تبعیض قائل شدن والدین بین فرزندان چه عواقبی دارد؟
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، گاهی والدین به صورت خواسته یا ناخواسته بین فرزندانشان تبعیض قائل میشوند. اعمال تبعیض بین فرزندان موجب کاهش اعتماد به نفس، منزوی شدن و کینه ورزی در آنها می شود.
بسیاری از هنجاریهای دوران کودکی، نوجوانی و به خصوص جوانی، ریشه در تبعیض والدین نسبت به فرزندان شان دارد. به این صورت که هرچه تبعیض ها شدیدتر شود، ضربات و صدمات روحی منتقل شده به فرزند مهلکتر و جبرانناپذیرتر میشود و زمینه برای بروز خصوصیات نامطلوب اخلاقی و رفتاری در فرزند میشود.
رفتارهایی که موجب احساس تبعیض در بین فرزندان میشود
مقایسه فرزندان با هم
یکی از نمونههای بارز تبعیض بین فرزندان که توسط والدین انجام میگیرد مقایسه کودکان و نوجوانان با یکدیگر است، که اگر این رفتار در جمع هم صورت بگیرد سرخوردگیهای بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
حوادث و اتفاقات ناگهانی
هر کدام از فرزندان در شرایط متفاوتی به دنیا میآیند؛ فرزندی که در شرایط رفاه خانواده متولد شده با فرزند دیگری که در نابهسامانی اقتصادی متولد شده به دلیل رفتارهای والدین با توجه به وضعیت آن دوره شخصیت متفاوتی دارند.
جنسیت و ظاهر فرزندان
یکی از مسائلی که از دیرباز برای خانوادهها و فرزندان مسئلهساز بوده جنسیت است. خیلی از خانوادهها به دختر دوست بودن یا پسر دوست بودن، زبان زد خاص و عام شدهاند. این نوع نگاه برای فرزندان بسیار شکننده است و در نتیجه این احساس تبعیض پیامدهای خاص خود را دارد.
عواقب ناشی از تبعیض والدین بین فرزندان
حس کینهتوزی و انتقام
هنگامیوالدین بین فرزندان تبعیض قائل میشوند و به هر دلیل به یکی از فرزندان توجه بیشتری دارند و باعث میشوند فرزند نسبت به والدین احساس تنفر داشته پیدا کند و در آینده به فرید خشمگین تبدیل شود که هنگامی که از سوی دیگران طرد شود به گوشهگیری و انزوا روی میآورد.
ترس و اضطراب
بسیاری از استرسها ریشه در دوران کودکی دارد، از این رو کودکی که در معرض تبعیض والدین است، نوعی احساس تنهایی ترس آور و نداشتن پشتیبان و تکیه گاه مطمئن در او به وجود می آید.
عدم اعتماد به نفس
اعتماد به نفس مهمترین عامل برای رشد شخصیت کودک است و اگر کودکی در دوران کودکی نتواند آن را به دست آورد دچار سرخوردگی میشود. تبعیض بین فرزندان از طرف والدین حس ناتوانی و عدم اعتماد به نفس را در فرزند به وجود می آورد.
ایجاد فاصله
تبعیض بین فرزندان باعث میشود فرزند فکر کند والدینش او را دوست ندارند از این رو برای اینکه کمتر در معرض دید باشد از خانواده فاصله میگیرد و به تنهایی رو میآورد و حتی در برخی موارد هم به دوستان پناه میبرند که آن هم پیامدهای خاص خود را به دنبال دارد.
کمبود محبت
تبعیض والدین منجربه این میشود کودک احساس کمبود محبت کند و برای جبران این کمبود محبت در آینده ممکن است دست به رفتارهایی بزند که پیامدهای زیادی را به دنبال داشته باشد.
روشهای جلوگیری از فرق گذاشتن بین فرزندان
به تفاوتهای بین فرزندان توجه داشته باشند
این تفکر که نباید هیچ تفاوتی میان فرزندان قائل شد و با همه آنها به یک صورت رفتار کرد، امری غیر ممکن و غیر منطقی است زیرا هر فردی ویژگیهای منحصر به فردی از همان زمان تولد به همراه دارد، این تفاوتهای فردی هر کدام برخورد خاص خود را میطلبد. پس در مورد هر کدام از فرزندان باید متناسب با جنسیت، سن، موقعیت خانواده و رفتاری متفاوت داشت.
به یک میزان به فرزندان توجه کنید
بیشتر بخوانید:
چگونه به کودک «نه» بگوییم؟
از کودکان بیشفعال چه میدانید؟
والدین باید به یک میزان به فرزندان توجه کنند اگر به یک یاز فرزندان کمتر توجه شود استعدادهایش کشف نشده باقیخواهد ماند.
تغییر انتظارات والدین از فرزندان
زمانی که انتظارات والدین از هر کدام از فرزندان بر اساس استعداد او، شکل گرفته باشد، دیگر فرزندان نیازی نمیبینند برای برآورده کردن انتظارات پدر و مادرشان از خواهر و برادر خود تقلید کنند. در این شرایط دیگر شاهد حسادت بچهها نسبت به یکدیگر نخواهید بود. -
از فرزندان شناخت کافی داشته باشید
هر کدام از فرزندان در زمانهای متفاوتی به والدین نیاز دارند و بر اساس شخصیت و تفاوتهایی که دارند، نوع همدردی و حضور متفاوتی را میطلبند. پدر و مادرها بیشتر از روی ناآگاهی به چگونگی رفتار، در دام تبعیض میافتند. بهتر است والدین عوامل ایجاد تفاوتها را بشناسند و بر اساس این تفاوتها با فرزندان رفتار کنند.
و در نهایت اینکه تبعیض قائل شدن بین فرزندان میتواند مشکلات زیادی را برای فرزندان ایجاد کند لذا والدین موظف هستند بهگونه رفتار کنند که فرزندان دچار احساس تبعیض نشوند همچنین والدین در صورتی که با این مسئله مواجه شدند باید به دور از هرگونه رفتار هیجانی سعی در علت یابی مشکل کنند و ارتباط خود را با فرزندشان به گونهای بهتر شکل دهند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/