وزیر امور خارجه مجری سیاست خارجی نظام است، نه سیاستگذار
حسین نوشآبادی در گفتوگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، با بیان اینکه وزیر امور خارجه مجری سیاست خارجی کشور و نظام است و وظیفه سیاستگذاری ندارد، اظهار کرد: وزیر امور خارجه دولت سیزدهم باید از روحیه انقلابی، جهادی و تجربه کافی برخوردار باشد و در چارچوب سیاستهای کلی نظام و انقلاب حرکت کند.
وی ادامه داد: وزیر خارجه مسئولیت تنظیم روابط و گسترش مناسبات بینالمللی را برعهده دارد و این وزارتخانه نیازمند تشکیل یک گروه هماهنگ و منسجم متشکل از نخبگان است؛ باید بر اساس سه اصلی که مقام معظم رهبری در حوزه سیاست خارجی تبیین فرمودند یعنی عزت، حکمت و مصلحت گام برداشت تا به اقتدار بینالمللی ایران در منطقه و جهان افزوده شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت امور خارجه میتواند با حفظ چارچوبها، روابط دوجانبه و چندجانبه خود را با دیگر کشورها تنظیم کند؛ حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای بینالمللی و منطقهای حائز اهمیت است.
بیشتر بخوانید:
گروههای دوستی پارلمانی چیست؟ / تراکم ترافیکی بالای نمایندگان برای عضویت در برخی از گروههای دوستی
نوشآبادی با بیان اینکه وضعیت سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران نیازمند رسیدگی است، افزود: تمامی کشورها بهمنظور حفظ منافع خارجی خود، در سراسر دنیا دارای سفارتخانه هستند و بهعبارتیدیگر، سفارتخانهها نمایندگیهای هر ملت در کشور میزبان محسوب میشوند. با توجه به اهمیت اقتصاد و معیشت، سفارتخانهها باید بسترساز مناسبات اقتصادی و تجاری باشند و لازمه این موفقیت بهرهگیری از سفیرهای با تجربه و معتقد به توسعه اقتصادی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه فعالیت سفارتخانهها نباید صرفاً معطوف به روابط سیاسی باشند، گفت: بعد از انقلاب اسلامی، توسعه مناسبات سیاسی برای وزارت امور خارجه در اولویت بود اما هماکنون انتظار است نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به دیپلماسی اقتصادی و تلاش برای تسهیل روابط تجاری توجه ویژه کرده و توسعه اقتصادی را در دستور کار خود داشته باشند.
انتهای پیام/۴۱۶۳
انتهای پیام/