دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مرداد 1400 - 12:55
سلیمانی در گفت‌وگوی مشروح با آنا:

دولت سیزدهم در چند ماه اول فقط باید آواربرداری کند/ آیت‌الله رئیسی توصیه‌های رهبری به رؤسای جمهور پیشین را نصب‌العین خود قرار دهد

وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: توصیه‌ای که مقام معظم رهبری همواره به رؤسای جمهور منتخب و وزرا کرده‌اند این است که به مقام به‌عنوان طعمه نگاه نکنند.
کد خبر : 598085
حسین سلیمانی

گروه سیاست خبرگزاری آنا، علیرضا مزینانی/ موضوع انتقال دولت بین سید ابراهیم رئیسی و حسن روحانی، داغ‌ترین بحث این هفته در فضای سیاسی کشور است. حکم ریاست جمهوری حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی، ۱۲ مردادماه توسط رهبر انقلاب تنفیذ شده و مراسم تحلیف وی ۱۴ مرداد در مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود. در رابطه با مراسم تنفیذ حکم رؤسای جمهور توسط رهبر انقلاب، گفت‌وگوی مشروحی با محمد سلیمانی، وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات داشتیم.




بیشتر بخوانید:


مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری سه‌شنبه برگزار می‌شود


انتخاب کابینه دولت سیزدهم در مرحله آخر/ اعضای هیئت دولت آینده باید چه ویژگی‌هایی داشته باشند؟


تنفیذ حکم؛ حمایت معنوی رهبر انقلاب در ابتدای کار دولت‌ها




متن گفت‌وگوی مشروح آنا با محمد سلیمانی به شرح زیر است:


دولت سیزدهم در چند ماه اول فقط باید آواربرداری کند/ آیت‌الله رئیسی توصیه‌های رهبری به رؤسای جمهور پیشین را نصب‌العین خود قرار دهد


دولت‌های پیشین به توصیه‌های رهبری توجه کامل نداشتند


آنا: به عقیده شما حکم تنفیذ ریاست جمهوری چه ارزش و جایگاهی دارد و اساساً با چه هدفی صادر می‌شود؟ رهبری در این حکم یکسری توصیه‌ها و دعای خیر برای هر رئیس‌جمهور و دولت داشتند، آیا چهار رئیس‌جمهور پیشین توانستند به نکاتی که ایشان در حکم تنفیذ اشاره کردند به‌درستی عمل کنند یا خیر؟


سلیمانی: در بحث تنفیذ حکم، قانون اساسی اختیار نصب رئیس‌جمهور را به رهبر انقلاب داده است. از زمان امام خمینی (ره) تاکنون به همین شکل بوده که ابتدا مردم رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند، سپس رهبر انقلاب به‌عنوان ولی‌فقیه او را در این جایگاه نصب می‌کنند.


مقام معظم رهبری همیشه توصیه‌هایی را به رئیس‌جمهور داشته‌اند، یکسری از این توصیه‌ها مکتوب است که در همین حکم می‌آید و بخش دیگر را در صحبت‌های شفاهی مطرح می‌کنند؛ این نکات باید نصب‌العین رئیس‌جمهور قرارگرفته و واقعاً به آن‌ها متعهد شود و در آن مسیر حرکت کند تا باعث رشد و شکوفایی کشور و رضایت مردم شده و موفقیت را برای دولت به بار آورد.


در حال حاضر، شرایط کشور بسیار سخت شده زیرا دولت حسن روحانی متأسفانه در هشت سال فرصت‌های بزرگی را از دست داد و به توصیه‌های رهبر انقلاب عمل نکرد. ازجمله توصیه‌ها این بود که شما مسائل داخل کشور را به خارج از کشور گره نزنید، اما متأسفانه حسن روحانی این کار را کرد؛ هفته پیش هم مقام معظم رهبری در جلسه خداحافظی با دولت روحانی اشاره کردند که دولت یازدهم و دوازدهم دولت عبرت نام گرفت زیرا به حرف‌ها و رهنمودها در خصوص عدم اعتماد به غرب و آمریکا گوش نکردند.


دولت‌های قبلی هم کم‌وبیش همین وضعیت را داشتند؛ اگر نگاه کنیم دولت سازندگی، دولت اصلاحات و دولت محمود احمدی‌نژاد، متأسفانه آن‌طور که بایدوشاید به رهنمودهای رهبری عمل نکردند. در این دولت‌ها هر جا به رهنمودهای رهبری عمل کردند، موفقیت نصیبشان شده، هر جا عمل نکردند باعث ناکامی برای خود دولت و ملت ایران شده است.



نباید کسانی که ۲۰ شرکت خصوصی دارند، در دولت مسئولیتی داشته باشند


آنا: در مورد حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی و دولت سیزدهم چه فکر می‌کنید؛ آیا این دولت توجه لازم به این توصیه‌ها را خواهد داشت؟


سلیمانی: دولت سیزدهم و شخص آیت‌الله رئیسی، باید بدانند برای موفقیت‌شان لازم است به توصیه‌های رهبر انقلاب، خصوصاً توصیه‌هایی که در متن حکم و جلسات اول رئیس‌جمهور با رهبری می‌آید، توجه کنند. البته ‌این رهنمودها در دیدارهای بعدی رهبری با رئیس‌جمهوری و وزرا، ادامه دارد؛ مثلاً مقام معظم رهبری همیشه از وزرایی که رأی اعتماد مجلس را گرفته‌اند، می‌خواهند که در این چهار سال خودشان را وقف کشور کنند.


آن وزرایی که خودشان را وقف کردند، وقت گذاشتند و تلاش کردند، نتیجه‌اش را هم دیده‌اند که موفقیت‌آمیز بوده است؛ آن‌هایی هم که پا روی پا انداختند و مسئولیت نپذیرفتند طبیعتاً ناکام شدند ولی نتیجه ناکامی وزیر به مردم می‌رسد و سختی و گرفتاری‌اش برای ملت است.


رهبر انقلاب به تمام وزرا یا رؤسای‌جمهور می‌فرمایند که شما برای چهار سال انتخاب شدید و الان حق امضأ و اختیارات زیادی دارید و کارهای مفیدی می‌توانید انجام دهید؛ من یادم است در یک جلسه‌ای این قضیه را با حیات و مرگ مقایسه کردند. اختیارات اجرایی رئیس‌جمهور بسیار بالا است و او خیلی کارها می‌تواند انجام دهد، لذا از این زمان و فرصتی که خداوند در اختیارتان قرار داده استفاده کنید و یک ثانیه‌اش را هم از دست ندهید.


حتی توصیه کردند که روی میزتان بنویسید روز اول، روز دوم و تا آخر چند روز مانده؛ دقیق این مطلب را حساب کرده بودند که شده بود یک هزار و ۴۰۰ و خرده‌ای روز، حتی یک سال کبیسه‌اش را هم که یک روز اضافه می‌شود در نظر گرفته بودند و فرمودند که این‌قدر روز شما فرصت دارید و مثال زدند امیرکبیر که به‌عنوان آبادگر در ایران مشهور شد، فقط سه سال در کشور نقش داشت، بعد از سه سال او را گرفتند و تبعید و زندان و بعد هم به شهادت رسید؛ شما حالا چهار سال زمان دارید.


از یک طرف هم این مهلت خیلی کم است زیرا چشم به هم بزنید تمام می‌شود. مثال دیگر اینکه یادم است ایشان به وزرا فرمودند شما در چهار سال کار اقتصادی نکنید. منظور کار اقتصادی شخصی است؛ یعنی اگر شما کار اقتصادی مانند شرکت دارید، آن‌ها را رها کنید و حالا که آمده‌اید و رأی اعتماد گرفته‌اید، صرفاً به این مسئولیت توجه کنید.


معتقدم رئیس‌جمهور آینده باید در نظر بگیرد که برای کابینه کسانی را انتخاب نکند که ۲۰ شرکت خصوصی دارند. بعد با آن‌ها همین شرط را بکند که در این چهار سال کار اقتصادی شخصی نداشته باشند، نه خودشان و نه خانواده‌شان؛ همه به کار کشور بچسبند چون شرایط حال حاضر کشور، شرایط خطیر و سختی است.


دولت سیزدهم در چند ماه اول فقط باید آواربرداری کند/ آیت‌الله رئیسی توصیه‌های رهبری به رؤسای جمهور پیشین را نصب‌العین خود قرار دهد


آنا: به عقیده شما آیت‌الله رئیسی برای بهبود این شرایط باید چه اقداماتی انجام دهد؟


سلیمانی: آیت‌الله رئیسی در شرایط خاصی دولت را تحویل می‌گیرد. رئیسی در چند ماه اول فقط باید آواربرداری کند زیرا تمام وزارتخانه‌ها به هم ریخته‌اند. یعنی به‌طور مثال در وزارت نیرو می‌بینید دولت روحانی چه وضعی برای برق، آب و سایر موارد در کشور ایجاد کرده است. در وزارت بهداشت، راه و شهرسازی و سایر وزارتخانه‌ها نیز همین شرایط حاکم است؛ عمده این مسائل و شرایط حال حاضر کشور، نتیجه کار نکردن یا منتظر اتفاقات بیرون از کشور بودن است.


آیت‌الله رئیسی در ۶ ماه اول گرفتار این آواربرداری است تا بتواند دولت را روی ریل اصلی خودش بیندازد و به نقطه صفر برسد. معتقدم کار آیت‌الله رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور منتخب این دوره از کار تمام رؤسای جمهور قبلی، به‌مراتب سخت‌تر است. هم‌اکنون در کابینه آدم‌های قدَر می‌خواهیم؛ آدم‌هایی که بتوانند روزی ۲۰ ساعت کار کنند و در خدمت مردم باشند. این توصیه‌هایی است که مقام معظم رهبری معمولاً به رئیس‌جمهور منتخب برای انتخاب افراد و همکاران‌شان می‌کنند.


اگر به توصیه‌های رهبری توجه شود، دولت سیزدهم بهترین دولت در تاریخ انقلاب خواهد بود


توصیه‌ای که مقام معظم رهبری همواره به رؤسای جمهور منتخب و وزرا کرده‌اند این است که به مقام به‌عنوان طعمه نگاه نکنند؛ این واقعاً یک صحبت کلیدی است. اگر رئیس‌جمهور، وزیر و معاون وزیر به این مقام و قدرت به‌عنوان طعمه نگاه نکنند و خودشان را وقف نظام و مردم کنند، کشور ما آباد می‌شود زیرا سرمایه‌های ما زیاد است.


مورد دیگر اینکه تحت تأثیر جناح‌ها و سهم‌خواهان و افرادی که در لابی‌گری برای نشاندن و نفوذ افراد خودشان در دولت کار می‌کنند، قرار نگیرند. توصیه‌های دیگری که یادم است مقام معظم رهبری به مسئولان قبلی می‌کردند این بود که ظرفیت‌های کشور خیلی زیاد است و می‌شمردند؛ ظرفیت نیروی انسانی کشور ما در دنیا بی‌نظیر است، سرمایه معادن ما در دنیا رتبه هفتم را دارد، در نفت و گاز روی‌هم مقام دوم دنیا هستیم، کشور پهناور بزرگی داریم، در همه فصل‌ها امکان استفاده از تمام اقلام کشاورزی از سردسیر و گرمسیر و همه‌چیز در کشور وجود دارد. کمتر کشوری در جهان این ویژگی‌ها را دارد. کشورهایی که پهناور هستند مثل روسیه و آمریکا، آن‌ها هم همین وضعیت را دارند اما کشورهای اروپایی یا ترکیه یا کشورهای اروپای شرقی، غربی و آفریقایی، هیچ‌کدام این وضعیت مناسب در حوزه کشاورزی مثل ما را ندارند. لذا لازم است بخش کشاورزی که کالاهای اساسی را تولید می‌کند، محور اصلی قرار بگیرد.


این توصیه‌هایی است که مقام معظم رهبری دارند؛ حالا من توصیه‌های دیگری هم به رئیس‌جمهور منتخب‌مان آیت‌الله رئیسی دارم که توصیه‌های مقام معظم رهبری و رهبر فقید انقلاب حضرت امام (ره) به رؤسای جمهور ادوار پیشین را نیز نصب‌العین خود قرار دهند؛ آن‌ها را هم بیاورند به‌صورت یک کتابچه روی میز خودشان قرار دهند و به آن دستورالعمل‌ها و توصیه‌ها عمل کنند. اگر این اتفاق بیفتد، ان‌شاءالله دولت سیزدهم به عنوان بهترین دولت در تاریخ بعد از انقلاب ثبت خواهد شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب