دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانستنی‌های خانواده؛

چگونه کودک اجتماعی تربیت کنیم؟

اجتماعی شدن کودک فرآیندی است که از دوران کودکی شکل می‌گیرد و به روش‌های تربیتی و سبک زندگی والدین وابسته است.
کد خبر : 598295
کودک اجتماعی



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، اغلب والدین تمایل دارند کودکشان گوش به فرمان آنها باشد و خلاف خواسته آنها رفتاری نداشته باشند. اما هنگامی‌که او به سن بلوغ می‌رسد توقع دارند حصارها شکسته شود و فرزندشان ارتباط اجتماعی سالمی با دیگران برقرار کنند. اما اجتماعی بودن کودک به روش‌های تربیتی او در دوران کودکی بستگی دارد که والدین در این امر نقش مهمی دارند.


روش‌های تقویت مهارت‌های اجتماعی در کودکان


برای فرزندانتان وقت بگذارید


بچه‌ها بسیاری از رفتارها را از اولین معلم هایشان که همان پدر و مادرشان هستند، تقلید می‌کنند؛ در نتیجه وجود یک ارتباط صمیمی میان آنها بهترین نوع آموزش مهارتهای اجتماعی است.


استفاده از عروسک های انگشتی


یکی دیگر از راه های تقویت این مهارت در فرزندان استفاده از عروسک های انگشتی است. با استفاده از این ترفند به دوستی هم سن و جدانشدنی برای فرزند خردسال خود تبدیل شوید و دائما در خانه با او صحبت کنید. با این روند، متوجه پیشرفت فرزندتان در برقراری ارتباط با دیگران خواهید شد.


کودک را از آنچه در اطرافش می‌گذرد آگاه کنید


به کودکانتان توضیح دهید که در محیط پیرامونشان چه اتفاقاتی در حال رخ دادن است، حتی اگر آنان قدرت تحلیل این رویدادها را هم نداشته باشند حداقل کارایی این توضیحات این است که کودکان با الفاظ و لغات جدیدتری آشنا می‌شوند و سرانجام زمانی می‌رسد که آنان نیز می‌توانند در بحث شما مشارکت کنند.




بیشتر بخوانید:


از چه سنی محل خواب کودک را جدا کنیم؟


راهکارهای موثر در تربیت جنسی بچه‌ها




هنگامی‌که کودک تلویزیون می‌بیند او را همراهی کنید


در زمانی که با کودکتان تلویزیون نگاه می‌کنید، از او بخواهید درباره فیلم صحبت کند و افکارش را برای شما توضیح دهد. همین صحبت های به ظاهر کم ارزش در بارور شدن شخصیت اجتماعی فرزند شما موثر خواهد بود.


برای کودک داستان بخوانید


داستان هایی که موقع خواب برای فرزندتان تعریف می کنید، کاملا در ذهن آنها حک می شود؛ بنابراین می توانید بسیاری از درس‌های اخلاقی و اجتماعی را در قالب داستان به او آموزش دهید. گاهی از او بخواهید برای شما داستان بگوید؛ زیرا این کار، موجب بالا رفتن اعتماد به نفس و مهارت های اجتماعی او می شود.


زمانی‌که کودک صحبت می‌کند به نخندید


هنگامی‌که کودک صحبت می‌کنند باید به‌طور جدی با او برخورد کنید شاید بسیاری از حرف‌های کودکان برای والدین خنده‌دار باشد؛ اما همین حرف‌های به ظاهر بی‌اهمیت، تمامی شخصیت او را تشکیل می‌دهد.


فرزندتان را در تعامل با دیگران قرار دهید


برای تعامل کودکان با یکدیگر مهدکودک محل مناسبی است اما در صورتی که مایل به فرستادن فرزند خود به مهد کودک نیستید، باید در منزل وقت و حوصله بیشتری برای صحبت کردن و بازی با او بگذارید.


ارتباط با دوستانتان را قطع نکنید


اگر دوستان زیادی دارید و با آنها رفت و آمد می‌کنید، فرزندتان نیز شانس بیشتری برای برقراری ارتباط با کودکان یا بزرگسالان دیگر خواهد داشت و همچنین روش شروع کردن ارتباط را از شما تقلید خواهد کرد.


به کارگیری چنین روش‌هایی در شکل‌گیری شخصیت اجتماعی کودک نقش موثری دارد اما باید بدانیم اگر کودک در خانواده و محیطی تربیت و بزرگ شود که تعاملات اجتماعی بالا باشد در روند اجتماعی شدن او نقش موثری دارد.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب