دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1394 - 11:37
در دهمین شورای دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد عنوان شد

کاهش ۶۰ درصدی وابستگی به شهریه واحد نجف‌آباد تا پایان برنامه ششم/ لزوم توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و تبدیل علم به ثروت

دهمین شورای دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد با دستور کار آینده نگری و بررسی راهبردهای اجرایی برنامه ششم توسعه دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شد.
کد خبر : 59792

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نجف آباد، در این جلسه که با حضور اعضای هیات رئیسه، روسای دانشکده‌های یازده گانه و مدیران اجرایی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد برگزار شد، رئیس واحد جامع مستقل نجف آباد به تبیین و تشریح برنامه‌های آینده این واحد پرداخت و با تعیین ضرب الاجل تنظیم ارائه برنامه‌های اجرایی هر دانشکده برای پنج سال آینده، ژرف اندیشی و توجه به الزامات پیش رو در سالهای آتی را به مدیران دانشکده‌ها متذکر شد.


دکتر سید محمد امیری با تبریک ۱۴ دی ماه سالروز تاسیس واحد نجف آباد در سال ۱۳۶۴ و لزوم ادامه روند کاهش وابستگی دانشگاه به شهریه، خطاب به اعضای شورای دانشگاه گفت: در تنظیم برنامه‌های آموزشی و پژوهشی دانشکده‌ها برای پنج سال آینده، کاهش وابستگی دانشگاه به درآمد‌های غیر شهریه‌ای باید بیشتراز گذشته لحاظ شود. برنامه ریزی باید به گونه‌ای باشد که در پایان سال پنجم این کاهش وابستگی به بیش از ۶۰درصد رسیده باشد.



امیری با بیان الزام پایبندی به اجرای برنامه ششم توسعه افزود: آنچه باعث شده واحد نجف آباد به دور از حواشی و مشکلاتی که برخی دانشگاه‌ها با آن دست به گریبان هستند، به فعالیت علمی و پژوهشی خود بپردازد داشتن برنامه بلند مدت و پیش بینی آینده در سال های گذشته است. اینکه برخی از موسسات آموزش عالی و دانشگاه‌ها در حال حاضر با مشکلات مالی شدید مواجه شده‌اند تا آنجا که توانایی پرداخت کامل حقوق پرسنل و نیروی انسانی خود را ندارند، به خاطر سوء تدبیر و عدم پیش بینی شرایط آینده بوده است.


عضو ارشد هیات رئیسه واحد نجف آباد خاطرنشان کرد: کاهش دانشجو تنها بخشی از مشکلات دانشگاه‌ها را شامل می‌شود و این کاهش و مشکلات مربوط به آن به روشنی قابل پیش بینی و پیشگیری بود. اگر واحد نجف آباد هم بدون برنامه ریزی و آینده نگری حرکت کرده بود، به دلیل گستردگی کار و چندین برابر بودن نیروی انسانی نسبت به سایر واحد‌ها، اکنون با مشکلات بسیار زیادی مواجه بود. ولی پیش بینی شرایط، برنامه ریزی به موقع و ارزیابی نزدیک به واقعیت باعث شد که دچار هیچ مشکلی نشده و در حال ادامه برنامه‌ها و فعالیت‌های علمی خود باشد. البته در برخی موارد می‌توانستیم بهتر عمل کنیم با این حال آنچه که انجام شده حکایت از برنامه ریزی دقیق مبتنی بر رصد اتفاقات حوزه آموزش عالی کشور دارد.


امیری در باره برنامه ریزی‌های انجام شده و صورت گرفته در سال‌های اخیر خاطرنشان کرد: تمام برنامه ریزی‌هایی که توسط من و همکارانم در سال‌های گذشته صورت گرفته است متناسب با شرایط روز و نگاه به آینده بوده است. حتی در برخی موارد فرا‌تر از برنامه تنظیم شده عمل کرده‌ایم، چرا که اقتضای شرایط اینگونه بوده است. افزایش رشته‌های تحصیلی جدید در مقاطع مختلف از جمله اقداماتی است که با تلاش، برنامه ریزی و کار بی‌وقفه در مقابله با کاهش متقاضی برای ورود به دانشگاه در واحد نجف آباد صورت گرفت با این حال توسعه تحصیلات تکمیلی و افزایش رشته‌های تحصیلی صرفا جوابگوی نیازهای امروز دانشگاه است باید این هشدار را بدهم که توسعه تحصیلات تکمیلی و کارهایی نظیر آن در آینده جوابگو نخواهد بود. باید امروز با استفاده از ابزارهای مختلف و اتکا به توانمندی‌ها و پتانسیل‌های موجود در دانشگاه، برای آینده برنامه ریزی دقیق و راهبردی داشته باشیم.



وی با انتقاد شدید نسبت به تجمیع آزمون‌های مقاطع کار‌شناسی ارشد و دکترای دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های دولتی افزود: یکی از جدی‌ترین مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، تجمیع آزمون‌های دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه‌های دولتی است؛ اقدامی که به نظر می‌رسد در راستای محدودسازی توسعه تحصیلات تکمیلی در کشور و در راستای مقابله با دانشگاه آزاد اسلامی انجام شده و متاسفانه با شتابزدگی مورد تصویب قرار گرفت و از سال آینده نیز قابل اجرا است.


وی تاکید کرد: نباید به افزایش رشته‌های تحصیلی دل خوش کرد. برنامه ریزی برای به حداقل رساندن آسیب‌های ناشی از پس لرزه‌های این گونه اقدامات، تنها بر عهده مدیریت دانشگاه نیست. روسای دانشکده‌ها، مدیران گروه‌های آموزشی و مدیران اجرایی هر کدام به سهم خود باید تلاش کنند. اعضای هیات علمی نباید فکر کنند شرایط همیشه مهیاست و در بهترین وضعیت قرار دارند. اگر امروز به میدان نیایند و تلاش نکنند در آینده با مشکل مواجه خواهند شد. بهترین راه برای عبور از این شرایط صرفه جویی در هزینه‌ها و برنامه ریزی برای دسترسی به منابع مالی غیر شهریه‌ای است که باید در برنامه ریزی ۵ سال آینده لحاظ شود. توجه به شرکت‌های دانش بنیان و تبدیل علم به ثروت آن هم در عمل، می‌تواند یکی از مولفه‌های این دوراندیشی باشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب