و دارو خواستار افزایش قیمت شیرخشک نوزاد شد و آمادگی خود را برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و جایگزینی ارز نیمایی برای واردات مواد اولیه تولید اعلام کرد. در این نامه آمده است:
برادر ارجمند جناب آقای شانه ساز
معاون محترم وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو
احتراماً همانطور که مستحضرید درخواست افزایش قیمت شیرخشک اطفال با پیگیریهای این انجمن پس از ۶ ماه به میزان کمتر از ۱۵ درصد تعیین گردید. بدینوسیله این انجمن به نمایندگی از همه اعضا، اعتراض خود را به موضوع میزان افزایش شیرخشک کودک بنا به دلایل ذیل تقدیم میدارد:
۱ - درخواست اولیه اعضا جهت افزایش قیمت بر اساس مستندات تقدیمی برای محصولات مختلف تولیدی بین ۳۰ تا ۶۰ درصد بوده که کمیسیون دارو به طور یکطرفه قیمت همه محصولات را به طور مساوی حدود ۱۵ درصد اضافه نموده که جای بسی تعجب است.
۲- بیش از ۷ ماه است که واردات اسکیم ممنوع شده و اعضا به ناچار از اسکیم داخلی استفاده میکنند که قیمت آن در حال حاضر ۳.۵ برابر اسکیم با ارز دولتی است. هم اکنون قیمت پودر اسکیم داخلی بین ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان و تأثیر این گرانی روی هر قوطی حداقل ۱۰ درصد است.
۳- قیمت ملزومات بستهبندی روز به روز افزایش مییابد. به عنوان مثال قیمت قوطی فلزی به تنهایی ۲۰ درصد قیمت کل محصول است که در طول سال چند بار افزایش مییابد، قیمت سایر ملزومات بستهبندی نیز نظیر مقوا، درپوش پلاستیکی و قاشقک هر ماه افزایش دارد. جای بسی تعجب است که قیمت گذاری دستوری روی محصول نهایی انجام میشود، اما روی قیمت زنجیره تأمین مواد اولیه آن هیچ نظارتی صورت نمیگیرد. اگر بنا باشد قیمت محصول نهایی ثابت بماند، باید ملزومات بستهبندی نیز تحت قیمتگذاری قرار گیرد.
۴ - جهت کمبود ارز، این شرکتها مجبورند مواد اولیه خود را به صورت حجمهای بسیار بالا و در یک پروفرما و یک زمان وارد نمایند. این حالت فشار نقدینگی بسیاری به شرکتها وارد کرده که مجبور میشوند از بانکها وام با بهره بالا اخذ نمایند که این مورد در محاسبه قیمت لحاظ نمیشود.
با عنایت به مراتب فوق و سایر مواردی که ذکر آن در حوصله مکاتبات اداری نیست، این انجمن مصرانه تقاضا دارد موضوع افزایش قیمت عادلانه شیرخشک مجدداً و با حضور مدیران مالی شرکتهای تولیدی برسی شود تا انشاءالله تصمیماتی نزدیکتر به واقعیتهای موجود اتخاذ گردد.
تصدیق میفرمایید که به هر حال رضایت تولیدکننده ولو نسبی یا حتی کم، لازم و ضروری بوده و به طور قطع در پیشبرد امور، آن هم در این شرایط دشوار تأثیرات انگیزشی کاملاً انکارناپذیری دارد.
همچنین این انجمن یکبار دیگر آمادگی خود را در جهت حذف ارز ترجیحی و جایگزینی ارز نیمایی اعلام و اضافه میکند پافشاری و اجبار دولت محترم به استفاده از ارز ترجیحی، نیازمند تأمین بهنگام و به اندازه ارز مورد نیاز برای همه اقلام مواد اولیه و ملزومات تولید است و در صورت نادیده گرفتن اثرات، حذف بخشی از اولویتهای ارزی برای مواد اولیه و ملزومات تولید به طور طبیعی مشکلات فعلی نه تنها کاهش پیدا نمیکند بلکه با ادامه این روند، شکاف موجود بین تولیدکننده و دولت را روز به روز بیشتر خواهد کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/