انجام مأموریتهای علمی، آموزشی و پژوهشی با ظرفیت اعضای هیئت علمی
حسن قدرتی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره فواید و مزایای بخشنامه طرح الف و ب اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: طرح الف و ب یکی از طرحهایی است که سعی کرده براساس تفاوت سطح فعالیت و حضور، حقوق و مزایای متفاوتی برای اعضای هیئت علمی تعریف کند.
وی افزود: در طرح الف موظفی فرد مشتمل بر تدریس ۳۲ ساعت و در طرح ب ۱۶ ساعت است. در ازای این تفاوت موظفی برخی از آیتمهای حقوقی متفاوت بوده و افرادی که مشمول طرح الف شدهاند تا ۴۰ درصد حقوق و مزایای بیشتری دارند.
بیشتر بخوانید:
برخی زیرساختها در «طرح الف و ب» آماده نیست
افزایش مشارکت استادان در طرحهای دانشبنیان
طرحی که استادان را پویاتر میکند
«طرح الف و ب» مقدمهای بر حرکت بزرگ علمی
«طرح الف و ب» از تخصصگریزی اعضای هیئت علمی جلوگیری میکند
رئیس پیشین دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان اضافه کرد: این طرح اگرچه تلاشی برای ترمیم حقوق و مزایای اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد است؛ اما در حدی نیست که بتواند فاصله عظیم بین اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و دولتی را حل کند. بهطوریکه با اجرای طرح همسانسازی حقوق هیئت علمی دانشگاههای غیرپزشکی و پزشکی دولتی این فاصله اکنون بهطور متوسط سه برابر شده است.
عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان بیان کرد: حقوق یک استادیار با ۲۰ سال سابقه در دانشگاه آزاد اسلامی بدون مسئولیت اجرایی در طرح الف حدود ۱۲ میلیون تومان ناخالص و در دانشگاههای دولتی ۳۶ میلیون تومان است. حتی کارکنان برخی از سازمانها مانند بانکها از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی دریافتی بیشتری دارند.
قدرتی با قدردانی از مسئولان و مجریان طرح و اینکه در راستای ارتقای معیشت و رفاه اعضای هیئت علمی گامهایی برداشته شده است، گفت: اما این ارتقا و افزایش کافی نبوده و قطعاً دانشگاه آزاد اسلامی هم با توجه به وصلنبودن به بودجه دولتی از یکطرف و کاهش دانشجو در مقایسه با گذشته و شرایط بد اقتصادی کشور و فقدان بهرهمندی از زیرساختهای مناسب در تأمین درآمدهای غیرشهریهای از طرف دیگر، دانشگاه با محدودیتهای خود مواجه بوده و تأمین همین سطح اندک نیز اصلیترین دغدغه مسئولان واحدهی دانشگاهی است.
امکان استفاده از اعضای هیئت علمی در انجام مأموریتهای علمی، آموزشی و پژوهشی
وی اضافه کرد: از مزیتهای طرح الف و ب امکان استفاده از اعضای هیئت علمی در انجام مأموریتهای علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه برای پرکردن ظرفیت موظفی اعضای مشمول طرح الف است که میتواند در چارچوب مأموریتهای تعریفشده دانشگاه یا پیشنهادی عضو هیئت علمی صورت گیرد.
عضو هیئت علمی گروه مدیریت واحد کاشان یادآور شد: مزیت دیگر طرح این است که با کاهش موظفی افراد طرح ب در مقایسه با الف امکان آزادکردن وقت آنان در زمینه حضور در دانشگاه و بهکارگیری در اشتغال خارج از دانشگاه برای کسب درآمد و جبران کاهش قدرت خرید فراهم میشود؛ البته اگر امکان دست و پا کردن کاری مرتبط با رشته تخصصی و تجربه فرد وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
اهداف «طرح الف و ب» با نگاه آموزشمحوری محقق نمیشود
وضعیت برد - برد برای اعضای هیئت علمی و دانشگاه در «طرح الف و ب»
«طرح الف و ب» از تخصصگریزی اعضای هیئت علمی جلوگیری میکند
اهداف «طرح الف و ب» با نگاه آموزشمحوری محقق نمیشود
وضعیت برد - برد برای اعضای هیئت علمی و دانشگاه در «طرح الف و ب»
این مقام مسئول توضیح داد: مزیت دیگر طرح الف و ب امکان جبران نیروی واحدهای دانشگاهی در استفاده از ظرفیت اضافی و مأموریتهای تعریفشده با توجه به هرم سنی کارکنان و هیئت علمی و در نتیجه بازنشستگی تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی و کارکنان است.
قدرتی متذکر شد: نهایتاً این طرح میتواند بهعنوان یک ابزار انگیزشی برای اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در راستای فعالیت بیشتر و تشریک مساعی در امور دانشگاه تلقی شود؛ البته بیعدالتی موجود در فاصله عظیم بین حقوق و مزایای هیئت علمی دانشگاههای آزاد و دولتی از قدرت انگیزشی این ابزار میکاهد و مسئولان دانشگاه باید بهدنبال راههای دیگری برای کاهش این بیعدالتی باشند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/