دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 مرداد 1400 - 11:43
تبعات حملات شیمیایی آمریکا به ویتنام پس از ۶۰ سال؛

۱۱۰ هزار سرباز آمریکایی جنگ ویتنام ناامید از دریافت خدمات درمانی

قوانین آمریکا از سربازان خودی هم حمایت نمی‌کنداز سال ۱۹۶۱ که پنتاگون به ویتنام حمله کرد هزاران نفر از سربازان آمریکایی آسیب‌دیده در این جنگ تابه‌حال نتوانسته‌اند به خدمات درمانی و حمایتی مناسب دست یابند.
کد خبر : 600402
سرباز آمریکایی

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، جان ولز سرپرست یک گروه حمایت از مصدومان شیمیایی به راشا تودی گفته است که حتی با گذشت ۶ دهه از زمان حملات شیمیایی ارتش آمریکا به ویتنام هنوز یک عقل سلیم در بین مقامات ایالات‌متحده یافت نشده که به وضعیت سربازان آمریکایی که در جریان استفاده از مواد شیمیایی سمی علیه ویتنامی‌ها دچار مصدومیت غیرمستقیم شدند رسیدگی کند.



بمباران شیمیایی نه‌تنها به واشنگتن برای پیروزی در جنگ کمک نکرد بلکه میلیون‌ها نفر را نه‌تنها در ویتنام بلکه در ایالات‌متحده از بین برد



بر اساس گزارشات موجود در آگوست ۱۹۶۱ یعنی درست ۶۰ سال پیش، نیروی هوایی ایالات‌متحده ده‌ها هزار کیلومترمربع از خاک ویتنام را با حدود ۲۰ میلیون گالن ماده سمی شیمیایی که تحت عنوان "علف‌کش رنگین‌کمان" یا عامل نارنجی شناخته می‌شد بمباران کرد تا مدافعان ویتنامی را مجبور به تسلیم کند اما در این عملیات گسترده نه‌تنها مردم بی‌گناه ویتنام آسیب جدی دیدند بلکه هزاران سرباز آمریکایی نیز در معرض آلودگی قرار گرفتند و چند ماه یا چند سال بعد سلامتی آنان به خطر افتاد.


دلسردی بسیاری از نظامیان پس از مشاهده وضع زندگی سربازان جنگ ویتنام


این عملیات نه‌تنها به واشنگتن برای پیروزی در جنگ کمک نکرد بلکه میلیون‌ها نفر را نه‌تنها در ویتنام بلکه در سایر کشورها، ازجمله خود ایالات‌متحده از بین برد.


در خصوص درصد کشندگی عامل نارنجی باید گفت که این ماده شیمیایی سمی یک لایه‌بردار قوی باهدف نابود کردن جنگل‌های ویتنام بود. عامل نارنجی دارای یک ماده سمی آلاینده مداوم محیط‌زیست از گروه دیوکسین‌ها بود. این دیوکسین به‌عنوان عامل اصلی بروز مشکلات جدی ازجمله انواع مختلف سرطان در افرادی که در معرض آن قرار گرفته باشند معرفی شده است.


۱۱۰ هزار سرباز آمریکایی جنگ ویتنام ناامید از دریافت خدمات درمانی
سربازان آمریکایی که قربانیان ویتنامی حملات شیمیایی را در گور دسته جمعی قرار می‌دادند خود بعدها به مشکلات عدیده جسمی دچار شدند.


جان ولز که برای محقق ساختن تظلم خواهی سربازان مصدوم شیمیایی آمریکا در جنگ ویتنام بسیار تلاش کرده است می‌گوید اگرچه جنگ ویتنام به پایان رسید اما هنوز سربازان مصدوم آمریکایی با یک دستگاه بوروکراتیک عظیم در جنگ هستند که تمایلی به شناسایی آن‌ها به‌عنوان قربانیان عامل نارنجی ندارد.




بیشتر بخوانید:


تمایل فرمانده نیروهای آمریکایی به استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ ویتنام


پشت پرده عملیات پرچم دروغین آمریکا برای حمله به ویتنام+ ویدئو




ولز که سال‌ها به عنوان یکی از فرماندهان سابق نیروی دریایی آمریکا و سپس به‌عنوان وکیل دادگستری ادامه فعالیت داد می‌گوید: "ما در حال بررسی حدود ۱۱۰ هزار پرونده سربازان آمریکایی مصدوم شیمیایی هستیم که به دنبال دستیابی به خدمات درمانی مخصوص مصدومان شیمیایی هستند."


کنگره آمریکا چشم خود را به روی حقایق بسته است


بااین‌حال ظاهراً مقامات آمریکایی هیچ عجله‌ای برای رسیدگی به چنین مسائلی ندارند. به گفته ولز، طی دو سال و نیم گذشته، اداره امور سربازان قدیمی تنها ۶۰ درصد از ادعاهای ثبت‌شده را بررسی کرده است.


وی گفت: "آن‌ها باید این سیستم ارائه خدمات را تا قرن ۲۱ افزایش دهند."



اداره رسیدگی به امور مصدومان و مجروحین جنگی نیروهای مسلح ایالات‌متحده از به رسمیت شناختن حقوق مصدومانی که در ویتنام خدمت کرده‌اند و در معرض عامل نارنجی قرار گرفته‌اند خودداری می‌کند



سربازان آمریکایی که در جنگ ویتنام مصدوم شیمیایی شدند اغلب باید برای دفاع از حق خود و نقد کردن بدهی‌های دولت به دادگاه مراجعه کنند. گروهی که ولز سرپرستی آن را بر عهده دارد در سال ۲۰۱۹ توانست یکی از این پرونده‌ها را در دادگاه به ثمر برساند. آلفرد پروکوپیو، که در ناو هواپیمابر یو.اس.اس اینترپید در فاصله سال‌های ۱۹۶۴-۱۹۶۷ خدمت می‌کرد، به دنبال مطالبه مزایای خود در ارتباط با قرار گرفتن در معرض عامل نارنجی بود. پروکوپیو در سال ۲۰۰۶ به دنبال مزایای دیابت و سرطان پروستات بود. تقاضای وی در هر دو مورد در سال ۲۰۰۹ رد شد، زیرا طبق سابقه قبلی، آب‌های سرزمینی ویتنام منطقه‌ای در معرض عامل نارنجی محسوب نمی‌شد.


۱۱۰ هزار سرباز آمریکایی جنگ ویتنام ناامید از دریافت خدمات درمانی
یک نمونه از تبعات وحشتناک بمباران شیمیایی آمریکا بر نسل بعدی ویتنامی‌ها


به گفته ولز روند بررسی پرونده‌های مصدومان شیمیایی بسیار طولانی و سخت‌گیرانه است. وی می‌گوید حتی پس از یک دهه تلاش برای متعاقد کردن نمایندگان کنگره آمریکا برای تغییر معیار مصدوم بودن یا نبودن یک سرباز باز نتوانستیم در این امر موفق شویم و مجبور شدیم از طریق دادگاه‌های بین‌المللی موضوع را پیگیری کنیم.


ولز با انتقاد از اداره رسیدگی به امور مصدومان و مجروحین جنگی نیروهای مسلح ایالات‌متحده تصریح کرد که این اداره از به رسمیت شناختن حقوق مصدومانی که در ویتنام خدمت کرده‌اند و در معرض عامل نارنجی قرار گرفته‌اند، به دلایل مختلف اداری خودداری می‌کند.




بیشتر بخوانید:


از هر 10 اعدامی در آمریکا، یک نفر سرباز پیشین یکی از جنگ‌های آمریکاست




ولز از واشنگتن خواست که به موضوع ارائه خدمات به سربازان قدیمی که سلامتی خود را فدای اهداف کشورشان کردند به دقت بنگرد و منصفانه به تقاضاها رسیدگی کند. وی تاکید کرد:" تا زمانی که دادگاه‌ها یا کنگره ایالات‌متحده به حرف او گوش ندهند برای محقق ساختن حقوق سربازانی که مستقیم یا غیرمستقیم تحت تأثیر عامل نارنجی بیماری شده‌اند خواهند جنگید."


Black Vietnam Veterans on Injustices They Faced: Da 5 Bloods | Time
تظاهرات سربازان جنگ ویتنام علیه ادامه جنگ


استفاده از عامل نارنجی در جنگ ویتنام که حدود ۶۰ سال پیش صورت گرفت و بیش از یک میلیون نفر را به کشتن داد، یکی از جنایت‌های تاریخ بشر است که آمریکا به آن اعتراف کرده است.


کاربرد این ماده علاوه بر آثار زیان‌بار محیطی، تلفات انسانی وحشتناکی داشت، به گونه‌ای که بر اساس برآوردها بر اثر این سم‌پاشی‌ها ۴۰۰ هزار نفر کشته یا ناقص‌العضو شدند و در سال‌های بعدی تا کنون نزدیک به ۵۰۰ هزار کودک ویتنامی با اختلالات مادرزادی تولد یافته‌اند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب