آئین نامه استقلال کانون وکلا قابلیت اجرا ندارد/ ۵ هزار وکیل به کرونا مبتلا شدند
به گزارش خبرنگار قضایی گروه جامعه خبرگزاری آنا، جلیل مالکی ظهر امروز در نشست خبری با بیان اینکه در چند سال اخیر تضعیف کانون وکلا در دستور کار برخیها قرار گرفته است، به ابلاغ آئیننامه استقلال وکلا در دوره قبل قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: در ماده ۲ این آئیننامه، کانون وکلا از موسسهای مستقل به موسسه حقوقی تبدیل شده که مغایر با نص صریح قانون است.
وی تصریح کرد: در ماده ۱۵۹ آئیننامه وظیفه محرومیت وکلا به مراجع قضایی سپرده شده درصورتی که محرومیت وکلا به دادگاه کانونها سپرده شده و این موضوع به صراحت نشان میدهد که استقلال کانون زیر سوال رفته است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه با اجرای این آئیننامه امنیت شغلی وکلا مورد تهدید واقع شده و اختیارات فرا قانونی به مراجع قضایی داده شده است، اظهار کرد: البته چندین مورد دیگر هم مورد اعتراض قرار گرفته که برخی از این موارد به رئیس جدید قوه قضائیه ابلاغ شده تا این آئین نامه اصلاح شود زیرا تا زمان اصلاح این آئین نامه در کانونهای دادگستری قابلیت اجرا نخواهد داشت.
مالکی با اشاره به طرح کسب و کار تلقی شدن وکالت بیان کرد: این طرح در کمیسیون اقتصادی جهش تولید مطرح شد و از ابتدا تحت القائات کسب و کار تلقی شدن وکالت بود.
وی ادامه داد: با توجه به شناختی که از رئیس جدید قوه قضائیه داریم امیدوار هستیم تا وی اقدام به اصلاح این آئین نامه کند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با تأکید بر این نکته که کانون وکلا با وجود این موارد بر اصول خود باقی مانده و برای دفاع از استقلال خود لحظهای درنگ نمیکند درباره واکسیناسیون وکلا هم گفت: در شرایطی که یکی از خطرپذیرترین اقشار کشور وکلای دادگستری هستند که هر روزه در دادسراها، مراجع قضایی و زندانها حضور دارند، جای تاسف است که درخواستهای مکرر کانون وکلای دادگستری برای در اولویت قرار گرفتن وکلا هنوز مورد اجابت متولیان امر قرار نگرفته است.
مالکی ادامه داد: قریب به ۵ هزار نفر از وکلا مبتلا به کرونا شدند و بیش از ۲۰۰ نفر از وکلا در نتیجه ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادهاند و مسئولانی که از اولویت قرار دادن این قشر خودداری کردند باید پاسخگوی فوت این وکلا باشند.
وی در ادمه با بیان اینکه از سال ۹۸ تاکنون بیش از ۲ هزار و ۴۵۰ وکیل در پروندههای معاضدتی معرفی شدند که در مجموع اداره معاضدت مرکز افتخار همکاری با ۳ هزار و ۵۰ وکیل دارد، اضافه کرد: در حوزه خشونت علیه زنان، خشونت علیه کودکان و محیط زیست هم خدمات حقوقی ارائه می شود همچنین تفاهم نامههایی به امضا رسیده تا خدمات معاضدت به زندانیان کشورهای دیگر هم ارائه شود.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز درباره حواشی مربوط به آزمون وکالت بیان کرد: متاسفانه اتهاماتی به کانون وکلای دادگستری زده شد که از ریشه بی اساس بود صفر تا صد آزمون توسط سازمان سنجش و با رعایت تمام دستورالعملها برگزار میشود و کانونها هیچ مداخلهای در برگزاری آزمون ندارند و اینکه گفته میشود سوالات شب آزمون منتشر شده و با ارائه فایل صوتی تقلبی اعلام میشود که سوالات لو رفته یا ناشی از عناد و سو نیت افراد یا ناشی از نا آگاهی افراد است.
مالکی ادامه داد: سوالات در یک قرنطینه به شدت قوی در محل ساختمان سنجش طرح میشود و تحت نظارت بازرسی بدنی شدید و امنیت قوی سوالات طرح میشوند و گاهی اوقات سوالات تغییر پیدا میکند و افرادی که تهمت زدند تحت تعقیب قرار گرفتند و به سزای اعمال خود میرسند.
انتهای پیام/۴۰۷۶/
انتهای پیام/