دولت مردمی دولت وفاق ملی خواهد بود/ دست دوستی به همه کشورهای منطقه دراز میکنیم
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، مراسم تحلیف سید ابراهیم رئیسی هشتمین رئیسجمهوری ایران با حضور مقامات کشوری، لشکری و مهمانان خارجی از ۸۰ کشور در مجلس شورای اسلامی آغاز شد. وی ۱۲ مرداد نیز حکم تنفیذ خود را از رهبر معظم انقلاب دریافت کرد.
این مراسم با رعایت دستورالعملها و شیوهنامههای بهداشتی برگزار و بهصورت زنده و مستقیم از شبکههای صداوسیما، مستقیم از رادیو ایران پخش میشود.
رئیسی: اراده مردم، استقرار عدالت، پیشرفت و آزادی در کشور است/ خدمتگزار بیش از ۸۰ میلیون ایرانی هستم
متن کامل سخنان رئیس جمهور به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
والحمدلله ربّ العالمین والصّلاة والسّلام علی سیّدنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و علی آله الاطیبین الاطهرین و صحبه المنتجبین
با سلام به پیشگاه منجی موعود عالم بشریت، حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و درود به روح پرفتوح بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه و همچنین سلام و درود به ارواح طیبه شهدای گرانقدر اسلام و انقلاب اسلامی خصوصاً سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و با آرزوی سلامتی و طول عمر رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای دامت برکاته.
سلام بر ملت بزرگ ایران، مهمانان ارجمند، خانواده معزز شهیدان، رؤسای محترم جمهور، معاونین رئیس جمهور، نخستوزیران گرامی، وزرای خارجه و نمایندگان ویژه کشورها و سازمانهای بینالمللی، سفرای محترم، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و همه مقامات و مسئولان کشوری و لشکری.
طلوع انقلاب اسلامی ایران، سرفصل نوینی از آزادی، مشارکت سیاسی و مردمسالاری را در تاریخ کشورمان به ثبت رسانید.
قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان میثاق ملی، دراصل ششم، همه نهادهای حاکمیتی را محصول اراده و رأی مردم دانسته است.
اینک، در چهاردهم مرداد ۱۴۰۰ ، بار دیگر اراده ملت تجلی پیدا کرده است تا این خدمتگزار، به آرمانهای والایی سوگند وفاداری یاد کند که 43 سال پیش، توسط مردم ایران به رهبری امام خمینی رحمتالله علیه به ثمر نشست.
مردم برای پیمودن مسیر نورانی انقلاب، عزمی راسخ دارند. اراده آنها، قرارگرفتن کشور در مسیر عدالت و پیشرفت و آزادی و عزت است.
سرنوشت ایران بزرگ، به همت امتِ تاریخساز و به رهبری امامِ خداشناس، متحول گردید و ملت ایران، به واسطه انقلاب اسلامی، زنجیرِ اسارتِ زورگویان را از دست و پای خود باز کرد و بر سرنوشت خود حاکم گردید. در برابر شرق و غرب ایستاد تا ثابت کند مردمسالاری دینی، شیوه نوینی از حکمرانی است که میتواند «استقلال و آزادی»، «دین و دنیا» و «سنت و پیشرفت» را در کنار هم، به ارمغان بیاورد.
ایرانِ بزرگ، ایرانِ پرافتخار و ایرانِ تاریخساز، در حالی وارد قرن جدید میشود که بیش از چهل سال است خورشیدِ مردمسالاری دینی در آن طلوع کرده و اکنون در دوره تعالی و تکمیل حرکت خود، در آغاز گام دوم قرار دارد.
دولتِ جدید، امروز بر بلندایی ایستاده که تمدنی جهانی با چندین هزار سال پیشینه، آن را ساخته است. فرهنگی که قرنها در تاریخ بشریت، پیشرو بوده و با ترکیبِ یکتاپرستی و پیشرفت، الگویی از زیست معنوی را ارائه داده است. فرهنگ و تمدن ایرانِ بزرگ، آنگاه که پذیرای اسلام شد، همین الگویِ پیشرفت را بازآفرینی کرد و سرآمد دانش و ادب جهان گردید.
ملتِ بزرگ ِایران، اکنون بر فراز این قلّه بلند ایستاده و خشنود از انتخابهای تاریخی خود، به چشم اندازِ امیدبخشِ پیش رویِ کشورش، می نگرد؛ ایرانِ جدید، ایرانِ قرن پانزدهم
خانمها و آقایان گرامی؛
در طلیعهی قرنِ جدید و آغاز گام دوم انقلاب، بسیار مفتخرم که امروز اینجانب به واسطه رأی ملت قهرمان ایران و از سوی آنان به نگاهبانی از چنین میراثِ گرانبهایی موظف شدهام و خداوند متعال را سپاسگزارم که نعمت خویش را نصیبِ این بنده خود نمود و فرصتِ بزرگ خدمت به مردم را عطایم فرمود.
اراده ملت بزرگ ایران، در حالی این حماسه بزرگ را آفرید و جلوهای رَشکبرانگیز از نظام مردمسالاری دینی را در تاریخ معاصر، به رخ جهانیان کشید که در اوج دشمنی بدخواهان ملت ایران از تحریمهای ناجوانمردانه اقتصادی تا جنگ روانی گسترده و دشواریهای ناشی از شیوع گسترده کرونا، قرار داشتیم.
اما نیک میدانیم که انتخابات، نقطۀ آغازِ مشارکتِ مردم است، نه نقطۀ پایانِ آن؛ و دولت مردمی به دنبال تحقق خواست مردم و پیام آنان در این انتخابات خواهد بود. پیام رأی مردم ایران در حماسه ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ ، پیام تحولخواهی و عدالتطلبی بود. خواست مردم، استقلالطلبی و مقاومت در مقابل زیادهخواهی چند قدرت مستکبر و ظالم، در عین تعامل سازنده و گسترده با همه جهان بود.
مردم، امروز از ما میخواهند که به وعدهی خود مبنی بر تحقق دولت عدالتگستر، فسادستیز و تبعیضگریز، دغدغهمند و برنامهمحور، علمخواه و اندیشهپیشه، عمل کنیم.
مردم از دولتِ برگزیدهی خود میخواهند مدافع حقوق انسانها در عالَم باشد و به ظلم و بیعدالتی و تبعیض در هیچ کجای جهان راضی نشود.
ما مدافع واقعی حقوق بشر هستیم و سکوت در برابر ظلم و جنایت و تجاوز به حقوقِ انسانهای بی گناه و بی دفاع را قبول نداریم. ظلم و جنایت چه در قلب اروپا و آمریکا باشد چه در آفریقا و چه در یمن و سوریه و فلسطین، ما در کنار مظلوم خواهیم بود و در داخل هم، مردم و جوانان این مرز و بوم، از ما میخواهند که صدای مستضعفین و ولینعمتان انقلاب باشیم.
مردم میخواهند آزادیهای اجتماعی و فرهنگی آنها مجدانه پیگیری شود.
مردم میخواهند که به معنای حقیقی کلمه، انقلاب اسلامی محقق شود و همه ویژگیها و خصائص انقلاب اسلامی، در ساختارها، فرآیندها و همچنین باورهای دولتمردان مشاهدهپذیر باشد.
مردم میخواهند که با رفع تنگناها، معیشت و سفره آنها را بهبود ببخشیم و نشاط ملی و شور اجتماعی را در جامعه بگسترانیم.
دولت برخاسته از ارادهی ملت، برای تأمین منافع مردم و اجرای عدالت، خواهد ایستاد و در این مسیر، خستگیناپذیر، به پیش خواهد رفت.
اینجانب، امروز خادم همه جمهور و خدمتگزار بیش از 80 میلیون ایرانی هستم. مردمِ ایران، همانانی هستند که بارها و بارها وفاداری خود را به انقلاب در عرصههای مختلف اثبات کردهاند و امروز نوبت ماست که ادای امانت کنیم.
دولتِ مردمی، دولتِ وفاق ملی است. در دولت مردمی، جناحهای سیاسی، دستهبندیهای قومی و مذهبی و گروهی رنگ میبازد و همهی مردم دست در دست یکدیگر برای تحقق ایران قوی ذیل پرچم مقدس جمهوری اسلامی همپیمان میشوند.
امروز از همه نخبگان و اقشار مختلف مردم، همه اقوام و مذاهب، احزاب و گروهها و جریانهای سیاسی، حوزه و دانشگاه، جوان و پیر و زن و مرد میخواهم تا دولت مردمی را دولت خود بدانند.
بیایید تا برای اعتلای اسلام عزیز، برای عزت آیندگانمان و برای سربلندی ایران عزیزمان در جهان، دست در دست همدیگر با وحدت و انسجام ملی به پا خیزیم و آرمانِ ایران قوی را محقق کنیم.
وعدههای دولت مردمی، وعدهی صادق است. ما خود را متعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی میدانیم.
ایجاد شفافیت حداکثری در اقتصاد، خشکاندن ریشههای فساد و رانتخواری، مقاومسازی اقتصاد در مقابل تَکانهها، مهار تورم و گرانی، تقویت ارزش پول ملی و بازگرداندن ثبات به اقتصاد کشور، حمایت از تولید ملی و تلاش برای خودکفایی در تأمین نیازهای اساسی مردم، پیشرفت فناورانه و دانش بنیان، مدیریت بهینه معادن و منابع آب و گاز و نفت کشور، توجه به تغییرات اقلیمی و صیانت از محیط زیست را با قدرت دنبال خواهیم کرد. به فضل پروردگار امیدواریم و آیندهای درخشان و در شأن ملت ایران، و ایرانی قویتر از گذشته را در دسترس میبینیم.
دولت مردمی، دولت مدیرانی خواهد بود که دل در گرو منافع مردم دارند و اهتمام اصلی آنها، بسیج توانمندیهای آشکار و نهفته ملت بهویژه جوانان است تا آنان را به میدان کار و تلاش سازنده بیاورند.
اما لازمۀ تحول، نقدپذیری و تکریم نخبگان و صاحبنظران است. از مردم عزیز استدعا دارم که بهعنوان مصلحان دولت عمل کنند و خدمتگزاران خود را از پیشنهادها و انتقاداتی که دارند بهرهمند سازند.
ما به «حضور مردم در صحنه» و «همدلی و همکاری قوای سهگانه، نهادهای انقلاب اسلامی و نیروهای مسلح» نیاز داریم. با توجه به شرایط ویژه کنونی، دولت، مجلس و قوه قضائیه، میبایست بیش از پیش با یکدیگر همراهی و تعامل داشته باشند و در مسیر خدمت به مردم، از هیچ فرصتی دریغ ننمایند.
معتقدم که موفقیت ملت ایران فراتر از تدبیر دقیق و تلاش خستگیناپذیر هریک از قوا یا نهادها، نیازمند همکاری ملی و خِرَد جمعی است که تجلّی آن، در تعامل دولت با سایر قوا و همچنین تعامل وثیق با نخبگان و فرهیختگان خواهد بود.
در این جلسه تاریخی، علاقهمندم در پیشگاه نمایندگان مردم و در حضور میهمانان خارجی، اشارهای به رویکرد دولت مردمی در حوزه سیاست خارجی نیز بنمایم:
در دولت مردمی، همه مؤلفههای قدرت ملی کشور تقویت خواهد شد؛ و از همه ابزارهای قدرت ملی از جمله دیپلماسی و تعامل هوشمند با جهان، استفاده میکنیم تا منافع و مصالح ملی جمهوری اسلامی ایران را تأمین نماییم.
قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه، امنیتساز است. ظرفیتهای منطقه ای ایران، حامی صلح و ثبات در کشورهاست و صرفاً برای مقابله با تهدید قدرتهای سلطهگر و ظالم، به کار گرفته میشود.
بحرانهای منطقه، باید از طریق گفتوگوهای واقعیِ «درونمنطقهای» و بر اساسِ تأمینِ حقوقِ ملتها، حلوفصل شود.
من، دست دوستی و برادری به سوی همه کشورهای منطقه بخصوص همسایگان دراز میکنم.
برنامه هستهای جمهوری اسلامی، کاملاً صلحآمیز است؛ نظام جمهوری اسلامی ایران، سلاح اتمی را شرعاً حرام میداند و این سلاح، هیچ جایگاهی در استراتژی دفاعی کشور ندارد.
سیاست فشار و تحریم، موجب انصراف ملت ایران از پیگیری حقوق قانونی خود از جمله حق توسعه، نخواهد شد.
تحریمها علیه ملت ایران باید لغو شوند و هر «طرح دیپلماتیک» که این هدف را محقق کند، مورد حمایت ماست.
جمهوری اسلامی ایران، کشورها و ملتهای همسایه را خویشاوند خود میداند و مهمترین و اصلیترین اولویت سیاست خارجی خود را، ارتقاء روابط با کشورهای همسایهی خود دانسته و خواهان عزت و اعتلای آنهاست.
دیپلماسی، باید ارتباط ملتهای منطقه را بیشتر و اشتراکات آنها را در حوزه اقتصاد، فرهنگ، علم و ورزش تقویت نماید.
جهان، در حال دگرگونی است و تأمینِ منافعِ ملتها، منوط به درکِ جهان ِجدید و «تعاملِ راهبردی» با «قدرتهایِ نوظهور» است و سیاست خارجیِ موفق، سیاستِ خارجیِ متوازن میباشد.
در پایان، از همه میهمانان گرامی بالاخص خانوداه محترم شهیدان و مسؤولان عالی کشوری و لشکری و مهمانان محترم خارجی که در این مراسم تشریففرما شدند و قبول زحمت کردند تشکر میکنم. لازم است از زحمات ریاست محترم مجلس جناب آقای دکتر قالیباف و همکاران ایشان و نمایندگان عزیز ملت در میزبانی این مراسم تاریخی، صمیمانه، تقدیر و تشکر نمایم.
از خداوند منان میخواهم که به اینجانب و دولت جدید فرصت خدمتگزاری مؤثر به ملت شریف ایران، عنایت فرماید تا بتوانیم با تکیه بر امدادهای الهی و دعای خیر حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، آیندهای روشن برای ایران عزیز اسلامی و مردمان خوب این سرزمین، رقم بزنیم.
رئیسی سوگند یاد کرد
متن سوگندنامه رئیس جمهوری:
«بسم الله الرحمن الرحیم
من بعنوان رئیس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می کنم که پاسدار مذهب رسمی و نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی کشور باشم و همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت هایی که بر عهده گرفته ام بکار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و اعتلای کشور. ترویج دین و اخلاق. پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم و از هرگونه خودکامگی بپرهیزم و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است. حمایت کنم.
در حراست از مرزها و استقلال سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور از هیچ اقدامی دریغ نورزم و با استعانت از خداوند و پیروی از پیامبر اسلام و ائمه اطهار (علیهم السلام) قدرتی را که ملت به عنوان امانتی مقدس به من سپرده است همچون امینی پارسا و فداکار نگاهدار باشم و آنرا به منتخب ملت پس از خود بسپارم»
امیدوارم رئیسجمهور جدید هرچه سریعتر برای رفع مشکلات مردم اقدام کند
محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه در مراسم تحلیف سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری گفت: امیدوارم به فضل پروردگار رئیس جمهور محترم با کمک سایر قوا و نخبگان و مردم در این مسئولیت خطیر موفق باشد و هر چه سریعتر در جهت رفع مشکلات مردم اقدام کنند. امیدوارم رئیس محترم جمهور نسبت به اجرای همه اصول قانون اساسی مخصوصا بندهای 16 گانه اصل سوم قانون اساسی و اصولی که حقوق آحاد جامعه را تامین میکند اهتمام لازم را داشته باشد. قوه قضاییه برای کمک به دولت و گسترش عدل و عدالت و حمایت از حقوق مردم و آزادیهای مشروع و مبارزه با فساد آمادگی لازم را دارد و با تمام توان کمک خواهد مرد و در مبارزه با فساد جدیتر از همیشه خواهد بود.
دوره جدید مدیریتی کشور، دوره کارآمدی و پاسخگویی است
قالیباف، رئیس مجلس در مراسم تحلیف رئیسی گفت: جمهوری اسلامی ایران میراثدار بیش از یک قرن مبارزه برای استقلال، آزادی، نفی سلطه و برقراری عدالت است. کشور در مواجهه با تنگناها، ناملایمات و مصائب معیشتی در آستانه یک تحول مبتنی بر مکتب امام، همراه با رفع ناکارآمدی، عوامل نفوذی و مقاومت در برابر فشارها و تحریمهاست. نتایج انتخابات 98 و 1400 نشان داد مردم به صراط مستقیم جریان انقلاب اسلامی اعتماد دارند. موسم آن است تا با سرلوحه قراردادن روحیه انقلابی، جهتگیری انقلابی و فرهنگ مدیریت جهادی و تمسک به اصول ناب امام و اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه طرحی نو دراندازیم.
بدون بهانهتراشی باید مشکلات مردم را حل کنیم. حق نداریم شب را بدون دغدغۀ مردم سر بر بالین بگذاریم. در دوره «کارآمدی و پاسخگویی» همه ما مکلّف هستیم که ثبات اقتصادی و امید و نشاط را در جامعه افزایش دهیم و روشن است که بار اصلی این مسئولیت برعهده دولت خواهد بود. در این دوره نه تنها فساد بلکه هرگونه منفعتطلبی سیاسی یا قبیلهگرایی گناهی نابخشودنی است.
مراسم تحلیف ریاست جمهوری با نواخته شدن سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد
عکس یادگاری میهمانان مراسم تحلیف با رئیس جمهور
ورود سید ابراهیم رئیسی هشتمین رئیس جمهور اسلامی ایران به مجلس شورای اسلامی
ورود مهمانان مراسم تحلیف رئیس جمهور به محل مجلس شورای اسلامی
جزئیات مراسم تحلیف سیزدهمین دوره ریاستجمهوری
در ابتدای مراسم تحلیف، سرود ملی جمهوری اسلامی ایران نواخته شده و پس از آن، قاری ممتاز بینالمللی کشورمان به قرائت آیاتی از قرآنکریم میپردازد.
پس از قرائت آیاتی از کلامالله مجید، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن خوشآمدگویی به میهمانان، مطالبی را بیان کرده و پس حجتالاسلام محسنی اژهای رئیس قوهقضاییه نیز سخنرانی میکند.
پس از سخنرانی رئیس قوه قضاییه، مراسم تحلیف برگزار شده و حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور پس از قرائت سوگندنامه و امضای آن، به سخنرانی میپردازد.
حُسن ختام مراسم تحلیف نیز نطق پایانی رئیس مجلس و قدردانی وی از میهمانان حاضر در جلسه علنی خواهد بود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/