فصلنامه «مدیریت بهرهوری» چگونه موفق به دریافت نشان کاپ از ISC شد؟
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، فصلنامه مدیریت بهرهوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بهتازگی در لیست نشریات هسته پایگاه استنادی علوم جهان اسلام قرار گرفت و موفق به دریافت نشان کاپ از ISC شد.
این لیست شامل مجموعهای از مجلات برتر در حوزههای مختلف بوده که توسط گروهی از متخصصان رشتههای مرتبط مورد تجزیه و تحلیل محتوایی دقیق قرار گرفته است. برای ارزیابی این نشریات شاخصهایی مانند بهروز بودن موضوعات پژوهشی، کاربردی بودن یافتهها، خوانایی، کیفیت علمی روششناسی دقیق، ارائه فهمپذیر دادهها، بحث منطقی، استدلال دقیق و شیوه نتیجهگیری در انتخابات مدنظر قرار گرفتهاند.
سلیمان ایرانزاده استادتمام دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز از سال ۸۶ مدیر مسئول فصلنامه مدیریت بهرهوری بوده و اکنون مسئولیت دانشکده مدیریت اقتصاد و حسابداری واحد تبریز را برعهده دارد. او ۴۰ کتاب در زمینه مدیریت تألیف کرده و ۱۸۰ مقاله علمی پژوهشی، ISI و ISC نوشته و در کنفرانسهای متعدد بینالمللی و ملی شرکت کرده است.
خبرنگار خبرگزاری آنا به مناسبت قرارگیری فصلنامه مدیریت بهرهوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در لیست نشریات هسته پایگاه استنادی علوم جهان اسلام قرار گرفت و دریافت نشان کاپ از ISC با با سلیمان ایرانزاده مدیر مسئول این فصلنامه به گفتوگو نشسته است که در ادامه میخوانیم.
آنا: نشریات علمی و فصلنامهها چه نقشی در پیشرفت دانشگاههای کشور دارند.
ایرانزاده: قابل توجه است که نشریات عمدتاً در هر سطحی موجب ارتقای سطح فرهنگی و فکری جامعه میشوند. نشریات علمی بهویژه مجلاتی که دارای رتبه علمی پژوهشی بوده قطعاً میتوانند در اشاعهٔ علم در جامعه تأثیرگذار باشند. در واقع مجلات علمی تریبونی هستند که از طریق آن محققان به ارائه تحقیقات خود به جامعه علمی اقدام میکنند و این امر موجب اشاعه علم و بینش علمی در جامعه شده و با توجه به این نکته میتوان گفت بدون تردید مجلات تخصصی در زمینههای مختلف بهویژه مدیریت نقش اساسی در جریان تصمیمسازی مدیران ایفا میکنند.
بیشتر بخوانید:
فصلنامه مدیریت بهرهوری در لیست نشریات هسته پایگاه استنادی علوم جهان اسلام
جریان ساماندهی شده اطلاعات که بهصورت مقالات پژوهشی در مجلات تخصصی علمی و پژوهشی ظاهر میشود، حاصل مطالعات، بررسیها و پژوهشهای عمیقی است که زمان و سرمایه انسانی زیادی را به خود اختصاص داده به همین دلیل شایسته است در اختیار محققان و سیاستگذاران قرار گیرد.
ازآنجاییکه کشورها بهویژه ایران به نقش مهم مجلات پژوهشی و تخصصی در جریان اشاعه علم، آگاهی پیدا کردهاند، موجب شده که سالهای اخیر، ایران با حمایت از انتشار آنان از خدمات متقابل اینگونه نشریات در هموارکردن راه پیشرفت و توسعه بهرهمند شود.
آنا: درباره فصلنامه مدیریت بهرهوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بیشتر توضیح دهید.
ایرانزاده: نخستین شماره مجله مدیریت بهرهوری واحد تبریز تابستان ۱۳۸۶ منتشر شد و بعد از سه شماره در تاریخ ۸۷/۰۶/۲۷ با رأی جلسه کمسیون بررسی و تأیید مجلات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و نیز پنجاه و نهمین جلسه در مورخ ۱۳۸۸/۰۸/۰۴ به اخذ دیپلم علمی پژوهشی نائل آمده و مجوز انتشار آن طبق نامه شماره ۱۹۴۴/۱۲۴ مورخ ۱۳۸۸/۰۴/۲۱ از وزارت ارشاد صادر و در نهایت بر اساس نامه شماره ۷۵۶۲/۱۸/۳ مورخ ۱۳۹۳/۰۱/۲۵ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فصلنامه مدیریت بهرهوری به درجه علمی و پژوهشی نائل شد.
مقالات تخصصی باید حاصل فعالیت علمی و پژوهشی باشند
همانطور که توضیح داده شد مجله به شکل فصلنامه منتشر میشود و در هر شماره با تأیید هیئت تحریریه تعداد ۱۰ مقاله مورد چاپ قرار میگیرد. فرآیند تأیید مقالات نسبتاً فرآیند سختی بوده و مقالات باید از فیلتر داوران رد شود و داوران مقالات را با شاخصهای علمی مورد ارزیابی قرار دهند. آنچه مورد توجه اعضای هیئت تحریریه قرار میگیرد این است که مقالات باید علمی، دقیق و حاصل فعالیت علمی و پژوهشی باشد. ضمناً نویسندگان باید از دانشگاههای معتبر و استادان با درجات بالای علمی باشند.
آنا: آیا فصلنامه مدیریت بهرهوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز پذیرای مقالات و مطالب نویسندگان خارج از کشور هم هست؟
ایرانزاده: مدیریت بهرهوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به زبان فارسی منتشر میشود و امید است در آینده نزدیک برای انتشار مجله به زبان انگلیسی بتوانیم اقداماتی را انجام دهیم که البته مقدمات کار تا حدودی انجام شده و این امر میتواند کمک نسبتاً زیادی به تعاملات و مبادلات علمی کند، امیدوارم که هرچه زودتر بتوانیم این کار انجام دهیم؛ اما بهطور مشخص درباره چاپ مقالات خارج از کشور موفق به این کار نشدیم؛ البته چند مقاله در شمارههای مختلف که حاصل فعالیت پژوهشی دانشجویان ایرانی همراه با استادان خارجی که در دانشگاههای کشورهای دیگر مشغول به تحصیل هستند به زبان فارسی در مجله منتشر شده است.
آنا: محققان و پژوهشگران تا چه اندازه از مقالاتی که در مجله به چاپ رسیده استفاده کردهاند؟
ایرانزاده: مراجعات و استفاده از مقالاتی که در مجله مدیریت بهرهوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز چاپ میشود، نسبتاً خوب بوده بهطوری که ضریب تأثیر آن ۰.۲۳۳ است. به همین دلیل مجله در لیست مجلات هسته پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) قرار گرفت.
آنا: بهتازگی فصلنامه مدیریت بهرهوری در لیست نشریات هسته پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) قرار گرفت و موفق به دریافت نشان کاپ از ISC شد در این باره بیشتر توضیح دهید.
ایرانزاده: مراحل ثبت مجلات علمی در لیست نشریات پایگاه استنادی جهان اسلام ابتدا بهصورت اولیه و در صورت کسب امتیازات لازم به ترتیب در لیست انتظار و سپس در لیست هسته پایگاه استنادی جهان اسلام قرار میگیرد. نشریه تخصصی مدیریت بهرهوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز از همان ابتدا در لیست انتظار قرار داشت و بهتازگی با ارزیابی کارشناسان پایگاه، این مجله در لیست هسته پایگاه قرار گرفت.
شاخصهایی مانند بهروز بودن موضوعات پژوهشی، کاربردی بودن یافتهها، خوانایی و کیفیت علمی، روششناسی دقیق، ارائه فهمپذیر دادهها، بحث منطقی، استدلال دقیق و شیوه نتیجهگیری همگی در انتخاب نشریات مدنظر قرار میگیرند.
این لیست شامل مجموعهای از مجلات برتر در حوزههای موضوعی مختلف بوده که توسط گروهی از متخصصان رشتههای مرتبط مورد تجزیه و تحلیل محتوایی دقیق قرارگرفته و معیارهای بهکار گرفتهشده در این ارزیابی متضمن کیفیت بالای نشریات از نظر محتوای علمی آنهاست.
شاخصهایی مانند بهروز بودن موضوعات پژوهشی، کاربردی بودن یافتهها، خوانایی و کیفیت علمی، روششناسی دقیق، ارائه فهمپذیر دادهها، بحث منطقی، استدلال دقیق و شیوه نتیجهگیری همگی در انتخاب نشریات مدنظر قرار گرفتهاند.
آنا: ارکان هیئت تحریه فصلنامه مدیریت بهرهوری واحد تبریز چگونه است؟
ایرانزاده: صاحبامتیاز مجله مدیریت بهرهوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بوده و سردبیر آن ناصر میرسپاسی و مدیر داخلی هوشنگ تقیزاده هستند. مجله ۱۲ عضو هیئت تحریریه دارد که ۹ عضو آن دارای درجه استادی با h- indx بالا، یک عضو با درجه استادی از دانشگاه ترکیه و سه عضو دیگر هیئت تحریریه درجه دانشیاری دارند. مجله دارای مشاور آماری با درجه استادتمامی و مشاور ویراستار فارسی و انگلیسی با درجه دانشیاری است.
ارتقای مقالات واحد تبریز در دستور کار
مقالات ارسالی ابتدا توسط اعضای هیئت تحریریه بررسی و بعد از مطابقت دادن محتوای مقاله به داوران خبره که همگی آنان از استادان برجسته و عمدتاً با درجه استادی و دانشیاری هستند، فرستاده میشود، بعد از فرآیند داوری و تأیید داوران مقالات مجدداً در هیئت تحریریه مطرح و در صورت تصویب مقاله در نوبت چاپ قرار میگیرد.
آنا: چه اهداف و برنامههای برای پیشرفت فصلنامه مدیریت بهرهوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در آینده دارید؟
ایرانزاده: برنامه داریم که با توجه به وضع موجود برای ارتقای کیفی مقالات و محتوای آن تلاش بیشتر داشته باشیم. در راستای همین مطلب در سال جدید سه عضو هیئت تحریریه با درجه استادی و با h-indx بالا جذب مجله شدند؛ البته یکی از آنها استادتمام دانشگاه ترکیه است که این امر میتواند در بالابردن سطح کیفی مجله مؤثر باشد.
آنا: وضعیت مجلات دانشگاه آزاد اسلامی را چگونه ارزیابی میکنید؟
ایرانزاده: مجلاتی که دارای رتبه علمی و پژوهشی هستند، بسیار مطلوب بوده و بهتازگی با ارزیابیهایی که توسط وزارت علوم انجام گرفته همگی آنان رتبه B را کسب کردهاند که جا دارد به همگی مسئولان مجلات تبریک بگویم و از حمایت مسئولان دانشگاه بهویژه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تشکر کنم؛ چراکه با حمایت آنان توانستیم به این موفقیت نائل شویم. از مدیر اجرایی مجله فریبا تقیپور که نقش مهمی در انتشار مجله داشتند نیز تشکر میکنم.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/