اختراع روباتی به اندازه پشه به چابکی یوزپلنگ
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مهندسان روباتی در مقیاس و ابعاد حشرات تولید کردهاند که میتواند با چابکی یوزپلنگ در مسیرها بپیچد و بپرخد. این ویژگی به او توانایی عبور از مسیرهای پیچیده و جلوگیری از برخورد با موانع غیرمنتظره را میدهد. روباتهای کوچک و قدرتمندی از این قبیل میتوانند برای انجام عملیات جستوجو و نجات یا تحقیق در مورد رخدادها و موقعیتهای خطرناک مانند سنجش نشت احتمالی گاز و رادیواکتیو و... سودمند باشند.
این روبات از مصالح بسیار نازک و لایهای ساخته شده است که با اعمال ولتاژ برق خم و منقبض میشود. تیم سازنده روبات در مقالهای در سال ۲۰۱۹ نشان داده بود که می توان از این طرح ساده برای ایجاد یک روبات اندازه کفشدوزک استفاده کرد که قادر است در یک سطح صاف با سرعت حدود ۴ کیلومتر در ساعت حرکت کند(تقریباً هم سرعت با سریعترین حشرات در این ابعاد).
پژوهشگران در این تحقیق جدید دو پد الکترواستاتیک را به روبات اضافه کردند. اعمال ولتاژ به هر یک از پایهها باعث افزایش نیروی الکترواستاتیک بین پایه و سطح میشود و موجب میشود سرعت و انعطاف حشره روباتی بسیار بیشتر شود.
بیشتر بخوانید:
به عصر روباتهای قاتل خوش آمدید! / هوشمندسازی به قیمت جان بشر
افزایش تولید روباتهای صنعتی/ چین جای خالی نیروی کار را با روباتها پر میکند
روباتهای کوچک و قوی مانند این نمونه میتواند برای انجام عملیات جستوجو و نجات یا تحقیق در سایر موقعیتهای خطرناک مانند سنجش نشت احتمالی گاز و... ایدهآل باشد. در حالی که تیم تحقیقاتی هنوز برای کنترل و تأمین انرژی این روبات متکی بر سیم هستند، آنها در تلاشند تا یک نسخه بیسیم را که قادر به حمل باتری باشد، بسازند. پیشبینی میشود با توجه به ابعاد این روباتها و فناوریهای فعلی باتریهای امروزی حداکثر بتوان انرژی این حشرات را برای ۱۹ دقیقه تأمین کرد که مشکلی است که باید حل شود.
لیوی لین(Liwei Lin) استاد مهندسی مکانیک دانشگاه یوسی برکلی که در این پروژه نقش داشته است میگوید: «یکی از بزرگترین چالشهای امروز ساخت روباتهایی با مقیاس کوچک است که قدرت و انرژی روباتهای بزرگ را داشته باشند. وقتی روبات بزرگ باشد میتوانید از یک باتری بزرگ و یک سیستم کنترل استفاده کنید اما وقتی میخواهید همه چیز را به مقیاس کوچکتر تقلیل دهید، حمل یک باتری بزرگ برای روبات دشوار خواهد بود و از فرزی و چابکی آن میکاهد. روبات ما گرچه کاملاً قوی است و به انرژی بسیار کمی نیاز دارد اما به یک منبع تغذیه بهتر نیازمند است.»
انتهای پیام/۴۱۶۰
انتهای پیام/