حمایت دانشگاه؛ افزایش ارتباط با صنعت | وقتی پژوهش برای حل مشکل تولید هدفمند میشود
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری بهتازگی موفق به انعقاد قرارداد طرح بروندانشگاهی در زمینه تولید محصولات بهداشتی شده و اداره توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه، این طرح را با مدیریت دو عضو هیئت علمی گروه شیمی منعقد کرده است.
آمار استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی -که کرمها جزء اصلی آنها هستند- در ایران بسیار بالاست و مانند سایر محصولات شیمیایی بخشی از این محصولات بهصورت واردات و بخشی تولید داخل بوده که سالهای اخیر به علت مشکلات اقتصادی و تحریمها، میزان واردات کاهش یافته و تقریباً چند سال اخیر از ۸۰ میلیون به ۱۴ میلیون دلار رسیده است.
با اینکه تمایل مردم به استفاده از تولید داخل افزایش پیدا کرده؛ اما هنوز به مرز خودکفایی نرسیدهایم و لازم است برای جلوگیری از واردات و جلوگیری از مصرف محصولات نامرغوب و بعضاً تقلبی به تولید این محصولات توسط شرکتهای تولیدکننده مواد آرایشی بهداشتی داخلی بیشتر اهمیت داده شود.
اشرفالسادات شاهولایتی و لیلا حاجیآقابابایی از اعضای هیئت علمی گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری موفق به اخذ طرح پژوهشی بروندانشگاهی تهیه کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست دست و صورت با مشارکت یک شرکت صنعتی بهداشتی شدهاند. خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت و در بخش نخست با اشرفالسادات شاهولایتی گفتوگو کرده است که مشروح آن را میخوانید.
آنا: لطفا درباره طرح بروندانشگاهی تهیه کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست دست و صورت بگویید که چگونه استارت خورد و انجام آن چه ضرورتی داشت.؟
شاهولایتی: پیشنهاد طرح پژوهشی بروندانشگاهی تهیه کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست دست و صورت زمستان سال ۱۳۹۹ به یک شرکت صنعتی بهداشتی ارائه شد و پس از بررسیهای اولیه و توافقات انجامشده فرمهای آن تکمیل شد و خرداد ۱۴۰۰ پس از فرآیند داوری، قرارداد آن به امضا رسید.
درباره ضرورت اجرا و انجام طرح پژوهشی بروندانشگاهی تهیه کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست دست و صورت باید گفته که یکی از مهمترین و متنوعترین محصولات آرایشی بهداشتی کرمها هستند، عمومیت استفاده کرمها، کاربرد چندمنظوره آنها، تنوع محصولات و ضرورت مصرف مداوم روزانه کرمها در تمام مقاطع سنی موجب شده که میزان مصرف این ترکیبات بسیار بالا باشد و بهدلیل محدودیتهای واردات نیاز به تولید آنها در کشور روز به روز افزایش مییابد.
اولویت دانشگاه هدفمندکردن پژوهش به سمت حل مشکل صنعت و ارتباط بیشتر با آن است؛ بنابراین از استادان داوطلب حمایت میکند و گام به گام تا حصول نتیجه همراه آنان خواهد بود.همانگونه که میدانیم اوج شادابی پوست در ۲۵ سالگی است و از این سن به بعد ساخت و ساز کلاژن در پوست بهتدریج کم شده و چین و چروک روی پوست نمایان خواهد شد؛ بنابراین مراقبت از پوست پس از این سن ضروری است و اگر از پوست بهدرستی مراقبت شود، روند پیرشدن پوست به تعویق خواهد افتاد.
مراقبت از پوست دو جنبه دارد، نخست اینکه از عوامل صدمهزا مانند نور خورشید، هوای سرد و گرم، محرکهایی مانند صابونهای نامناسب، شویندهها، استعمال دخانیات و مصرف الکل دوری و دوم اینکه با استفاده از کرمها و لوسیونهای مناسب، معتبر و باکیفیت پوست را تغذیه، تقویت و مراقبت کنیم.
در صورت مراقبتنکردن از پوست مشکلاتی مانند حساسیتهای پوستی، ایجاد لکه و کک و مک، زبر و پوسته پوستهشدن، ایجاد ترک و عفونت و ایجاد خشکی و خارش پوست اتفاق میافتد و علاوهبر ناراحتی، زیبایی پوست نیز از بین میرود. پس بهترین روش برای داشتن پوستی سالم، شاداب و زیبا مراقبت و محافظت پوست است و کرمها نقش مهمی در این راستا دارند.
آنا: بهطور معمول محصولات آرایشی و بهداشتی از خارج از کشور وارد میشود، آیا میتوان گفت دلیل اجرای این طرح تحریمها هستند؟
شاهولایتی: در کشور ما آمار استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی که کرمها جزء اصلی آنها هستند، بسیار بالاست و مانند سایر محصولات شیمیایی بخشی از این محصولات بهصورت واردات و بخشی تولید داخل است. سالهای اخیر به علت مشکلات اقتصادی کشور و تحریمها میزان واردات کاهش یافته و تقریباً در چند سال اخیر از ۸۰ میلیون به ۱۴ میلیون دلار رسیده است.
با وجود اینکه تمایل مردم به استفاده از تولیدات داخل افزایش پیدا کرده است؛ اما هنوز به مرز خودکفایی نرسیدهایم و لازم است برای جلوگیری از واردات و جلوگیری از مصرف محصولات نامرغوب و بعضاً تقلبی به تولید این محصولات در کشور و توسط شرکتهای تولیدکننده مواد آرایشی بهداشتی بیشتر اهمیت دهیم. چنانچه این مواد با حمایت و نظارت دانشگاه و استفاده از تخصص استادان تولید شود، قطعاً اعتبار و کیفیت محصولات بیشتر خواهد شد و اعتماد مصرفکننده را به خود جلب خواهد کرد.
ارتباط صنعت و دانشگاه را افزایش میدهیم
این موضوع هم به نفع تولیدکننده و هم مصرفکننده است؛ بنابراین بر آن شدیم با توجه به اینکه تخصص شیمی کاملاً مرتبط با تولید این محصولات است با شرکتهای مرتبط وارد مذاکره شویم و محصولات را یکی پس از دیگری بهصورت طرح بروندانشگاهی تعریف کنیم و به این وسیله ارتباط بیشتری بین صنعت و دانشگاه ایجاد کنیم.
آنا: شرکت صنعتی بهداشتی در اجرای طرح چه نقشی داشته است؟
شاهولایتی: شرکت طرف قرارداد با دانشگاه آزاد اسلامی که بیش از ۳۵ سال از سابقه درخشان آن در ارتباط با تولید مواد شوینده صنعتی، مواد شیمیایی بهداشتی و روانکنندهها میگذرد با توجه به نیاز جامعه به محصولات آرایشی بهداشتی، سال ۹۷ برای دریافت مجوزهای بهداشتی، پروانه ساخت، علامت استاندارد و سیب سلامت اقدام کرد و با بازسازی و نوسازی کارخانه، آماده استقرار ضوابط GMP بهداشتی و دارویی شد و سال ۹۹ این مجوزها را اخذ کرد تا تولیدات خود را در این راستا گسترش دهد.
استادان با شرکتها و مراکز تحقیقاتی و کارخانههای تولیدی ارتباط بیشتری برقرار کنند و لیست نیازها و اولویتهای آنها را مورد بررسی دقیق قرار دهند.این شرکت با هدف حضور در عرصه تولید با کیفیت برتر و رسیدن به خودکفایی صنعتی در نظر دارد با تکیه بر دانش استادان مجرب دانشگاهی و نیز بهرهگیری از مجهزترین واحدهای آزمایشگاهی، تحقیقاتی و کنترل کیفی طیف وسیعی از تولیدات خود را شامل شویندهها و محصولات آرایشی و بهداشتی ارائه دهد.
با توجه به اینکه رشته شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری قدمت زیادی دارد و بیش از ۳۵ سال از راهاندازی آن میگذرد، بیش از ۱۰ هزار فارغالتحصیل در مقاطع مختلف از این دانشگاه وارد بازار کار شدهاند و تعدادی از آنها جزء تولیدکنندگان بزرگ انواع مواد شیمیایی هستند و هنوز هم پس از گذشت سالها بین استادان و فارغالتحصیلان این رشته ارتباط وجود دارد.
در طرح پژوهشی بروندانشگاهی تهیه کرم مرطوبکننده و آبرسان پوست دست و صورت با این شرکت صنعتی قراردادی منعقد کردیم و قصد داریم پس از پایان این مرحله تا پایان سال ۱۴۰۰ محصول مورد نظر را به تولید برسانیم و در این مرحله به همکاری با شرکت ادامه خواهیم داد.
آنا: توصیه شما به دیگر استادان و اعضای هیئت علمی در انجام طرحهای پژوهشی چیست؟
شاهولایتی: توصیه به استادان این است که با شرکتها و مراکز تحقیقاتی و کارخانههای تولید مواد شیمیایی ارتباط بیشتری برقرار کنند و لیست نیازها و اولویتهای آنها را مورد بررسی دقیق قرار دهند و در صورتی که توانایی انجام هریک از آنها را دارند با مسئولان مرتبط وارد مذاکره شوند و سعی کنند اعتماد شرکت مربوط را جلب کرده و در حل مشکلات آنها کمک کنند.
استادان دانشگاه در انعقاد قرارداد سخت نگیرند و سعی کنند موانع را به حداقل برسانند تا مسائل تولید در حداقل زمان ممکن حل شود. در این راستا دانشجویان و فارغالتحصیلان شیمی میتوانند به استادان کمک زیادی برسانند و با انجام کارهای تیمی میتوان به نتایج بسیار عالی در مدت زمان کم دست یافت.
آنا: و کلام آخر....
شاهولایتی: رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) شهرری رسیدن به دانشگاه حل مسئله است؛ بنابراین اولویت دانشگاه هدفمندکردن پژوهش به سمت حل مشکل صنعت و ارتباط بیشتر دانشگاه با صنعت است؛ بنابراین در این راستا از استادان داوطلب حمایت میکند و گام به گام تا حصول نتیجه همراه آنان خواهد بود؛ بنابراین استادان و اعضای هیئت علمی توانمند بدون هیچ نگرانی میتوانند در این مسیر گام بردارند و مطمئناً نتایج خوبی هم برای صنعت، هم دانشگاه و هم برای خود آنان خواهد داشت.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/