دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو اتاق بازرگانی تهران:

دولت سیزدهم برای عدالت اقتصادی برنامه ریزی کند

عضو اتاق بازرگانی گفت: در حال حاضر کشور با تورم ۵۰ درصدی و رشد اقتصادی یک درصدی روبروست که بر اساس برنامه باید ۸ درصد باشد.
کد خبر : 598563
جمشید عدالتیان

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، امروز سه‌شنبه ۱۲ مرداد ماه جمشید عدالتیان عضو اتاق بازرگانی تهران در خصوص موضوعات اقتصادی در دولت سیزدهم و اقداماتی که دولت سیزدهم باید انجام دهد، اظهار کرد: در حال حاضر کشور با تورم ۵۰ درصدی و رشد اقتصادی یک درصدی روبروست که بر اساس برنامه باید ۸ درصد باشد. نرخ بیکاری بسیار بالا که در آمارهای واقع‌گرایانه در حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد است.


وی افزود: وضعیت اقتصادی کشور در جای خوبی قرار ندارد و در صادرات و واردات بااینکه در سه‌ماهه اول رشد داشتیم اما راه زیادی داریم تا به برنامه‌ریزی انجام‌ شده برسیم. بیماری کرونا هم مسبب ایجاد ضعف‌هایی در بخش خدمات شده است. شاخصی داریم که چندان اقتصادی هم نیست و در حوزه روان‌شناختی و روان‌شناسی قرار می‌گیرد و آن نشاط است. زمانی که این شاخص پایین باشد، آینده‌نگری و به‌تبع آن سرمایه گذاری کاهش پیدا می‌کند و رشد اقتصادی هم‌روند نزولی خود را ادامه می‌دهد.


عضو اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به سوالی که چه مقدار ناهماهنگی تیم اقتصادی روحانی موجب شکل گرفتن وضعیت فعلی بوده است، عنوان کرد: مشکل بزرگ ما این است که هنوز نمی‌دانیم چه مدل اقتصادی را باید به‌کارگیریم و به کدام‌یک از مدل‌های اقتصاد بازار محور یا دولت‌محور و غیره اعتقادداریم؟ این هم فقط متوجه دولت روحانی نیست و باید بدانیم مدل اقتصادی کشور چگونه است؟


عدالتیان تاکید کرد: در تیم اقتصادی دولت باید تیم بحران شکل می‌گرفت و راهکارهایی در خصوص وضعیت پیش‌آمده ارائه می‌کردند و در بسیاری از اوقات سیاست‌هایی را برای اداره کردن دولت به کار می‌بردند که نامناسب بود مانند تشویق مردم به بورس و سیاست‌های ارزی که کسری بودجه دولت تأمین شود. گله اصلی از دولت روحانی این بود که مدیریت بحران خوبی انجام ندادند و می‌توانستند با استفاده از یک تیم اقتصادی خوب از بحران عبور کنند. دولت رئیسی در مرحله اول به فکر این است که اقتصاد را دولتی کند و به اوضاع معیشتی خانوارها رسیدگی کند و بعدازآن به خصوصی‌سازی روی بیاورد و اقتصاد را بازار محور پیش گیرد.




بیشتر بخوانید:


خواسته مردم از دولت جدید تحول است





وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایا رئیسی نیاز به آواربرداری از دولت دارد و می تواند اقتصاد را تغییر دهد تصریح کرد: تورم و بهبود روابط خارجی و بسیاری دیگر از مسائل را نمی‌توان به سرعت تغییر داد و اقتصاد نیاز مبرم به برنامه‌ریزی دارد. تنها کار کوتاه‌مدت ایشان تعریف بسته‌های حمایتی برای مردمی که از قدرت مالی کمتری برخوردار هستند. دولت سیزدهم باید در زمان کوتاهی افراد زیرخط فقر را تقویت کند.


عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: باید همانند زمان بحران، اقتصاد کوپنی را تعریف کنیم تا وضعیت به ثبات نسبی دست پیدا کند. انتظارات بخش خصوصی در سال دو سال اول به‌هیچ‌عنوان محقق نخواهد شد و ایشان باید برای عدالت اقتصادی برنامه‌ریزی کنند. باید از تجربه‌های کشورهای دیگر مانند برزیل استفاده کنیم که چگونه از بحران عبور کردند و از همه مهم‌تر نخبگان را از دست ندهیم.


عدالتیان در خصوص مدل بومی توسعه و اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری فرمودند به معنای زجر کشیدن نیست و مفهوم اصلی پیام رهبری رشد اقتصادی بوده است. نگاه کردن به‌به تجربه‌های دیگران و استفاده از ان به معنای تقلید کردن نیست و اقتصاد یک علم است یعنی در تمامی دنیا به یک‌شکل است اما باید به مشخصات و مختصات کشور توجه ویژه‌ای کرد. ایران بزرگ‌ترین امتیازش جغرافیای اقتصادی آن است که می‌تواند بر بازارهای مختلف تسلط داشته باشد.


وی در ادامه گفت: می‌بایست راهبردهای اقتصادی را مجدد تنظیم کنیم و اگر سالانه تنهاد ۸ درصد رشد داشته باشیم در عرض ۹ سال از عربستان و ترکیه عبور خواهیم کرد. ما رشد ۱۴ درصدی را تجربه کردیم و رئیسی با کمک مردم و به میدان آوردن ظرفیت‌ها می‌تواند این هدف را رقم زند.


عضو اتاق بازرگانی تهران در پایان با آرزوی موفقیت برای دولت رئیسی افزود: شجاعت برای اجرای برنامه‌ها بسیار لازم است. او در دو سال اول وضعیت معیشتی مردم را سامان دهد و دو سال بعدی را به فکر رونق تولید باشد زیرا بدون رشد اقتصادی راه نجاتی وجود ندارد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب