سناریوی حذف سهراب مرادی از المپیک به چه شکل طراحی شد؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، اگرچه وزنهبرداری ایران روز گذشته موفق به کسب مدال نقره المپیک شد تا علی داودی در برهوت کاروان ورزش ایران در لیست مدالآوران المپیکی قرار بگیرد، اما در میدان المپیک در دسته ۹۶ کیلوگرم جایی که سهراب مرادی میتوانست با قدرتنمایی صاحب مدال شود، اتفاقاتی رخ داده که ابهامات زیادی را به وجود آورده است. سهراب مردای به واسطه مصدومیت سختی که دچارش شد، مدتها دور از میدانها بود، با تعویق المپیک، سهراب وزنهبرداری ایران فرصت کافی برای ریکاوری و کسب امتیاز داشت، اما پیشبینیها آن طور که فکر میکردیم جلو نرفت و در نهایت قهرمان طلایی ریو در آخرین مسابقات کلمبیا نتوانست وزنههای مورد انتظار را بالای سر ببرد و از لیست کاروان ایران به توکیو جا ماند. اتفاقی که نه تنها برای او بلکه برای جامعه وزنهبرداری هم شوک بزرگی بود؛ چرا که سهراب مرادی در صورت حضور در المپیک شانس مسجل مدالآوری کاروان ایران بود.
در میدان المپیک چه اتفاقی افتاد؟!
اما موضوعی که این روزها در مورد آن صحبتهای زیادی میشود و سوالاتی را در ذهن خانواده وزنهبرداری ایران به وجود آورده،چگونگی عدم راهیابی سهراب مرادی به میدان المپیک است. این وزنهبردار کشورمان حتی در چند روز گذشته در یک مصاحبهای به صراحت اعلام کرده است سهمیه او را معامله کردند! قطعا وقتی وزنهبرداری چنین ادعای بزرگی را مطرح میکند باید زوایای آن را به طور موشکافانه بررسی کرد و مسئولان هم پاسخی شفاف و دقیق به صحبتهای او بدهند. موضوعی که در مورد فدراسیون وزنهبرداری هنوز اتفاق نیفتاده و تاکنون هیچ یک از مسئولان این فدراسیون پاسخی به او ندادند. اما در میدان المپیک زمانی که مسابقات دسته ۹۶ کیلوگرم وزنهبرداری برگزار میشد، وزنهبردار چین تایپه که از قضا دو پله هم در رنکینگ المپیک از سهراب وزنهبرداری ما پایینتر بوده و طبق قوانین فدراسیون جهانی هیچ شانسی برای حضور در المپیک نداشته، روی تخته رفت و در المپیک توکیو حضور پیدا کرد.
بیشتر بخوانید:
اگر سهراب مرادی را معرفی میکردیم یک سهمیه از دست میدادیم
سوءمدیریت مرادی وزنهبرداری را به ویرانه تبدیل کرده است
فارس با رکورد کمتر از سهراب صاحب طلای المپیک شد!
پس از آن «فارس الباخ» قطری در حالی که ۱۴ کیلوگرم با رکورد مجموع سهراب مرادی در این دسته فاصله داشته به مدال طلای این رقابتها رسید. این در شرایطی است که سهراب مرادی در مجموع ۴۱۶ کیلوگرم را در مسابقات جهانی ۲۰۱۸ به ثبت رسانده بود. اختلاف این وزنهبردار قطری با رکورد سهراب مرادی در حرکت یکضرب ۹ کیلوگرم و در دوضرب ۵ کیلوگرم بود. مرادی در یکضرب این دسته رکورد ۱۸۶ کیلوگرم را به نام خود ثبت کرده بود. اما اینکه چه اتفاقی میافتد که وزنهبردار چین تایپه که به لحاظ امتیاز و رنکینگ از سهراب مرادی کمتر است در المپیک حضور پیدا میکند و وزنهبردار قطری هم با وجود اینکه هم در حرکت یک ضرب و هم دو ضرب رکوردش از سهراب مرادی پایینتر است، اما در میدان المپیک به نشان طلا میرسد. این مسائل باعث تعجب خانواده وزنهبراری ایران شده و مسئولان این فدراسیون هم طبق روال همیشگی پاسخگو نیستند. البته پیش از این محسن بیرانوند دبیر فدراسیون وزنهبرداری ایران در گفتوگو با آنا مدعی شده بود که سهراب مرادی امتیازهای لازم برای حضور در المپیک را کسب نکرده بود و او یا باید نفر اول قاره آسیا یا جزء هشت نفر برتر جهان میشد که مرادی هیچ یک از اینها نبود، بنابراین اگر اسم او را به فدراسیون جهانی ارسال میکردند عملاً یک سهمیه ایران از بین میرفت چرا که مرادی امتیازهای لازم را کسب نکرده بود.
کوتاهی فدراسیون در رایزنی با سایر فدراسیونها!
اما دبیر فدراسیون در بخشی دیگر از صحبتهایش اعلام کرده بود تا چهار صبح وضعیت سهراب مرادی را در اردوی رامسر بررسی میکردند و در نهایت تصمیم بر این شده که به خاطر کمبود امتیاز او و جلوگیری از بین رفتن یک سهمیه ایران، نام او را ارسال نکنند در حالی که پیش از این فدراسیون جهانی وزنهبرداری با ارسال نامهای به کمیته ملی المپیک و فدراسیون وزنهبرداری ایران اعلام کرده بود نام سهراب مرادی، علی هاشمی و علی داودی جزء نفراتی است که شرایط حضور در المپیک را دارند. اما نکتهای که در صحبتهای دبیر فدراسیون وزنهبرداری مطرح شده و علامت سوال بزرگی در ذهنها ایجاد کرده این است که او مدعی شده:« ما از کجا باید میدانستیم که وزنهبرداران چین، بلاروس و ژاپن در دسته ۹۶ کیلوگرم حضور پیدا نخواهند کرد؟» این در حالی است که فدراسیون وزنهبرداری به راحتی با یک رایزنی با سایر فدراسیونها میتوانست از عدم حضور این وزنهبرداران مطلع شود و نیازی نبود که منتظر بمانند و تصمیم اشتباه بگیرند تا فرصت حضور سهراب مرادی در المپیک بسوزد که پس از آن بگویند از کجا میدانستیم چند وزنهبردار حضور پیدا نمیکند!
بیشتر بخوانید:
فدراسیون وزنهبرداری دو سرمایه ایران را سوزاند
سناریوی حذف سهراب از المپیک از قبل چیده شده بود؟
چرایی این موضوع هنوز مشخص نیست و حتی همانطور که گفته شد سهراب مرادی به صراحت اعلام کرده که سهمیه او معامله شده است؛ چرا که او اعتقاد دارد حتی وقتی از مسابقات قهرمانی آسیا هم برگشته با اینکه از عملکردش راضی نبوده اما کاملاً مطمئن بوده که سهمیه را کسب کرده و حتی در فرودگاه وقتی با او مصاحبه میکنند، میگوید:"من امتیاز ورودی را آوردم و دیگر نیازی به رفتن به کلمبیا نیست." اما بلافاصله چند روز پس از بازگشت از ازبکستان، مسئولان فدراسیون وزنهبرداری به او اطلاع میدهند برای مسابقات کلمبیا که آخرین رقابتهای گزینشی المپیک بوده است، باید آماده شود. مرادی حتی در واکنش به این موضوع میگوید سهمیه ورودی را کسب کرده و نیازی به حضور در این رقابتها نیست چرا که شرکت در دو مسابقه سنگین به فاصله ۲۰ روز کار بسیار سختی است و حتی ممکن است مصدومیت کتفاش را تشدید کند اما به او میگویند "اگر قرار باشد به المپیک بروی باید حتما در کلمبیا وزنه بزنی!"در نهایت سهراب پس از فشار فدراسیون راضی میشود تا در کلمبیا وزنه بزند اما دیدیم که حضور در دو مسابقه سنگین آن هم به فاصله ۲۰ روز چه بلایی بر سر وزنهبردار آورد و سهراب زیر وزنه از ناحیه مچ دست احساس ناراحتی کرد و برای اینکه آسیبدیدگیاش تشدید نشود از حضور در ادامه مسابقات انصراف داد. در نهایت با اعلام فدراسیون، او شانس حضور در المپیک را از دست داد! البته سهراب بلافاصله پس از اینکه از کلمبیا به ایران بازمیگردد به دلیل اینکه آسیبدیدگیاش جدی نبوده تمرینات را شروع میکند اما به او میگویند:" تو مصدوم هستی و حتی اگر سهمیه هم کسب میکردی بعید است که بتوانی در توکیو نتیجه بگیری!" و به این ترتیب نام سهراب مرادی برای حضور در المپیک از سوی فدراسیون ارسال نمیشود.
پای فدراسیون وزنهبرداری در برنامههای جلود وسط است؟!
ماجرای سهراب مرادی و اتفاقاتی که برای او پیش از المپیک توکیو رخ داد، ابهامات زیادی به وجود آورده است. هر چند که شنیده میشود فشارهایی از سمت کنفدراسیون وزنهبرداری آسیا و به ویژه جلود مسئول عراقی صورت گرفته شده و طبق روابطی که وجود دارد، در نهایت به این منجر میشود که ورزشکار قطری حتما باید به مدال طلای دسته ۹۶ کیلوگرم برسد، بنابراین با توجه به نفوذی که آنها دارند، شرایط جدول به گونهای طراحی میشود که مسابقه از حضور ورزشکاران خوب خالی شود و در نهایت عرصه برای مدالآوری ورزشکار مورد نظر فراهم شود! حالا سوال مشخص این است که در اردوی رامسر که اسم سهراب مرادی خط زده میشود و علی هاشمی و علی داودی را انتخاب میکنند، این اتفاق در شب رخ میدهد و فردا که اسامی به فدراسیون جهانی ارسال میشود، مسئولان فدراسیون متوجه میشوند که اگر نام سهراب مرادی را هم ارسال کرده بودند او میتوانسته سهمیه بگیرد، اما اینکه چرا فدراسیون ایران رایزنی و پیگیری نکرده و به جای اینکه پس از ارسال اسامی از شرایط باخبر میشد، پیش از آن مطلع میشد و نام سهراب را ارسال میکرد، سوالاتی را در ذهنها به وجود آورده است. ضمن اینکه رایزنی فدراسیونها با یکدیگر یک کار معمول و عرف است و تقریباً همه فدراسیون سایر کشورها چنین کاری انجام میدهند.اگر فدراسیون ایران با فدراسیونهای چین، بلاروس و ژاپن رایزنی میکرد، متوجه میشد که آنها وزنهبرداران دسته 96 کیلوگرم خود را به این رقابتها اعزام نمیکنند و شانس سهراب مرادی افزایش پیدا میکند اما متأسفانه این اتفاق رخ نداد و فدراسیون پس از تصمیم اشتباهی که میگیرد متوجه خیلی از مسائل میشود. علت چرایی رایزنی ابهامات را در زدهنها ایجاد کرده که مسئولان فدراسیون هم تاکنون به آن پاسخی ندادهاند.
در واقع با این اقدام،فدراسیون ایران به صورت خواسته یا ناخواسته که هنوز برای ما مشخص نیست، به جلود برای پیشبردن برنامههایش و کسب مدال طلای وزنهبردار قطری کمک کرده است! جلود همان کسی است که در المپیک ریو در شرایطی که بهداد سلیمی پس از یک مصدومیت سخت توانست خود را به المپیک برساند و وزنه بالای سر ببرد، با اعمال نفوذ در هیئت ژوری، مدال را از بهداد سلیمی گرفت.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/