دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1400 - 07:48
گزارش آنا از منویات رهبری در مراسم تنفیذ؛

رهبر انقلاب چه توصیه‌هایی را خطاب به دولت سیزدهم بیان کردند؟

دیروز مراسم تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری سید ابراهیم رئیسی برگزار شد و در این مراسم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ضمن اعطای حکم به رئیس‌جمهور منتخب، توصیه‌هایی را خطاب به دولت سیزدهم بیان کردند.
کد خبر : 598651
مراسم تنفیذ حکم سیزدهمین دوره ریاست جمهوری توسط رهبر انقلاب

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، علیرضا مزینانی؛ (سه‌شنبه ۱۲ مرداد) طی مراسمی حکم ریاست‌جمهوری سید ابراهیم رئیسی تنفیذ شد. در این مراسم که با حضور رهبر معظم انقلاب، رؤسای قوا، رئیس‌جمهور و اعضای کابینه دولت دوازدهم، رئیس‌جمهور منتخب، شخصیت‌های کشوری و لشکری و برخی از مقامات و سفرای کشورهای خارجی برگزار شد، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای توصیه‌ها و نکات ابتدایی خودشان را خطاب به دولت سیزدهم و شخص سید ابراهیم رئیسی، بیان کردند.




بیشتر بخوانید:


دولت «تدبیر و امید» از حرف تا عمل فرسنگ‌ها فاصله داشت


حمایت رهبری از دولت‌، منوط به انجام وظایف است/ تأکید رهبری بر زمان‌بر بودن حل مشکلات


حکم ریاست جمهوری سید ابراهیم رئیسی تنفیذ شد + فیلم




حمایت رهبری از دولت‌ها، منوط به انجام وظایف است


سیره امامین انقلاب اسلامی همواره مبنی بر پشتیبانی از دولت و رئیس‌جمهور وقت بوده و در این دوره نیز حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در متن حکم تنفیذ و سخنرانی‌شان، مواردی را جهت حمایت از دولت جدید فرمودند.


بر همین اساس سید محمد حسینی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا می‌گوید: «از زمانی که بنی‌صدر به‌عنوان اولین رئیس‌جمهور انتخاب شد، امام (ره) به دلیل احترام به رأی مردم از وی حمایت کردند ولی در همان زمان تذکر دادند که این حمایت منوط به این است که بنی‌صدر در صراط مستقیم حرکت کند؛ مضمون کلی کلامشان این بود که به ارزش‌ها و اصول انقلاب پایبند باشد. این تأیید و حمایتی که همواره امام (ره) و رهبر انقلاب از دولت‌ها انجام می‌دهند مشروط به این است که به وظایف خود عمل کنند و دولت سیزدهم نیز از این قاعده مستثنا نیست.»


رهبر انقلاب چه توصیه‌هایی را خطاب به دولت سیزدهم بیان کردند؟


ایران تشنه‌ی خدمت و آماده‌ی حرکت جهشی در همه‌ی عرصه‌ها است


متن حکم تنفیذ رهبر معظم انقلاب برای سید ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس دولت سیزدهم به شرح زیر است:


«بسم اللّه الرّحمن الرّحیم


و الحمد للّه ربّ العالمین و صلّی اللّه‌ علی محمّد و آله الطّاهرین سیّما بقیّة اللّه فی ‌الارضین.


خداوند علیم و قدیر را سپاس می‌گویم که با فضل و عنایت خود، ایران را بار دیگر در آزمون سیاسی و اجتماعی انتخابات سرافراز فرمود و ملّت عظیم‌الشأن در شرایطی پیچیده و دشوار، با حضور پُرمعنا و عزت‌آفرین خود، حاکمیت رأی مردم بر اداره‌ی امور کشور را نمایان ساخت و با انتخاب شخصیتی مردمی و عالی‌قدر از تبار سیادت و علم و مزیّن به پرهیزکاری و خردمندی و دارای سوابق درخشان مدیریت، عزم راسخ خود را بر پیمودن مسیر نورانی انقلاب که مسیر عدالت و پیشرفت و آزادی و عزت است نشان داد.


امروز میهن عزیزمان، تشنه‌ی خدمت و آماده‌ی حرکت جهشی در همه‌ی عرصه‌ها و نیازمند مدیریتی باکفایت و جهادی و دانا و شجاع است که بتواند توانمندی‌های آشکار و نهفته‌ی ملّت، به‌ویژه جوانان را که بسیار فراتر از مشکلات است، بسیج کرده و به میدان کار و تلاش سازنده آورَد؛ موانع را از سر راه تولید بردارد؛ سیاست تقویت پول ملّی را به جد دنبال کند و قشرهای متوسّط و پایین جامعه را که سنگینیِ مشکلات اقتصادی بر دوش آن‌ها است، توانمند سازد؛ مدیریتی که با مشی فرهنگی خردمندانه، مسیر اعتلای مادّی و معنوی ملّت ایران را هموار کرده، حرکت کشور به سمت جایگاه شایسته‌اش را شتاب بخشد.


اکنون با تشکّر از مردم عزیز و با پیروی از گزینش آنان، رأ‌ی به عالِم فرزانه و خستگی‌ناپذیر و کارآزموده و مردمی، جناب حجت‌الاسلام آقای سیّد ابراهیم رئیسی را تنفیذ و ایشان را به ریاست جمهوری اسلامی ایران منصوب می‌کنم و از خداوند متعال توفیق و سربلندی ایشان و همکارانشان را مسئلت می‌نمایم و یادآوری می‌کنم که رأی ملّت و تنفیذ این‌جانب تا هنگامی است که مشی همیشگی ایشان در پیمودن صراط مستقیم اسلام و انقلاب ادامه داشته باشد، که به فضل الهی چنین خواهد بود؛ ان‌شاءالله.


والسلام علی عباداللّه الصّالحین


سیّد علی خامنه‌ای


۱۲ مرداد ۱۴۰۰»


رهبر انقلاب چه توصیه‌هایی را خطاب به دولت سیزدهم بیان کردند؟


در این مراسم رهبر معظم انقلاب ضمن اعطای حکم تنفیذ به رئیس‌جمهور منتخب، نکات اساسی و مهمی را برای استفاده دولت سیزدهم بیان کردند. در منویات روز گذشته نیز همانند ادوار پیشین دغدغه اصلی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، بحث خودکفاسازی کشور، برقراری ارتباط مؤثر میان مردم و مسئولان و برطرف کردن مشکلات اقتصادی و معیشتی ملت بود و در این راستا نکات راهگشایی را گفتند.


دولت با مردم صادق باشد


به دلیل عملکرد ضعیف برخی از مسئولان خصوصاً اعضای دولت تدبیر و امید، اعتماد اقشار مردم نسبت به حاکمیت تضعیف‌شده و به همین‌خاطر سرمایه اجتماعی دولت سیزدهم در ابتدای کار از سایر ادوار پایین‌تر است. برای جبران این ضعف، رهبر انقلاب صداقت دولت با مردم را حائز اهمیت دانستند و فرمودند: «حرف زدن با مردم از روی صداقت و قطع‌نظر از پیرایه‌های سیاسی باید یکی از کارهای مهم دولت مردمی باشد. هر چیزی که بتواند ملت را به جمعیت پرشور و پرانگیزه و در میدان تبدیل کند و به این موضوع کمک کند خوب است. دولت باید محضر وفاق باشد؛ برخی تغایرهای موهومی که در میان مردم وجود دارد باید با نگاه وفاق آمیز و لطف به عموم مردم تضعیف شود. اعضای دولت باید صادقانه با مردم حرف بزنند مشکلات خود را بگویند، حرف زدن با مردم از کارهای مهمی است که دولت مردمی باید به آن متعهد باشد.»


دولت مردمی باید محقق شود


یکی از شعارهای اصلی حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری، تشکیل دولت مردمی بود. به باور کارشناسان در شرایط فعلی دولت می‌بایست با تمام اقشار مردم به خصوص مخالفانش ارتباط برقرار کرده و در راستای جلب نظر آن‌ها تلاش کند. تحقق این مسئله می‌تواند کمک شایانی به پیشرفت و اعتلای جمهوری اسلامی ایران کند. در همین خصوص حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: «در شعارهای انتخاباتی رئیس‌جمهور مسئله مردمی بودن وجود داشت، این موضوع را از دست ندهید. دولت مردمی شعار شما بود این را در واقعیت کلمه محقق کنید. مردم یعنی همه مردم بدون امتیازهای طبقاتی و گروهی. حضور مردم نباید افراد را از ارتباط با نخبگان غافل کند. ارتباط با نخبگان در جای خود حرکتی ضروری و مفید است.»


مبارزه بی‌امان با فساد ضروری است


یکی از اصلی‌ترین مشکلات حال حاضر کشور، فساد موجود خصوصاً در دستگاه‌های دولتی است؛ این مطلب مورد شکایت آحاد ملت قرارگرفته و یکی از دلایل انتخاب سید ابراهیم رئیسی توسط مردم، کارنامه موفق وی در مبارزه با فساد به‌عنوان رئیس قوه قضائیه است. رهبر انقلاب با تأکید بر اهمیت مبارزه با فساد خاطرنشان کردند: «یک جنبه دیگر از مردمی بودن مبارزه با فساد است. اگر به معنای واقعی کلمه می‌خواهید در کنار مردم باشید باید با فساد بی‌امان مبارزه کنید که ایشان در مسئولیت قبلی حرکت مبارزه با فساد را شروع کردند و حرکت‌های خوبی انجام دادند. بسترها و زمینه‌های فساد در قوه مجریه ایجاد می‌شود، باید اینجا با فساد مبارزه کنید. فرارهای مالیاتی، انحصارهای بی‌دلیل، سوءاستفاده از ارز ترجیحی، فعالیت‌های سوداگرانه و قاچاق فسادهایی است که باید به معنای واقعی کلمه با آن‌ها مبارزه کرد.»


تلاش خستگی‌ناپذیر و شبانه‌روزی لازمه کار دولت است


به باور کارشناسان باوجود منابع و ظرفیت‌های منطقه‌ای و جمعیتی کشورمان، شرایط فعلی جایگاه اصلی جمهوری اسلامی ایران نبوده و با اصلاح روند مدیریت و بهره‌وری درست از ظرفیت‌ها، اوضاع بهبود می‌یابد. عده‌ای وضعیت فعلی را با دوران دفاع مقدس مقایسه می‌کنند و معتقدند همانند آن مقطع، چاره حل مشکلات فعالیت جهادی، مخلصانه و شبانه‌روزی است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به ظرفیت‌های وسیع کشور افزودند: «به دولت مردمی توصیه می‌کنم که به ظرفیت‌ها توجه کنند. این روزها در مقاله‌ها و نوشته‌ها از کمبود و مشکلات گفته می‌شود. مشکلات و کمبودها زیاد است اما ظرفیت‌های زیادی در کشور وجود دارد. در بخش آب، معادن، استعداد و آمادگی‌های حیرت‌آور جوانان، ظرفیت‌های فوق‌العاده‌ای داریم. بدون تردید این ظرفیت‌ها می‌تواند به مشکلات غلبه کند به شرطی که این ظرفیت‌ها به‌درستی شناخته‌شده و به کار گرفته شود. تلاش خستگی‌ناپذیر و شبانه‌روزی در این مسیر لازم است.»


جابجایی قدرت، امیدآفرین است


در بسیاری از کشورها فرآیند انتقال دولت با چالش‌های زیادی همراه است؛ به‌عنوان‌مثال در ایالات‌متحده آمریکا انتقال قدرت از دونالد ترامپ به جو بایدن، با حواشی و سنگ‌اندازی‌های زیادی از جانب دو طرف همراه بود. خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران باوجود اختلاف‌نظر میان جریانات سیاسی، چنین بداخلاقی‌هایی کمتر دیده می‌شود. نکته مثبت دیگر این موضوع، حضور تمام جریانات سیاسی در رأس قوه مجریه است که می‌توان از آن به‌عنوان نمادی برای جمهوریت و مردم‌سالاری دینی در ایران یادکرد. در این خصوص رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: «معمولاً در بسیاری از کشورها این جابجایی‌ها با کشمکش انجام می‌شود اما اینجا با آرامش و امنیت این جابجایی انجام‌شده است. در طول دوره‌های مختلف و این دوره هم این‌گونه بوده است. دولت‌هایی که پی‌درپی آمدند و قدرت را دست‌به‌دست کردند دارای گرایش‌های سیاسی بودند که نشان‌دهنده تنوع است و این تنوع نشان‌دهنده آزادی و سلامت انتخابات است. این جابجایی قدرت امیدآفرین است و افراد جدیدی با چهره‌های تازه‌ای وارد میدان می‌شوند. این برای کسانی که انگیزه خدمت دارند، امید ایجاد می‌کند. به‌خصوص برای جوانان بسیار مهم است.»


رهبر انقلاب چه توصیه‌هایی را خطاب به دولت سیزدهم بیان کردند؟


باید ارزش‌های اساسی انقلاب به‌عنوان ملاک قرار گیرند


توجه و اهتمام به ارزش‌های اساسی انقلاب اسلامی که توسط امام خمینی (ره) و بر اساس شرع اسلام و احادیث اهل‌بیت (ع) بنا نهاده شد، یکی از دغدغه‌های اصلی آیت‌الله خامنه‌ای است. به باور کارشناسان بسیاری از مشکلات کشور به دلیل فاصله‌گرفتن برخی مسئولان از این ارزش‌ها به وجود آمده است. رهبر انقلاب پیرامون این قضیه گفتند: «آنچه مسیر و کشور و ملت را به حقوق اساسی خودش می‌رساند و در جایگاه اساسی خود قرار می‌دهد، تمسک به ارزش‌های اساسی انقلاب است. این ارزش‌ها چیزهای ندانسته نیست و در بیانات امام کاملاً واضح و روشن است. این‌ها باید ملاک قرار داد و دنبال کرد.»


حضور مردم حل‌کننده مشکلات است


یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران، توجه به اصل جمهوریت و نظر مردم در حاکمیت و برقراری مردم‌سالاری دینی در جامعه است؛ این موضوع تا پیش از انقلاب و در دوران شاهنشاهی هرگز رخ نداده بود. در همین راستا آیت‌الله خامنه‌ای فرمودند: «حضور مردم حل‌کننده مشکلات است. چیزی که مردم را تشویق به حضور در میدان کند، مغتنم است و حضور مردم جایگزین دیگری ندارد و هنر اصلی انقلاب هم این بود. هنر اصلی انقلاب این بود که جمهور مردم را از یک مجموعه و توده منفعل و مصرفی و فاقد یک نگاه ملی و عمومی تبدیل به یک مجموعه پرانگیزه، علاقه‌مند، هدف‌دار، آرمان‌خواه و وارد میدان کرد.»


حل مشکلات اقتصادی زمان‌بر است


در حال حاضر یکی از نکات مهم در مواجهه با مشکلات و برای مرتفع نمودن آن‌ها، واقع‌نگری و شناخت کامل از شرایط کشور است. طبیعتاً برطرف‌کردن معضلات فعلی، امری زمان‌بر بوده و به برنامه دقیق و مدون نیاز دارد. به باور کارشناسان، در این زمینه اقدامات شتاب‌زده و خارج از برنامه، اثر معکوس دارد. بر همین اساس رهبر انقلاب بیان کردند: «یک نکته مهم دیگر که توصیه مهمی است این است هر اقدامی که می‌کنیم جزئی از برنامه‌ای باشد که قبلاً تنظیم و آماده‌ کرده‌اید، کارهای روزمره و اقدامات پیش‌بینی‌نشده نمی‌تواند مشکلات را حل کند. حل مشکلات اقتصادی زمان‌بر است. این موضوع را مردم می‌دانند. نمی‌توان مشکلات را یک‌شبه یا در مدت کوتاه حل کرد. حل مشکلات زمان‌بر است. ان‌شاءالله با کمک خدای متعال و هدایت الهی مشکلات حل شود.»


در تشکیل دولت سرعت عمل به خرج دهید


بر اساس قانون رئیس‌جمهور منتخب تا دوهفته بعد از مراسم تحلیف فرصت دارد لیست کابینه مدنظر خود را تقدیم مجلس کند. مجلس شورای اسلامی نیز یک هفته زمان دارد تا پس از بررسی کارنامه و برنامه‌های افراد، حضور آن‌ها در کابینه را به رأی گذاشته و نتیجه را مشخص کند. در شرایط کنونی تأخیر در این امر می‌تواند خسارت‌های زیادی را در پی داشته باشد به همین دلیل رهبر انقلاب بر اهمیت تسریع در تشکیل کابینه اشاره کردند. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این خصوص گفتند: «در تشکیل دولت سرعت عمل به خرج دهید، شرایط کشور اقتضاء نمی‌کند که تشکیل دولت به تأخیر بیفتد. رئیس‌جمهور در معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس در اظهارنظر سریع در مورد وزرا شتاب به خرج دهند و کار را سریع پیش ببرند تا زودتر دولت تشکیل شود.»


رئیسی مبنای کار خود را بیانیه گام دوم قرار دهد


درخصوص بیانات روز گذشته رهبر انقلاب، محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا تصریح می‌کند: «توصیه‌های رهبر انقلاب باید سرلوحه دولت‌ها قرار بگیرد و دولتمردان در راستای تحقق آن گام بردارند. حجت‌الاسلام رئیسی می‌بایست مبنای کار خود را بیانیه گام دوم قرار بدهد و دولت سیزدهم سعی کند که شرایط را از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب تغییر دهد.»


رهبر انقلاب چه توصیه‌هایی را خطاب به دولت سیزدهم بیان کردند؟


همچنین آیت‌الله محسن مجتهد شبستری، نایب‌رئیس جامعه روحانیت مبارز، پیرامون همین مطلب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا اظهار می‌کند: «مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ حکم روز گذشته، به مطالب مهمی اشاره کردند؛ با اینکه سخنرانی مفصل نبود و بنا بر اختصار بود، ولی در این مراسم نکات قابل توجه‌ای از جانب ایشان مطرح شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای توصیه‌هایی به رئیس‌جمهور منتخب حجت‌الاسلام رئیسی داشتند؛ صداقت در گفت‌وگو با مردم، تکیه بر ارزش‌های اساسی انقلاب مانند عدالت و مبارزه با فساد نکاتی بود که در شعارهای سید ابراهیم رئیسی نیز وجود داشت و رهبری فرمودند این راه را ادامه دهد.»


رهبر انقلاب چه توصیه‌هایی را خطاب به دولت سیزدهم بیان کردند؟


رهبر انقلاب در هیچ دوره‌ای رهنمودهای خودشان را از مسئولان نظام خصوصاً اعضای دولت، دریغ نکردند؛ نکته اساسی در این ماجرا میزان عمل‌کردن دولت‌ها به توصیه‌های ایشان است. به باور کارشناسان اگر دولت سیزدهم و شخص سید ابراهیم رئیسی به توصیه‌های رهبری توجه کرده و بیانات ایشان را نصب‌العین خود قرار دهند، می‌توانند شرایط نابسامان حال حاضر کشور را بهبود داده و در این جایگاه خطیر موفق ظاهر شوند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب